michaci uzitecnost...

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 25 bře 2008 20:04

poradíte mi prosím nějaký plugin přímo na tu korekci "hučících basů" atp.? nebudu kvůli tomu přeci zakládat nové téma, když se to tu zrovna řeší...

úplně tomu nerozumím, ale vím o co jde a s tímhle problémem jsem se už potýkal (a řešil ruční korekcí pomocí hipass filtru a poslechem, asi hrozné řešení)...něco automatického by bylo fajn, z té tabulky moc chytrý nejsem...na tohle vůbec nejsem chytrý :(

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 25 bře 2008 20:15

jindy: na kazdom syntaku mas v sekcii filtra tracking, alebo ak nie je tam tak tracking zvolis ako modulacny zdroj v matrici a priradis na cutoff...moze sa to volat rozne, kbd folow, keyb trk, keyb scale...bud to mozes nastavit, alebo to ma len moznost vypnutia/zapnutia...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 bře 2008 20:34

jindy: ty tusim pouzivas fruity, tam mas keyboard controller, ten si natiahni do kanalu a urob layer z neho a zo synthu. keyboard controller ti meni noty na cc, ktorymi ide automatizovat lubovolne parametre v syntaku, cize potom sa v patricnej miere meni ich hodnota v zavislosti od noty. pri extremnejsich nastaveniach sa syntak chova totalne inak, odporucam sa s tym pohrat
ale najdolezitejsia poznamka: huciace tony basy su NAJPRAVDEPODOBNEJSIE SPOSOBENE TVOJOU MIESTNOSTOU, takze si over, ci ich vobec TREBA stisovat!!!!

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 25 bře 2008 20:51

AKUSTIKA, AKUSTIKA, AKUSTIKA

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 25 bře 2008 21:04

EXCOM píše:ked uz tu o tom tak rozpravate, neexistuje nejaky graf v krivkach kde su presne znazornene rozsahy danych nastrovoj kde hraju? taka vizualna pomocka dajaka...
Mimochodem na Kontaktu se mi moc libi, ze kdyz si naloaduji z jeho databaze nejaky klasicky nastroj a hraji na svuj 7-oktavovy master keyboard, tak zni pouze klapky, ktere odpovidaji skutecnemu rozsahu nastroje. Ostatni klapky jsou hluche.
Tak mam napr. u saxofonu vice jak 2 spodni oktavy hluche, atp.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 25 bře 2008 21:22

kexik píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:
onehalph píše:Je mi jasny, ze kazda nota odpovida nejake frekvenci - jen u toho michani - kdyz nastavim EQ treba podle noty E a nastroj zahraje A, tak je stejne vsechno najednou jinak, nebo?
to je dobra pripominka.

ale to pouziti je pro me jiny..

mas treba sampl, a i kdyz by mel ladit, nejak ti neladi se zbytkem. podivas se na analyzer a zjistis, podle tabulky, ze basa je o nejaky centy flat nebo sharp - tak to doladit pitch shifterem. treba...

anebo jak sem psal, v necem, co ladi, chces treba zduraznit harmonicky nasobky nejaky noty. k tomu, ze je to staticke - to je fakt. ale kdybyste opravdu chteli, EQ muzete automatizovat! nebo v sampleru toho stejneho docilit keytrackingem. (keytracking je podle me dost podcenovany obecne!)
ja davam na hodne modulovane basy autotune. velmi zaujimavo posobi ze nezabere na tranzient, len na telo basy... ale hlavne clovek nemusi mat tabulku s frekvenciami :)
nekdy to taky udelam, kdyz sem linej nebo neni cas. ale obecne nemam moc autotune rad, protoze je to na muj vkus moc zivelny (kdyz se to pouziva ne cely stopy a ne jen casti slov/riffu). radsi jdu vic low-level, abych mel kontrolu - anebo melodyne.

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 26 bře 2008 09:06

moc pěkná tabulka :) pozdě, ale přece... já tohle řeším docela často, když člověk neví fundamentální, snadno se stane, že nepřesně zacílená frekvence EQ ten nástroj spíš rozladí.. ale stejně, sluch je sluch..

PS: ten ibis EQ by se mi moc líbil, má to globální ladění harmonických? Nevíte někdo o něčem podobném v SW ?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 26 bře 2008 09:27

kexik, bassline: Díky moc za rady chlapi. Já tedy už to hučení basů od té doby co používám často Trilogy nezaznamenal. Dřív mě to myslím dělaly některé noty v basech u Atmosphere, ale jenom některé...taky dneska už mám jinak rozestavěné bedny, snad je to i proto lepší...no, prostě mě to zaujalo, takže ještě jednou díky za rady.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 bře 2008 13:21

pokial je to akusticka basa, tak mohla byt nahrata v zlej miestnosti a potom hukaju niektore sample... ale tomu by som neveril

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 26 bře 2008 14:52

kexik píše:pokial je to akusticka basa, tak mohla byt nahrata v zlej miestnosti a potom hukaju niektore sample... ale tomu by som neveril
ja bych tomu u trilogy i veril. osobne sem se tam setkal treba s rozladenou notou.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 27 bře 2008 13:38

Ivo píše:To mi připomíná můj Crane Song Ibis EQ, kde jsou místo frekvence též tóny :wink: Občas trochu matoucí ...

Obrázek

To mi pripomina muj bankovni vypis, kde je misto Hz -> CZK .... Obcas trochu matouci...

Odpovědět