Konečná Fáze mixu

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 srp 2006 12:57

Strašpytlík :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 srp 2006 13:03

exit: ak sa to chova dobre s maximizerom, to je dobra znamka toho ze mix je ok a mastrovaci si pochutnaju. kazdopadne render skladby urob v dostatocnej bitovej hlbke, aspon 24bit, pripadne ju mozes znormalizovat. to by malo ako surovina pre mastering dokonale stacit. daj si hlavne bacha na koniec skladby, aby bola cela (vratane dozvuku reverbu a podobnych veci)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 srp 2006 13:09

No a pakliže za ten mastering budeš solit těžký prachy, tak bych ten pre-master downmix udělal i ve 44.1kHz/16bit vzal ho a oběhal s tím všechny známý, abych to přehrál na jejich playerech, můžeš ještě příjít na nějakou důležitou věc. Ikdyž směrodatný budou vždycky dobře umístěný monitory.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 01 srp 2006 13:11

A co michani se zapnutym master kompresorem? Pokud mix sam nehraje, tak ho dodatecne kompresovani a limitovani hodne zmeni. Budou se menit pomery zvlast pri pouziti multibandu, vytahne se prostor, veci z reverbu pudou dopredu, zalezou bici a vokaly a veci v zahustenejsich pasmech (vetsinou basy). Podle me je v takovem pripade dobre michat se zpanutym kompresorem/limiterem na masteru. Export pak provest bez zapnute master sekce s tim, ze volume je nastaveno tak, aby nic neslo pres nulu. Pak by mely pomery v dodatecnem masteru byt lepsi.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 01 srp 2006 14:21

Exit píše:Ale ne,ta skladba bude regulerne vydana a bude se normalne prodavat,takze z toho duvodu bych to poslal soukrome...poslu ti kus do mailu ve wavu pro zhodnoceni...
... hele poslechni, pokud ta skladba miri na desku neches nechat udelat mastering a potazmo i mix (aspon pro kontrolu ve finalni fazi) nekoho kdo uz to nekdy delal ?

Jinak lidi se tady fakt neboj, neni to tak davno co jsem sem daval k posouzeni pecku co jsme delali pro SUperstar TOP10 ... a nic zleho se nestalo ;-) . Maximalne sem dej jen kousek ... nebo tam nadelej pipance ;-) nebo neco.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 srp 2006 14:55

Exit: kdyz sem das ukazku do 15 vterin, myslim ze tim zadny prava neporusis. Kamarad takhle strka do upoutavek na Nove hudbu z ruznych soundtracku a resil, jestli je to pravne pruchodne :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 srp 2006 15:20

Kermitak: 30 sekund jde, ne?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 srp 2006 15:24

bacha aby to bol usek kde hraju vsetky podstatne nastroje (podstatne z frekvencneho hladiska, tj basa, kopak, cinely, vokaly etc)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 01 srp 2006 16:36

Cyril: myslim ze mi rikal neco o 20 sekundach, proto jsem radeji napsal 15 ;) Ale je mozny, ze je to 30, nevim.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 01 srp 2006 17:23

u vetsiny tracku mam vzdycky defacto uz od zacatku jejich tvorby povesenej vintage warmer na master busu, (stereo out).
krasne to stmeli vsechny stopy dohromady a bavi mne uz vlastne od zacatku pracovat s 'konecnym' zvukem.. samozrejme se ridim mottem, ze mene je vice a nedrtim tam zadny velky komprese, ale spise jen tak zlehka, aby se to stmelilo do sebe., ale jak ctu tady tu diskuzy, tak vetsina lidi tady pise, ze to je spatne.. muze mi nekdo vysvetlit proc?,,dik

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 srp 2006 18:02

BS: je to docela oblibena technika, michat do kompresoru. Pokud ti to funguje, neni na tom nic spatnyho. Jak ho nastavujes? To mi vrta hlavou... Co delas za hudbu? Proste to michej do nej a pak ho tam nech. Dost lidi tvrdi, ze je to dobry, ale jsou i odpurci, resp. lidi, co se jim to neosvedcilo. Tady se bavime o tom, ze je blby neco smichat a PAK na to dat kompresor (to uz je mastering).
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 srp 2006 18:35

bs: pri niektorych zanroch to proste nejde. predovsetkym pri akustickej hudbe je celkom podstatne umravnit jednotlive nastroje zvlast a to pri miesani do kompresoru nejde. ked ti v aranzi trci nejaka nota zo syntaku, tak ju nakliknes a znizis jej velocity, ked ti ale trci uder zo ziveho klaviru, tak to nezamaskujes a musis riesit, preco trci. ked zapatras po dovode, zistis, ze sa pere o pasmo s inym nastrojom a ze je za tym prave kompresor na mastri. riesenim je samozrejme kompresia na stopach.
obecne ale nie som proti, tiez vacsinou miesam do kompresoru

Exit
Příspěvky: 20
Registrován: 16 bře 2005 23:32

Příspěvek od Exit » 01 srp 2006 19:28

tak tady mate ten mix,nejsem s nim spokojen na 100%,ale snad to pujde:)...jsem zvedav na ovace:))
http://home.karneval.cz/0135742501/public/work/mix.mp3

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 01 srp 2006 21:53

to je bez kompresoru nebo limiteru? teda blbe se ptam limiter tam je urcite, protoze to neklipuje a leze do nuly :)
zajimavejsi pro posouzeni zvuku by to pro me bylo bez rapu. takhle muzu rict, ze pri slabsi hlasitosti (vzhledem k hodine, kdy to posloucham) mi to prislo celkem dobry. jen se zase zeptam: mas poresenej spodek v monu? tahne to trochu doleva - netvrdim ze basy, nebyl jsem schopnej poznat co...

Exit
Příspěvky: 20
Registrován: 16 bře 2005 23:32

Příspěvek od Exit » 01 srp 2006 22:15

Na mastru neni limiter,ani nic jinyho,je to cisty.Hele ten spodek:je trochu ve stereu,ten jeste musim poradne doresit,prisel mi hrozne suchej v monu.Doufam,ze se to ve vysledku nerozjede ty bici.Vlevo je trosku to piano..Porad mi prosim te s tema bicima.mam udelat dve mono stopy pro každej zvuk zvlast(kick,snare,hit)?...

Odpovědět