No jo, stoupačky, to máš fakt jak já, musel jsem to vyřešit round bassama.
Ty máš nevýhodu, že tak jako tak budeš muset lepit, protože místa máš fakt málo na to, abys dělal kvůli stoupačkám něco přenosnýho.
Asi bych to udělal tak, jak tě to asi napdlo - že bych se snažil vybrat trojúhelníkovou past, jejíž přední strana by byla dostatečně dlouhá, abys od stěny ke steně ty stoupačky shoval (a past zevnitř vyřízl), z fotky přesně nevidím, jestli je to možné... Pasti nemusí být od podlahy po strop, ono teda podle nějakejch výpočtů, pokud bys chtěl nulovou rezonanci, tak by past o základně 30 cm musela mít délku asi 6 m

, tohle se v takto malých místnostech prostě řešit nedá, i z tohodle důvodu jsou menší místnosti větším problémem. Co se týče toho basu, řekl bych že je to problém spíše v oblasti 100 - 200 Hz, základem je dobrá izolace monitoru od desky stolu (typicky rezonance okolo 160 Hz), umístění monitoru v blízkosti rohů samozřejmě basy ještě umocňuje. Raději bych nečekal zázrak na první poslech, nevím, zda-li tě to uklidní, ale já mám na jedné frekvenci v basech či hlubokých středech stále malou bouličku (nevim, jestli by to vyřešily další pasti třeba dozadu nebo jiné umístění monitorů, zkoušel jsem kde co a pomáhá v podstatě pouze korekce pomocí hejblátek přímo na monitoru, ale to se mi moc nelíbí, lepší je se naučit s tím žít).
Instalací basstrapů se basy určitě zpevní (rezonance se asi uplně nezbavíš) a odrazy ve středech a výškách můžeš téměř vyrušit, takže začneš lépe číst stereo obraz a měl bys možná mít pocit, že ti někdo na bednách přidal výšky - to by měl mít důkaz, že spodek se pročistil, alespoň takto jsme to vnímal já. Další změny už souvisí spíše s tím, co máš naposlouchané, díky minimu odrazů budeš mít taky lepší přehled o dozvuku.
PS: Osobně bych taky zvážil změnu monitorů, pokud zde plánuješ být na neurčito, tak bych volil asi něco menšího a zároveň kvalitního, ve finále to může být jediná možnost pro "rovný" poslech, tohle vypdá na Rokit G2 6.5" ???