Konečná Fáze mixu

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
peteness

Příspěvek od peteness »

mne se zda ze na mastru neni nic, ale jednotlivy stopy nebo groupy jsou nak divne nakompresovany( prekompresovany?, spis spatnej, levnej kompresor). Nejvic je to znat na tech bicich. Dost to dusi. Chybi tomu vysky a na spodku je slyset prevazne jenom basa - kopak nekope. Mozna by tomu pomohl nektery z SPL vitalizeru, tezko rict. Lip by bylo to znova smichat a dat bacha na ty kompresory...........mozna je to jinak, jen muj nazor.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

exit: nejlepsi je vyresit to nejakym pluginem, kterej ti to udela od urcity frekvence dolu mono. to co napsal peteness jsem bohuzel na potichu neslysel. ted jsem poslech jeste na sluchatka a kopak fakt nekope, tipoval bych prilis kratkej attack na compressoru. ty vejsky jsem na sluchatkach ani potichu na bednach neslysel jako problem, ale kdyz jsem kouknul na span, bylo jasno - ze bych uz byl totalka hluchej :mrgreen: faktem je ze po deseti khz je prd, jde to dolu, jak kdyz je to orizly.

delay

Příspěvek od delay »

Exit:
Ten link je špatnej. Objekt nenalezen!
Už jsi to smazal?

BS

Příspěvek od BS »

Cyril> jj, ja to vzdycky micham do toho kompresoru, a pak to exportuju i s nim. delam techno, vsechny zvuky drtim jen pomoci vst, takze zadny venkovni recording, nebo akusticky nastroje. Nastavuju to vetsinou defacto stejne,. knee nechavam soft, speed a release si poladim podle toho jak mi to sedi, ale vetsinou to nehraje zle, kdyz jsou vytazeny na vyssich hodnotach, speed nekde kolem 80-100 a release zkousim mezi x1 - 4,... pak lehce pokroutim drive knob, aby to chytlo lehce barvu, a ceileing nechavam na 0, protoze pak to funguje jako brickwall limiter, mix knob zkousim nekde od 50-100% a necham tam , kde mi to nejlip sedi..
taky neni spatny na master out hodit pred vintagewarmer nejakej multiband compresor, treba C4,,nebo mastercomp,a VW pouzit uz jenom jako limiter,a obarvovac zvuku..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

BS: aha no tak u techna verim, ze to ma smysl, zvlast, kdyz jedes podle naky standardni zvukovy sablony. Ja ale delam dost ruznorodou hudbu se spoustou ruznych nastroju, vcetne akustickych... Takze sablonu si musim udelat sam, pokazdy jinou a navic promenlivou ,)

LUPO

Příspěvek od LUPO »

normalne se prodava vsechno, ale normalne nikdo nic nekupuje.

BS

Příspěvek od BS »

cyril> jasny, prave o to mne slo, ze se ty nastaveni muzou hodne lisit styl od stylu,.

Exit

Příspěvek od Exit »

Tak to tam mate,link je stejny,ty vysky a ten kopak jsem opravil,tak kritika?....:)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

kdyz delam hudbu, ktera ma mit koule a jde o RMS, davam na 2buss jeste pred mixem lookahead limiter (l2 / l3, dithering jak kdy, nekdy se mi nelibi), pred nej obcas i nejaky 'speciality' jako dynamickej EQ, kde lehoucce zvednu basy a vejsky, klicovany tim samym signalem ofiltrovanym tak, aby tam zbylo jen pasmo kolem 100Hz. (=kdyz zahraje kopak, trochu se zvednou basy, cca 1dB, a zaroven vejsky, jako kdyz hraje bubenik.) no a obcas jeste pred timhle vsim rozdelim signal na MS, u S dam HPF a zbavim se nepatricnosti, pripadne ho de-essuju. de-esser na 2busu samotnym taky neni spatnej napad. moznosti jsou spousty, zalezi ale na zkusenostech, aby sis byl mohl byt jisty, jestli tomu spis neskodi.

empiricky sem dosel k urcitejm retezcum pluginu na 2bussu, ktery se hodej pro ruzny veci. vetsinou takovej chain importuju a dal steluju.

s akustickou hudbou bych tohle ale nezkousel :]

Profesionál

multiband muze pomoct, nekdy vypnu vsechny pasma a kompresuju jen pasmo okolo 2-4kHz (=vpodstate de-esser). bohuzel kdykoliv do multibandu nemixuju od zacatku, vetsinou je vysledek s horsi nez bez. rekl bych, ze multiband je fakt tricky a muze zpusobit peknou neplechu. takova C4 ale umi krasne zcelit treba bici grupu... anebo vokal.
Naposledy upravil(a) Brooklyn / juanita juarez dne 02 srp 2006 19:53, celkem upraveno 1 x.

Profesionál

biscuit píše:exit: nejlepsi je vyresit to nejakym pluginem, kterej ti to udela od urcity frekvence dolu mono.
= otium basslane (zadarmo). moni (resp. zuzuje spektrum dle libosti) od zadanyho cutoffu dolu. jinak se to da taky vyresit, ale tohle je celkem elegantni. i kdyz nevim, co to dela s fazi. mne se pozdava a pouzivam.

Profesionál

jeste k otium: casto se po zmoneni nestacim divit, kolik basu mi hralo mimo stred panoramy. totiz, kdyz neco v basovym pasmu hralo lehce vlevo nebo vpravo, po zmoneni hraje takova cast signalu z obou beden stejne (pokud nejsou v protifazi), a prirozene dojde k nafouknuti basu. otazka je, jestli jsou takovy nove objeveny basy uzitecny, a nebo jde o necistoty nevyfiltrovany ze stop, kde zadna basa nema hrat. a tak vas takovy plugin muze nasmerovat zpet do mixu a vyresit problemy, ktere by mohly zustat bez povsimnuti. opacne to nekdy resim Plpar EQ, kde nastavim HPF, ale jen na S(side) cast signalu a pausalne pozeru vsechno nad urcitym cutoffem. ale jak by rek matous, lepsi je to asi resit u zdroje.

howgh for nerdz.

Profesionál

kexik píše:, pripadne ju mozes znormalizovat.
to bych ani nedelal (ITB).

Profesionál

Kermitak píše:Exit: kdyz sem das ukazku do 15 vterin, myslim ze tim zadny prava neporusis. Kamarad takhle strka do upoutavek na Nove hudbu z ruznych soundtracku a resil, jestli je to pravne pruchodne :)
(OT: lol - pripomnelo mi to rocenku osa, ktery mi prisla minuly tyden a sekci 'probihajici soudni spory', mezi nimiz je i spor s novou, ktery uz udajne skoncil smirem. nevim, jestli se to tyka primo toho, co popisujes, kazdopadne pobavilo.)

Profesionál

exit: to se mi libi! beat leze z mpc (skoro bych rekl, ze ne, MPC dela takovy hi fi vejsky, ty je mas spinavejsi)? zvukove je to trochu nevyrovnany, shodou okolnosti jsem vcera vypalovat master kompilace JB, kde tahle skladba je, takze muzu porovnavat.

Odpovědět