Kvalita zvuku pres Rewire

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Yogi
Příspěvky: 103
Registrován: 19 lis 2002 22:16

Příspěvek od Yogi »

Muzika bez hudebních znalostí se dá dělat i v Cubase a kdekoliv jinde, stačí trocha technický zručnosti. Naopak zase pokud má člověk trochu tý zručnosti v technologiích a SW a zároveň je muzikální, pak je úplně buřt v čem nebo na čem muziku dělá. Až na ten zvuk, kterýmu fakt rewire a engine nějakýho profi DAW může hodně pomoct, je Reason hodně komplexní, intuitivní all-in-one nástroj - mě přijde dost kreativní. Zkuste prubnout moje tracky na myspace - teď jsem tam přidal remix Ohm Square (komplet dělaný v Reasonu).

Btw, jak je to přesně s tim mixákem v Reasonu? Četl jsem různý bludy, neucelený informace. Jakej vliv má přesně na zvuk tracku a jak to obejít, aby člověk neztratil automatizace na mixáku apod.?
YOGI RULEZ - web | bandcamp | facebook | instagram

biscuit
Příspěvky: 9543
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

yogi, neprijit o automatizace mixaku a zaroven ho nepouzit asi nejde :-)
nejlepsi je projekt, kterej chces v reasonu delat asi rovnou smerovat pres interface rewire po kanalech primo do cubase nebo jinyho daw. bohuzel pro me to byla znacna pruda a bordel neustale ukladat dva projekty.. proste sem reason hodil pres palubu

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1615
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman »

Souhlasim s Yogi - Reason pouzivam pouze pres rewire kvuli refillum, ktere jsem nekde postahoval. Ale kdyz nahodou zustanu v Reasonovi jako stand-alone, tak az cumim, jak rychle se da smplacat celkem kvalitni sound, pouze pres drag&drop. Ze zacatku to pro me bylo matouci, ale napr. Thor (jejich syntak) je fakt hodne hustej, jejich predinstalovane nastroje taky slapou a ac je user interface na prvni pohled divnej, tak ma svoje kouzlo. Navic se to naisntaluje a vsechno hned jede samo, zadny nastavovani, atd. All-in-one, jede dokonce i ciste z DVD, proste na hrani je podle me obstojny SW a v zadnem pripade bych ho nehazel z okna z pohledu zvuku...

Jinak Ableton-Rreason rewire slape, sound jede pres engine Abletonu, muzu ale nahravat jako audio i vystup z masteringu Reasonu, takze zalezi pouze na me.

Uživatelský avatar
Yogi
Příspěvky: 103
Registrován: 19 lis 2002 22:16

Příspěvek od Yogi »

S tim mixakem jsem myslel spis jestli na to neni nejaka utilita co by prevedla neco jako MIDI informace o tech kontrolerech tahlech a co ja vim cim do souboru a pak se alespon trochu pouzitelne dala aplikovat jinde.
Jinak jasny, no mixak no automatizace :o)
YOGI RULEZ - web | bandcamp | facebook | instagram

biscuit
Příspěvky: 9543
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

yogi: o tom nic nevim - hlavni problem totiz je reason a midi out - to proste neni :-( jinak by tim spousta lidi sequencovala hw

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

biscuit píše:yogi: o tom nic nevim - hlavni problem totiz je reason a midi out - to proste neni :-( jinak by tim spousta lidi sequencovala hw
Eh, zlata pravda :)

Midi out v Reasonu :)
Externi BPM sync ve fruity :)

Drobnosti ktere rozhoduji.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Odpovědět