Kvalita zvuku pres Rewire

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
smk
Příspěvky: 4
Registrován: 28 srp 2008 09:04

Kvalita zvuku pres Rewire

Příspěvek od smk » 28 srp 2008 09:15

Zdavím všechny, nenasel jsem prispvek o tomto tematu.
Kdyz vytvorim projekt v Reasonu a vyexportuju ho v Samplitude pres Rewire, bude se mi to renderovat enginem v Samplitude?
Jestli to chapu spravne, mela by byt potom kvalita zvuku vyrazne lepsi, pac v enginu mezi Reasonem a Samplitude je diametralni rozdil.
diky

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 28 srp 2008 09:23

ano. Resp. ty jednicky a nuly, co pujdou z reasonu na jednotlivych kanalech ti to samo o sobe nevylepsi, ale jednak se budes moct vyhnout reasonovskymu mixeru, kterej ma na degradaci zvuku lvi podil a jednak sumace vsech tracku dohromady bude v samplitude lepsi. A tyhle dve veci dohromady jsou slysitelnej rozdil.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 28 srp 2008 10:26

Předpokládám, že to sámé by platilo v Nuendu nebo Cubase (?).

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 28 srp 2008 10:55

jo

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 28 srp 2008 11:23

hele to je dobrej nápad, to zkusim s fruity :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 28 srp 2008 11:33

S Fruity sem to zkoušel. CUbase na mě vždycky působil měkkčím a teplejším dojmem, nicméně rozdíl v Rewire není tak zásadní, jak když člověk oželí celý Fl a dělá rovnou v Cubase (což mě de těžko :))...

A je zajímavý, že rozdíl nastává až potom, co je v projektu více VSTi nebo samplů a interní mix příslušného programu je mixuje, protože jeden jedinej track z obou softů vyleze uplně stejně...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 28 srp 2008 11:52

delay: teď tě trochu nechápu - ty mluvíš asi o případu, když přes rewire fruity navěsíš do cubase a pak to renderuješ, žejo?

já to myslel tak, že skusím pověsit fruity do toho samplitude, to by snad mělo být zvukově lepší, než cubase...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 28 srp 2008 11:56

Já myslím, že všechno je zvukově lepší než Reason o kterým je tady řeč především... Ale jestli je Samplitude lepší než Cubase atd. fakt nevim... to bych si snad tipl že nastejno.

Jinak proč řešíš FL? Máš (taky) pocit, že není zvukově uplně OK?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 28 srp 2008 12:20

delay: nevim, nemám, ale za zkoušku nic nedám, samplitude, potažmo sequoia je víc profi, tak čekám, že to může ten zvuk taky i u fruity...
vzhledem k tomu, že teď pracuju na projektu, u kterého chci mít tu nejlepší možnou kvalitu zvuku, ale jen v rámci možnosti CD, tak to zkusim...

reason nesnášim, tak mi je jedno, jak moc špatně hraje...bohužel nás ho budou ve škole učit :( kdyby mě učili Cubase nebo Sonar, tak bych byl šťastnej...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 28 srp 2008 12:39

Jidny2: co delas za skolu?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 28 srp 2008 12:55

no to mě taky zajímá ?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 28 srp 2008 12:55

Cyril: http://www.eduso.cz/
(částečně tam i pracuju, na jejich webu...a dodělávám si tam maturitu, dal jsem si totiž 4 roky prázdnin po druháku ;) až to dodělám, tak možná půjdu na konzervu nebo v té škole kam chodím zůstanu pracovat, uvidim )

o výuku reasona fakt nestojim...
budou nás učit i s 3D programy, ale s Cinema 4D, což je prý dobré no, ale nemá to jméno jako 3D Max a spol...stejně jako s tím reasonem nejspíš někde nakoupili výhodně licence, nebo mají špatné poradce - slyšel jsem o školách, kde se Cubase učí, ale už nevim kde...

každopádně já sem šel hlavně kvůli tomu 3D, protože třeba týdenní kurz v 3D maxu stojí v jedné Brněnské kurzové škole 12 tisíc a tady roční školné začíná na 22 tisíc...

ale v téhle škole je to v pohodě, furt hulíme a chlastáme, půlka učitelů má dredy, žádnej stres :)
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 28 srp 2008 13:17, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 28 srp 2008 13:06

Jindy2: jo, odtamtud sme meli v praci kluka na brigadu/praxi... Ucit Reason je podle me pakarna, driv nebo pozdeji nejspis bude stejne ten clovek muset prejit na neco jinyho, pokud to bude chtit brat vazne (a kdyz ne, tak proc se to ucit)...
Jindy2 píše: ale v téhle škole je to v pohodě, furt hulíme a chlastáme, půlka učitelů má dredy, žádnej stres :)
No ale jestli se tam nekdo neco nauci, je jina vec, co? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 28 srp 2008 13:14

Cyril: právě, že já to vim, že je blbost učit Reasona, když každej, kdo se tím bude chtít zabývat seriózně, musí přejít na něco jiného...
už mám fakt velké nutkání jim to říct, s vedením mám dobré vztahy, ačkoliv pokud už to nakoupili a mají na to lektora, tak asi nic nenadělám a budu muset to svinstvo zkousnout...nebo se s nimi domluvím, že práce budu dělat ve Fruity nebo v Sonaru, protože Reason u mě nemá budoucnost...

kdybych uměl v Cubase nebo v Sonaru tak dobře, jako umím ve Fruity, nabídnu se jim jako lektor a vnutím jim Cubase nebo Sonar, ale Fruity jim nutit nechci, protože sám vím, že to sice má lepší budoucnost než Reason, ale profi to neni, hlavně co se týče nahrávání a to tam beztak nikdo ve škole učit nebude...

naučit tam umějí, akorát většinu věcí znám, takže pro mě nuda, jen ta matika a chemie, to fakt neumim a ani umět nechci ;) ale třeba ČJL a Psychologie mě baví :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 28 srp 2008 13:19

Jindy2 píše:Cyril: http://www.eduso.cz/
ale v téhle škole je to v pohodě, furt hulíme a chlastáme, půlka učitelů má dredy, žádnej stres :)
To je zajímavý že na těch stránkách sem viděl mnohu učitelů, ale žádnej dredy neměl... Buď sou nefotogenický nebo kecáš :)

Odpovědět