Jak zamezit kravalu/ruchum v mistnosti

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Jak zamezit kravalu/ruchum v mistnosti

Příspěvek od upman » 03 říj 2007 10:12

Zdravim profiky,

tak je to tady, doma mi sidli v obyvaku Petrof 182cm kridlo, ovsem mistnost neni vubec akusticky resena, tj. jakmile hraji, tak se z piana rinou zvuky, ktere se postupne lamou o zdi a nakonec je z toho kakofinie jak kdyz si dam reverb na The Cave.

Co s tim mam udelat? Jedna se o obyvaci mistnost spojenou s kuchyni, 1/3 spodniho patra novostavby, na zemi dlazba, jinak skoro nic. Mel jsem za to, ze kdyz tam rozvesim obrazy a dam nejaky nabytek, tak to pomuze, ovsem sofa to zatim moc nevyresilo, kravaj je tam porad - i kdyz se mluvi, proste silena ozvena.

Prosim o radu, jak to eliminovat s ohledem na to, ze se jedna o obytnou mistnost, poradnou akustiku s rockwoolem budu resit ve studiu ve vedlejsi mistonosti, ale to az pozdeji (tam bude napr. poradny koberec, tak se ozveny moc nebojim).

Diky moc za rady
upman
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 03 říj 2007 12:21

tak k pianu nejakej ten prirozenej verb urcite patri

pokud tam nechces delat rockwoolovy panely, coz bych ti asi v maly mire doporucil, tak budes muset hodne nabytkovat a nevyhnes se nejakymu koberci a zavesum

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 03 říj 2007 12:30

Možná by mohly fungovat i ty různé mobilní akustické panely, které se dnes nabízejí (Primacoustics apod.). Mnohem levněji a stejně účinně samozřejmě vyjde výroba vlastními silami

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 03 říj 2007 12:47

Upmane, nahod sem fotku te mistnosti a jejiho vybaveni.

Jestli to chapu spravne, tak chces ponechat obyvaci raz mistnosti bez studiovych akustickych uprav, right?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 říj 2007 13:33

Presne, chci nechat mistnost primarne jako obyvak. Samo ze reverb k pianu patri, ale ne ten silenej, co tam mam ted:) Jakmile bude fotka, dam vedet (dneska odpoledne pocitam) - btw, jak mam vsadit fotku primo do fora, pres nejakej html link, nebo co?
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 říj 2007 13:34

Ivo píše:Možná by mohly fungovat i ty různé mobilní akustické panely, které se dnes nabízejí (Primacoustics apod.). Mnohem levněji a stejně účinně samozřejmě vyjde výroba vlastními silami
Ahoj Ivo,
vim ze jsi resil podobny problem pri vybudovani svyho studia - cetl jsem cely thread;) Jake panely mas na mysli? Samozrejme ze si je vyrobim sam, stacila cena za piano a mam utrum na rok.....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 03 říj 2007 13:43

upman píše:Presne, chci nechat mistnost primarne jako obyvak. Samo ze reverb k pianu patri, ale ne ten silenej, co tam mam ted:) Jakmile bude fotka, dam vedet (dneska odpoledne pocitam) - btw, jak mam vsadit fotku primo do fora, pres nejakej html link, nebo co?
Ja to delam tak, ze na svem webu mam stranku, ktera se navstevnikum bezne nezobrazuje a tam davam ruzne fotky a MP3, vztahujici se k Electrozone:

http://www.home.karneval.cz/0406520701/hudba6.html

Pak si do schranky zkopiruju adresu te fotky nebo MP3.

Na Electrozone kliknu na Zaslat Odpoved a v novem okne, ktere se otevre na ikonku Insert Image. Do te vlozim adresu te fotky.
Po ulozeni prispevku se fotka zobrazi.
Viz napr. zde:

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... c&start=30

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 03 říj 2007 14:24


Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 03 říj 2007 14:37

zaujalo ma raz taketo riesenie kridla
http://www.lukepiano.com/images/IMG_039 ... 0Piano.jpg
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 říj 2007 15:23

Tak tady to je. Hlavni problem je pochopitelne pri otevrenem kridlu - basove tony nejsou vubec slyset a ozyva se spise takove drnceni. Paradoxne, mimo barak jsou pry slyset uzasne. Vyska v pohode.

Pri zavrenem deklu to celkem jde, ale i nadale zvuk je spise "hlucny" nezli libivy.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

2fova: diky moc za navod;)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 03 říj 2007 15:27

upman: křídlo ti teda závidím, ale dát ho do takovýho prostoru je skoro svatokrádež :shock:

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 03 říj 2007 15:43

Kridlo je zdrojem silneho akustickeho signalu, a potrebuje dostatecny prostor kolem sebe. V takovem prostredi jako mas ty, te to umlati odrazy.
Mas tam hodne odrazivych ploch (dlazba, okna, hole zdi) a skoro nic, co by pohlcovalo zvuk. Potrebujes tu mistnost utlumit.

Doporucuji povesit na okna tezsi narasene zavesy.
Do rohu, kde se hromadi basy neco postav. V jednom rohu uz mas gauc, coz je ok (idealni hmota na pohlceni basu), ale musis vyresit i ty ostatni rohy. Co treba domaci sluha s oblecenim? Plati, ze na basy potrebujes co nejsilnejsi masu materialu.
Zkus zauvazovat o tom, ze alespon na cast podlahy polozis hodne hunaty/tlusty koberec.
Pomohlo by take povesit nejakou hodne hunatou tapiserii na zed.

Tohle jsou ale vsechno jen nahrazky skutecneho akustickeho reseni.

Ale at se vyjadri i ostatni...
Naposledy upravil(a) fova dne 03 říj 2007 15:50, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 03 říj 2007 15:47

Vice profi reseni by bylo postavit do rohu basove pasti z trojuhelniku rockwoolu a na par mist na zdi povesit jeste dalsi baliky rockwoolu.
Kdyby se to zabalilo do dreveneho ramu a z venku se dala pekna latka, mohlo by to vypadat obstojne.
Ale chapu, ze je to obyvak.

Jinak gratuluju k Petrofu. Kam se na jeho mechaniku hrabe muj Oberheim. Kolik stal, jestli je to zverejnitelne? Byl novy nebo pouzity?

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 03 říj 2007 16:03

pres ty rokvůlový panely se da natahnout platno a nechat si na to namalovat nejakej vobraz ;-)

jednu dve rohovy pasti bych asi doporucil i v obejvaku, neni to vubec nic osklivyho

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 03 říj 2007 17:06

2 matucha:
pls nemas nekde 'fotku' tech panelu pred a po aplikaci te latky? Myslim, ze s tim by nemel byt problem. Co se tyce koberce, no way - ve dlazbe je podlahove vytapeni, ale basova past v rohu by mela vyresit odrazy od podlahy. Chce to ale nejaky fotky polotovary/vyslednych produktu - pro objasneni: ja na piano hraju, ale barak si stavi manzelka, tj. piano sice chtela taky, ale ne ze stejnyho ucelu co ja. Ovsem akusticke pasti, to vyrobi s radosti, musim ji dat jenom navod;)

2 fova:
nic neni tajny. Je to rv 1952, po komplet generalce povrchu, mehaniky a kladivek, struny jsou origos. Vyslo na 120k, ale z celkem 32 druhu pian, co jsem vyzkousel, ma tohle a) nejpepis zvuk v pomeru cena/vykon, b) absolutne nejlepsi mechaniku pro me, nadherne mi sedela od prvniho hrani.
Zavesy budu muset vyresit, puvodne tam mely byt jen rolety, ale ty by moc nepomohly...

Co ty obrazky/navody (rozmer, presne typ matrose, ukazky)?
Diky moc
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět