Jak kvalitně nahrát zpěv (a čím) ?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Ondrees
Příspěvky: 14
Registrován: 20 čer 2004 18:40

Příspěvek od Ondrees » 01 říj 2004 14:18

Můžu mít ještě jeden dotaz?

Koupil bych tedy tu DMP3. Nejradši bych jí zapojil přímo na Midimana Audiophile, myslím si, že jak to jde přes mix od Behringera, že to ztrácí na kvalitě. (je to tak?)

Má DMP3 SPDIF? Na normálním vstupu mám Mix. Jestli ne, vyplatí se investovat do nějakého převodníku, kolik stojí a jakou značku bych měl koupit?

Díky Ondra

PetrPAN
Příspěvky: 13
Registrován: 26 kvě 2004 07:01

Příspěvek od PetrPAN » 01 říj 2004 14:29

Kup si M-AUDIO FireWire 1814 - vše v jednom - 8 analogovejch vstupů, z toho dva s kvalitníma preampama volitelně na MIC nebo INSTR !!! s regulací citlivosti a napájením kondenz. mikrofonů !!!. 4 anal. výstupy, digitální IN, OUT, dva sluchátkový výstupy. Mám jí měsíc a maximální spokojenost.

black_j0hn
Příspěvky: 126
Registrován: 25 kvě 2004 19:12

Příspěvek od black_j0hn » 01 říj 2004 15:01

PetrPAN píše:Stáhni si odtud: http://www.audionet.sk/index.php?a=Mp3&f=projekt&id=369 můj novej song a poslechni si můj novej mikrofon R0DE NT1-A. Stál jenom 6500Kč. Nakupoval jsem na www.audiotek.cz


P.S. Natočeno přes M-AUDIO FireWare 1814
Proboha! To snad nemyslis vazne!

PetrPAN
Příspěvky: 13
Registrován: 26 kvě 2004 07:01

Příspěvek od PetrPAN » 01 říj 2004 15:06

To Black John: Máš problém ?

black_j0hn
Příspěvky: 126
Registrován: 25 kvě 2004 19:12

Příspěvek od black_j0hn » 01 říj 2004 16:25

v poho. kazdy mame jiny vkus :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 01 říj 2004 16:33

dmp3 je ciste preamp, cistej v urcitejch pripadech sou vysledky z nej z 99% stejny jak ze superdrahejch preampu, jindy je to horsi... ale za tu cenu asi tezko sezenes lepsi (mozna RME Quadmic). Vstup jak mikrak tak instrument (kytara, basa, analog synth). SPDIF nema, nema v sobe AD.

Je to lepsi nez (jakejkoli) mixak, protoze v mixaku to prolejza mnoha obvodama zbytecne, kdyz chces jenom nahrat signal do poce.

Nevim, budto budes neustale prepojovat, nebo si koupis nejakej prevodnik, ale to ti fakt asi nechci radit... nevim co... RME ADI2? zvladas cenove?

Ondrees
Příspěvky: 14
Registrován: 20 čer 2004 18:40

Příspěvek od Ondrees » 01 říj 2004 16:35

PetrPAN píše:Kup si M-AUDIO FireWire 1814 - vše v jednom - 8 analogovejch vstupů, z toho dva s kvalitníma preampama volitelně na MIC nebo INSTR !!! s regulací citlivosti a napájením kondenz. mikrofonů !!!. 4 anal. výstupy, digitální IN, OUT, dva sluchátkový výstupy. Mám jí měsíc a maximální spokojenost.
Ahoj. S tímhle jsem tedy nepočítal, ale co jsem se koukal na net, tak je to asi jedna z nejlepších externích zvukovek od Midimana. To už bych tu DMP3 nepotřeboval, co? O lepší zvukovce jsem uvažoval. Co vy na to, ostatní? Není lepší se raději zadlužit a koupit si něco takového, než to kupovat po kouskách a pak se toho pracně zbavovat? Snad bych ty peníze dal dohromady...

Ondra

PetrPAN
Příspěvky: 13
Registrován: 26 kvě 2004 07:01

Příspěvek od PetrPAN » 01 říj 2004 16:53

No to bys DMP nepotřeboval.

A taky kdybys koupil nějakej kondenz. mic, tak bys ho musel něčím napájet a ty samostatný zdroje taky nejsou nejlevnější.


Je to moc hezkej kus nábytku - stříbrošedé provedení.

Jak říkám - vše v jednom. Zvuková čistota.

Kdosi tu psal, že firewire karty jsou problémový, ale mě se potvrdil pravý opak.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 01 říj 2004 19:46

Shmarja!!!

black_j0hn: S tim vkusem na tom budeme asi obdobne :mrgreen:
Musel jsem si pustit Recoil (electro blues for bukka white), abych se uklidnil.
Jinak jako respect to all :wink:
Naposledy upravil(a) Pavel Vantuch dne 01 říj 2004 20:04, celkem upraveno 4 x.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 01 říj 2004 19:53

fantom napajeni ma 99.9% predzesilovacu, vcetne dmp3... takze klid

kazdopadne tu zvukovku, proc ne? otazka je jak bude firewire stabilni, jestli nebudou problemy s praskanim a vynechavanim (jak v prehravani tak v zaznamu), ale snad ne

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 01 říj 2004 19:55

Bych v tomhle ohledu byl vcelku klidnej.
Mam na FW nekolik zarizeni a vsechno facha, jak ma.
Osobne si myslim, ze ma FW jeste pred sebou velkou budoucnost :wink:

Ondrees
Příspěvky: 14
Registrován: 20 čer 2004 18:40

Příspěvek od Ondrees » 04 říj 2004 08:24

Ahoj.

Omlouvám se, že píšu až teď, přes víkend nemám přístup na net.
Půjdu do toho Midimana Firewire 1814. Peníze dám nějak dohromady. Zpěvačka jede v lednu na 3 roky do Španělska, tak dokud tady bude musím toho dostatečně využít. Mikrofon mi půjčí kamarád. Má nějaký kondenzátorový asi za 7000. Jinak hrajeme na živo, takže si myslím, že i tady to rozhraní Firewire uplatním. Teď jde jen o to, kde to koupit nejlevněji. Na Disku je to 23 000. To je přece jen darda.

Díky za odpovědi....


Ondra

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 04 říj 2004 09:01

Zkus tadyhle, pokud jeste nebude nekde levnejsi.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 říj 2004 10:16

Pavel Vantuch píše:Bych v tomhle ohledu byl vcelku klidnej.
Mam na FW nekolik zarizeni a vsechno facha, jak ma.
Osobne si myslim, ze ma FW jeste pred sebou velkou budoucnost :wink:
lenze ty mas FW na jabkach... na pecku neni FW jak FW. je niekolko chipov a kvalita je v reale rozmanita. kadopadne ak to praska, tak sa za litrik kupi iny fw radic a je po pukani... len s tym treba pocitat. ostate pri usb je to o tom istom; ktosi tu hovoril ze mu usb karta vyziera cpu: to nie je takisto na 90% kartou ale usb radicom...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 04 říj 2004 10:36

no ale horsi to maj lidi s notebookama, tam jiny FW nedostanes a se v..

Odpovědět