Jak kvalitně nahrát zpěv (a čím) ?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
kora

Re: Jak kvalitně nahrát zpěv (a čím) ?

Příspěvek od kora »

Ahoj.....
Co to jsou tady za slova? (proti Behringeru) za ty penize je dobrej !!!!
pokuk potrebujes nejakej kompresor na vokal tak jedine symetrix
http://www.symetrixaudio.com/Products/v ... essors.htm
Ja ho mam a je to naprosto narez........

Ondrees

Příspěvek od Ondrees »

Ahoj Chlapi, tak to je příspěvků....

S tím kompresorem asi zatím počkám. Potřebuju ale efekt na reverb a delay, čím bych zpěvačku efektoval na live....

Dostal jsem nabídku na Lexicon MPX200 za necelých 8000 Kč (z bazaru). Je dobrej? Lexcion je myslím značka, ne? A cena? Odpovídá? Není to nějak předražený? Nebo mám počkat za ty peníze na něco jiného?

Ondra

matucha

Příspěvek od matucha »

penize sou myslim odpovidajici, zadnej superdeal, ale urcite neprodelas

lexicon je vpoho, samozrejme je to jejich nizka rada, ktera (pry) na ty sve drahe brachy nema, ale co si budeme povidat, cela vec funguje vic nez dobre na spoustu veci... a i kdybys buhvijak vyrost, tak se ti bude vzdycky hodit.

BTW, mozna je tam i nejakej kompresor jako jeden algoritmus, ale to nevim, tu vec nemam

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

matucha píše:
lexicon je vpoho, samozrejme je to jejich nizka rada, ktera (pry) na ty sve drahe brachy nema, ale co si budeme povidat, cela vec funguje vic nez dobre na spoustu veci... a i kdybys buhvijak vyrost, tak se ti bude vzdycky hodit.
Je to opravdu jen malý bratříček. Já jsem měl MPX-1, který je z malých bratřičků ten největší, ale jakmile přišel na návštěvu velký bratr PCM-91, rozdíl byl hodně markantní. Myslím že pokud by šlo jen o reverb, stejné, nebo lepší služby než MPX mohou nabídnout impulsové reverby (ale asi ne na live, že ? :) )

sparX

Příspěvek od sparX »

Proč ne na live ? .. jde to .. jen je potřeba počítat s CPU .

pm

Příspěvek od pm »

MPX200 za 8000 je docela spatnej obchod, za to mas bez jakyhokoliv shaneni mpx500, vyhoda je peknej display a vyborny ovladani. Funguje dobre. Rozhodne lip nez impulsy z mpx500 v SIRu ;)

matucha

Příspěvek od matucha »

aha, tak sory, nikdy sem tohle nesjizdel, ale ta 500 byla v thomannovi za vic jak 8 nova... spis 100 casto vidim za 8.

pm

Příspěvek od pm »

Matucha ? mpx 110 stoji novej 200 euro. Ta mpx200 rada se uz nedela. mpx 500 taky ne, ale dela se mpx550, coz ma oproti mpx500 navic jenom kompresor kterej je na nic. Mpx500 je casto k mani na inzerat, normalni cena je 250 euro. To je standard za kterej je k mani pomerne porad.

Ze jsou na to v CR inzeraty za 18 a mpx110 tu stoji skoro 10 tisic, o tom nema smysl mluvit.

matucha

Příspěvek od matucha »

aha ;-)... jak sem rikal, tyhle efekty sem nikdy nesjizdel, jenom sem je videl v ceskejch inzeratech...

Ondrees

Příspěvek od Ondrees »

Ahoj

Tak jsem zase zpátky v našem nekončícím tématu. Můžu se ještě vrátit ke kompressorům? Mám možnost sehnat kompressor Phonic PCL-3200 za 1500 Kč. Mám do toho jít? Je kvalitní?

Ondra

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

neblbni :lol:
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

sparX

Příspěvek od sparX »

Ondrees

Příspěvek od Ondrees »

Díky Sparxi..... Test jsem četl, ale potřeboval bych spíš vaše názory....

Ondra

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

PCL-3200 je neco jako takovy udelatko od Uliho. Ja ho obcas pouzivam. Je to sice lacina vec, ale nejakou praci zastane. Mam ho cca 4 roky. Kdyz mi ho kluci v Musicdata prodavali (puvodne jsem tehda jel prave pro Behra), tak me presvedcili, ze jsou obe znacky temer shodne, Behringer vypadal designem lepe, ale na ten Phonic se udajne lepe shaneji komponenty v pripade opravy - to mi aspon tvrdil clovek, co na obe "znacky" dela servis.
Jinak jako zazrak to neni, kapku sumi, ale treba na podiu bych si ho lajzl pouzit.

Carloof: Neblbni, vsichni nemame na hi-endovy masinky. Kdyby to tak bylo - jeeeeje 8)

safa
Profesionál

mlyny

Příspěvek od safa »

carloff píše: jinak behringra nekupuj...NIC!
... ufff ... obcas mi prijde ze bojuju s vetrnymi mlyny, ale to by bylo na dalsi dlouhe neplodne diskuse. :? SRRY za off topic.

Odpovědět