Kvalita zvuku pres Rewire

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 28 srp 2008 13:22

delay: no dobře, jsou dva, vlastně skoro tři :) Jakub Sušek (má dredy do culíku až po záda, na fotce to neni vidět, ale je to ten největší dredař tam), potom webmaster a učitel na PC Černý, kterej možná už končí (a na fotkách není/nebyl), ale byl celkem OK, měl jenom vzadu dredy na HC jako technař, s tím jsem pracoval na stránkách...a pak je tam Rypar, učitel na Digitální fotografii, ten má culík, ale chlastal s náma a je to metalák...ale že jsou v pohodě, maj dredy a občas jdou s žáky zachlastat neznamená, že ve škole nejsou přísní, tam se s náma neserou...ačkoliv mimo školu, když jdeme fotit nebo malovat, tak si nějakou tu placatku a jointa klidně koupím a je to celkem jedno :) hlavně když kreslíme v zimě venku, tak mi náš akademik doporučoval, abych si cvaknul, zahřál se a uvolnil :)

hele radši toho ale please necháme, internet neni zase tak velkej a kdo ví, kdo sem může nahlédnout, nechci mít problémy...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 28 srp 2008 14:28

to je sranda, sem koukal, ze tam neco uci Honza Dufek, ten kdysi davno chvili zpival u nas v kapele:)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 28 srp 2008 15:44

Asi učí Reason, protože to je jeden z programů, kde se dá dělat muzika bez jakýchkoliv hudebních znalostí :-)

smk
Příspěvky: 4
Registrován: 28 srp 2008 09:04

Příspěvek od smk » 28 srp 2008 17:05

A jak je vubec na tom s kvalitou Fruity? Co si o tom myslite? Jinak Fruitina nema nejakej mixer, ktery by degradoval zvuk, kdyz to propojite pres Rewire, ne?
thx

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 28 srp 2008 20:02

teda neda mi to a musim sem napsat svoje. to jakej ma reason zvuk, bych nechal stranou, ale myslim si, ze na vyuku teorie soucasny hudebni produkce, je to to nejlepsi, co je. a nechapu lidi co melou to, ze kdyz se nauci v reasonu, tak je jim to na nic, a ze se potrebujou "ucit" cubase apod. - to je kravina hrozna. nezlobte se na me, ale ten princip je dneska u vseho plus minus stejnej a prechod na jinej system je otazka chteni a trosku zvyku, ale ne uceni (v pravym slova smyslu). nerek bych, kdyby vas ucili v trackeru, ale takhle???

vasek: ona se da delat hudba bez hudebnich znalosti i na samohrajce za par korun, o to vetsi vlohy ale musi dotycnej mit :roll:

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 28 srp 2008 20:05

Mam zkusenost s propojenim pres rewire Reason-Cubase SX3, rozdil ve zvuku je naprosto zretelny uz pri pouhem PLAY, o renderu ani nemluvim.
Nechapu cim to je, ale kdo neveri at zkusi.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 28 srp 2008 20:08

biscuit: mas pocit, ze v "soucasny hudebni produkci" se nepouziva nahravani a audiostopy?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

smk
Příspěvky: 4
Registrován: 28 srp 2008 09:04

Příspěvek od smk » 28 srp 2008 22:00

me akorad na fruity stve, ze ma render v 16ti a pak jen ve 32 bitech. moje zvukovka je 24bit, nechapu proc to tam neni. jestli mi nejak nedochazej souvislosti, at me nekdo opravi.
diky

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 28 srp 2008 22:57

cyril: ne to nemam, ale to jsou veci, ktery se clovek muze naucit az potom. nerikam, ze s reasonem se da naucit vsechno, ale na pochopeni principu sekvenceru, efektu, instrumentu a hlavne jejich routovani je to nejlepsi - proste to laikovy muze dat nahlidnout do toho, jak se vsechno dela. prechod na dospelej daw je pak podle me velmi zjednodusenej. navic recording a audio editace, se da vedle toho ucit v audio editoru, kterej je standardne pouzivanej i kdyz daw umi audio - v audioeditoru je to podle me nazornejsi...
v neposledni rade, kdyz clovek pochopi zaklady z reasonu a zjisti, ze potrebuje jit vejs, ho to nauci ucit se sam neco jinyho, protoze to je snad uplne to nejdulezitejsi - umet si poradit - hodne lidi s tim ma pro me nepochopitelny problemy.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 28 srp 2008 22:58

smk: a jak to souvisi? prd zalezi na tom jaky ma tvoje zvukovka prevodniky v souvislosti s tim jakou bitovou hloubku si u renderu nastavis

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 29 srp 2008 07:50

Jindy2 píše:ale v téhle škole je to v pohodě, furt hulíme a chlastáme, půlka učitelů má dredy, žádnej stres :)
http://www.eduso.cz/data/foto_galerie/2 ... b86fe7.jpg

Mh, aha ou jee :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 29 srp 2008 07:58

Jindy2 píše:Cyril: právě, že já to vim, že je blbost učit Reasona, když každej, kdo se tím bude chtít zabývat seriózně, musí přejít na něco jiného...
už mám fakt velké nutkání jim to říct, s vedením mám dobré vztahy, ačkoliv pokud už to nakoupili a mají na to lektora, tak asi nic nenadělám a budu muset to svinstvo zkousnout...nebo se s nimi domluvím, že práce budu dělat ve Fruity nebo v Sonaru, protože Reason u mě nemá budoucnost...

kdybych uměl v Cubase nebo v Sonaru tak dobře, jako umím ve Fruity, nabídnu se jim jako lektor a vnutím jim Cubase nebo Sonar, ale Fruity jim nutit nechci, protože sám vím, že to sice má lepší budoucnost než Reason, ale profi to neni, hlavně co se týče nahrávání a to tam beztak nikdo ve škole učit nebude...
JJ je to tak, vzpominam mi jak jsem par let zpatky shanel brigadu a byla moznost ucit delani hudby na pc.

Po mesicni e-mailove diskuzi, o co jde a jak to budu vest, jake programy si maji koupit, mi bylo sdeleno ze si skola muze dovolit jediny program, ale ze to na vyuku bude bohate stacit a je vyhodna licence pro vice pc, nejaky Mr. Magix Musik Maker!!! Kratce jsem popremyslel nad platem 20 Kc/hod.. :)) a navzdy zahodil ucitelskou karieru :D
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

smk
Příspěvky: 4
Registrován: 28 srp 2008 09:04

Příspěvek od smk » 29 srp 2008 08:51

biscuit: jestli to teda chapu spravne, bitova hloubka u zvukovky znamena v jakém rozlišení pořídím záznam? Já byl celou dobu přesvědčen, že to platí i pro render - tj. když máš převodníky 24bit, tak i render bude 24bit. Nesouvisí to nejak s interním zpracováním v zařízení? Dneska mašinky vnitřně zpracovávají signál ve 32 i větším rozlišení.
Jak je to vlastne s enginem ve Fruity Loops...jak je na tom s kvalitou? Reason je v tomhle fakt lacinej, to maji ostatni pravdu.
danke

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 srp 2008 09:57

smk: render precen nejde vubec pres prevodniky, to se deje uvnitr pocitace a pochybuju, ze v tu chvili s tim ma vubec neco spolecnyho zvukovka...

biscuit: jo tak pokud se vynecha to audio, tak to s tebou souhlasim a tenhle nazor sem tu myslim driv taky propagoval... taky jsem se na reasonu leccos naucil...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 29 srp 2008 11:04

smk: s renderem to proste nesouvi - to zijes v omylu
cyril: no proto ;)

Odpovědět