Nahrani kytary do PC moje predstava...

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 17 kvě 2007 16:00

Reamping je dobrá a užitečná věc. A např. pro takový ty ultragain kytary typu Ramstein (jak se to píše?!) a td., kdy jsou riffy useknutý a potřebuješ mezi nima ticho je reamping dobrej z toho důvodu, že nejdřív upravíš čistou stopu (upravíš obálky, začátky, konce, rozstříháš atd. - prostě manuálně zagejtuješ, zkomprimuješ, napravíš chyby apod.) a tu pustíš do aparátu - to je pak výsledek "lepší" než když to bude hrát někdo rovnou do aparátu - snad jen kdyby to byl Steve Stevens, nebo Steve Vai :lol: - ještě jednou říkám, že to pro případ, kdy bude někdo chtít, aby to znělo jako Rammstein, nebo Ministry, nebo Nine inch Nails, nebo ... nebo.... takovej ten "in your face" zvuk, kdy riff skončí jako když utne a je ticho , tak je lepší nejdřív upravit (editovat) čistou stopu a pak ještě obdobně tu reampovanou. Je to dost časově a psychicky náročný :lol:
Např. u Cute Kid bych to vůbec neřešil...
btw , pěkný písně to máte.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 17 kvě 2007 17:06

vasek píše: ...Pokud bys chtěl v rámci úspory hnát víc kytar do jednoho pluginu (ampu), tak to dopadne tak, že se nejdřív kytary smíchají na groupě a pak zkreslí. To za prvé neodpovídá klasickýmu modelu - co kytara, to jeden nezávislej zvuk v mixu (klidně tvořenej více aparátama a mikrofonama) - a vznikne jeden zvuk, kterej se zkreslí a vytvoří jednu kouli. Něco jak když hraješ plný kila na kytaře a zkreslíš je - to nefunguje (nečitelnej bordel).
Bohužel simulanti žerou procesor, ale musí se freezovat... :-(
Mas samozrejme pravdu, kazda stopa by se mela zkreslit a pak smichat s dalsima. Delam to tak jak pises (cisty kytary smicham a pak poslu do pluginu) ciste z uspornych duvodu, a jeste ne moc casto. Nekdy mi to proste dobre zni, spravny postup to ale neni....
Freeze pouzivat nemuzu, na group stope freeze nelze:( Group stopu ovsem pouzivat musim, nebot GR i Amplitube maji stereo vystup, nechci je pouzivat jen v mono.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 17 kvě 2007 20:45

velvet: No jo, Rammsteini a spol. jsou zvuk sám o sobě, tam to o jednom aparátu a jednom mikrofonu určitě není :-) Dokážu si to představit, ale nedělám tak profi projekty, kde by se s tím někdo chtěl drbat. Třeba někdy :-) Jinak dík za pochvalu, mě se to (bohužel) vůbec netýká, v době nahrávání jsem ještě nebyl členem kapely :-) Taková zajímavost: kytary v písni Challenging šly jen přes dráty (kytara-ibanez tube king-čistej kanál AT1).
vuid: nerozumím tvýmu problému se stereem. Aspoň v Sonaru vytvořím jedním klikem z mono stopy stopu, která je na vstupu sice mono, ale hraje stereo.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 17 kvě 2007 21:37

velvet píše:...A např. pro takový ty ultragain kytary typu Ramstein (jak se to píše?!) a td., kdy jsou riffy useknutý a potřebuješ mezi nima ticho je reamping dobrej z toho důvodu, že nejdřív upravíš čistou stopu (upravíš obálky, začátky, konce, rozstříháš atd. - prostě manuálně zagejtuješ, zkomprimuješ, napravíš chyby apod.) a tu pustíš do aparátu - to je pak výsledek "lepší" než když to bude hrát někdo rovnou do aparátu ....
Myslis, ze sa tieto prasaciny naozaj tak tocia, ako pises ? Ja by som tipoval, ze to maju osetrene gejtmi pred skreslenim, ale neviem...

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 17 kvě 2007 22:47

rastis píše:
velvet píše:...A např. pro takový ty ultragain kytary typu Ramstein (jak se to píše?!) a td., kdy jsou riffy useknutý a potřebuješ mezi nima ticho je reamping dobrej z toho důvodu, že nejdřív upravíš čistou stopu (upravíš obálky, začátky, konce, rozstříháš atd. - prostě manuálně zagejtuješ, zkomprimuješ, napravíš chyby apod.) a tu pustíš do aparátu - to je pak výsledek "lepší" než když to bude hrát někdo rovnou do aparátu ....
Myslis, ze sa tieto prasaciny naozaj tak tocia, ako pises ? Ja by som tipoval, ze to maju osetrene gejtmi pred skreslenim, ale neviem...
Jasně, gejty jo. Ale často je potřeba vypomoct manuálně. Je vícero způsobů. Taky lze automatizací měnit parametry gejtu-pluginu (ne při nahrávání samozřejmě -eh - to bych přeháněl :lol: ) . Ale je rozdíl použít v extrémních případech gejt (nebo prostě manuálně editovat) čistou stopu v DAW a pak jí pustit do aparátu, nežli zagejtovat signál kytarista > aparát >mikrofon
Neexistuje jeden způsob, jak se to vždycky dělá (jindy se třeba použije sampler...)
Tak jako i "manuální de-essing" je někdy cesta. A samozřejmě na rozdíl od toho, kdy se jen tak pověsí plugin a hotovo je to časově náročnější , ale, pro výsledek někdy nutný. Časočlověk je častou příčinou nákladnosti nahrávání/míchání major label projektů...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 27 zář 2007 10:37

jaky typ DI Boxu je potreba pro reamping? (mam na mysli reamping skrze opravdove aparaty - tzn. linkovej signal pustim z vystupu zvukove karty primo do ampu - v mem pripade z RME ff). velvet me trochu znejistel s tim obracenym DI Boxem.. nekde sem cetl, ze jako DI box funguje i jakejkoliv efektovej pedal, zapojenej v signalove ceste (napr. ladicka), je tak? mam ted doma par novych aparatu, tak bych si s tim chtel trochu pohrat a pritom mit jistotu, ze do nich posilam spravnej signal;-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 zář 2007 11:02

pasivny dibox neni problem otocit naopak, ale taky sa asi pri gitarach nepouziva... aktivny otocit nejde
znie to mozno ako sibnuty napad, ale ja by som vystupne obvody gitary pri reampingu skusil simulovat tak ze by som do serie s linkovym vystupom zapojil proste singlovy snimac... asi by stacil hocaky shit, kazdpopadne by som ho zavrel do kovovej krabicky koli tieneniu... dalsi napad je pouzit humbucker ako 1:1 trafo, ale to uz je fest uchylny napad
ak sa vam vala doma daky snimac, skuste to, fakt by ma zaujimali postrehy. po teoretickej stranke je to myslim spravny napad

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 27 zář 2007 11:06

kexiku, dik za progresivni tips;-) nicmene ja potrebuju nejaky skutecne kvalitni DI box... de mi pouze o to, abych do tech aparatu poustel opravdu takovej signal, kterej by tam sel primo z kytary.. na cene za takove zarizeni az tak nezalezi, dival sem se na veci od radialu, ty vypadaj uz celkem profi, jenze maj tolik modelu, ze nevim, co vzit.. pripadne uvitam doporuceni i na jine firmy, hlavne at to 100% plni tu funkci, kterou sem popsal vyse...

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 27 zář 2007 11:29

takze uz sem nasel dva adepty Radial PRO RMP nebo Radial X-AMP... pricemz X-AMP ma dva vystupy.. nejspis vezmu X-AMP

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 27 zář 2007 11:59

nick: na tohle prece potrebujes Reamp (dela to vic vyrobcu). Mimochodem kdybys chtel, mam kontakt na typka odnekud z USA nebo odkud, kterej ma studio a velkou sbirku aparatu vcetne Bognera apod. a poskytuje tuhle sluzbu...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 zář 2007 12:04

nick_valensi píše:kexiku, dik za progresivni tips;-) nicmene ja potrebuju nejaky skutecne kvalitni DI box... de mi pouze o to, abych do tech aparatu poustel opravdu takovej signal, kterej by tam sel primo z kytary.. na cene za takove zarizeni az tak nezalezi, dival sem se na veci od radialu, ty vypadaj uz celkem profi, jenze maj tolik modelu, ze nevim, co vzit.. pripadne uvitam doporuceni i na jine firmy, hlavne at to 100% plni tu funkci, kterou sem popsal vyse...
snimac gitary je makky zdroj signalu s pomerne zlozitym nahradnym obvodom... nefandi si ze akykolvek geret tohto typu ti nasimuluje gitaru dokonale. ci to bude mat vplyv na zvuk velky, alebo len marginalny, je ovsem druha vec

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 27 zář 2007 12:17

Mimochodem kexiku- jak to je s pouzitim kytarovych krabicek jako outboard efekty? Neni na to taky potreba reamp? Nebo normalne jako by to byl beznej efekt? Zkousel jsem to a slo to, ten efekt bylo ale tak extremni zkresleni, ze sem fakt nepoznal, jestli to nedela neco spatne :) diky
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 27 zář 2007 12:19

hlavne linkovy signal ma uplne ine parametre, ako to, co leze z gitary, uplne ine volty. ja som osobne reampoval z vystupu zvukovky uz preampovy signal (to ma s linkou ovela viac spolocne) a isiel som s tym do koncaku. nepouzil som medzi tym nic a vysledok bol zhruba taky, ako by som isiel do toho koncu priamo z preampo. cisty gitarovy signal som z vystupu zvukovky do aparatu skusal, ale bolo v tom tolko bordelu, ze to bolo nepouzitelne. tiez by ma zaujimalo, ako postupovat.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 27 zář 2007 12:23

cyril: uz sem se v te nabidce radialu zorientoval.. odpoledne si zajdu pro ten X-amp. dik za nabidku, momentalne mam k dispozici vsechny aparaty, ktere potrebuju, takze si s tim vyhraju sam.. btw. z bognera se mi teda kolena neklepou ;-) pokud bych mel prachy na nakej americkej boutique amp, tak by to byl jednoznacne matchless..

kexik: no ja si nic nemaluju, spis hledam reseni, ktere zachova ten puvodni (uz nahrany) signal v co nejrealistictejsi podobe a umozni kvaltini reamping. doposud sem s tim moc nedelal, resp. sem to zkousel bez DI boxu, coz samozrejme nefungovalo tak, jak melo, od toho radialu si slibuju pouze to, ze ten signal ze zvukovky bude pouzitelnej. myslim, ze by to melo fungovat, pokud ne, tak ho pristi tejden vratim do obchodu a zustanu u live recordingu...

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 27 zář 2007 12:27

rastis: presne tak, proto je treba ten obracenej DI box.. jak sem psal, ja sem to zkousel pouze ciste zvukovka apec a to byla bida.. znelo to jako z kazetaku ;-) ten radial ale vypada jako nekompromisni reseni prave pro tento ucel, takze doufam, ze to bude fungovat.. tocili sme ted EP a na zvuku kytary je dost co zlepsovat, takze resim, esli to mam pretocit znova, nebo esli pomuze reamping...

edit: cyril: na to potrebujes taky reamp...

Odpovědět