Tak jsem našel video kde je Haas efekt popsán asi nejlépe i s důsledky a řešeními. I když jsem nechtěl videa o tom co to je Haas efekt. Myslím si že není naškodu toto video umístit pro ty kteří tento ¨efekt¨ neznají.
Haas efekt
Re: Haas efekt
To jackies :Nejde o zvuk, ale o obsah.
Nechci obdivovat pěkně nastříhané kytary, zkopírované stopy, parádní kvantizaci, poladěný zpěv, "Eventide" druhé hlasy ... práci střihače, tuniče, opravovače a kopírovače.
Zvuk je zvuk, ale dělat ojebávky neumětelským, neladícím, neschopným muzikantům bohužel neberu.
Plně tě chápu souhlasím a podepisuju v plném rozsahu, někdy si musíme zajít na pivo a pokecat.
Co se týče stereo kytar, psal jsem to už v tom jiném tématu. Prostě nikdy to nebude znít jako zdvojená kytara dvakrát nahraná ! tečka.
Jednou jsem měl ve studiu naprosto přesného kytaristu a ten to zdvojení hrál tak neskutečně přesně že ten stereo efekt byl minimální,ale vyřešili jsme to dali jsme si pivko a nejakou tu štamprlku na zpomalení ruky

Nejlepších výsledků umělého zdvojení kytary jsem dosáhnul ,když jsem z jedné kytary udělal 3 stopy, jednu nechal uprostřed tu jsem měl více ztlumenou a lehce stáhnuté vyšší středy a výšky. a ty dvě jsem roztáhnul do sterea a posunul v čase zhruba +15ms a - 15ms a tu jednu stranu ještě lehce posunul v ladění (pár centů) a více zkreslil a přidával jsem jěště tuším na některou ze stran nějaký chorus.
Ale je to znouzecnost.
Pokud se jedná o rychlomix koncertu používám v Cubase plugin "Mono to Stereo" je to použitelné.