Nahrani kytary do PC moje predstava...

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Nahrani kytary do PC moje predstava...

Příspěvek od nunu » 15 kvě 2007 13:38

Budu v nejblizsi dobe potrebovat natahnout zivou kytaru do sekvenceru. Mam takovou utkvelou predstavu jak by to mohlo jit. Jedna se mi o zkreslenou zbustrovanou elektriku.

Kytaru zapojim do vstupu nastavim gain. Nasmeruju na nejaky jednotlivy out. Z toho vystupu te karty signal zavedu do vstupu mutliefektu.Vystup z multivitaminu zase do dalsich dvou vstupu na karte.

Cili budu nahravat soucasne dve stopy,mono cistou lopatu a stereo zkresleny signal.Slibuju si od toho ze pokud se mi bude chtit budu mit cisty signal pro ruzne softzkreslovadla.

Ma nekdo neco proti nebo napad jak to jeste vylepsit? Nemam pro to zadne vybaveni,mikrofonem to snimat nemuzu a ani nechci,s tim bych se nikam nedostal,nejsou zkusenosti a potrebuju pouzitelny zvuk.

Ma smysl nahrat treba tu kytaru nekolikrat na sebe?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 kvě 2007 13:44

ano nahraj ju niekolkokrat, velky rozdiel pri vyrabani sterea
to zapojenie ako pises, bude mat hnusnu latenciu, co ti moze a nemusi vadit. lepsie by bolo nejak rozdvojit signal pred zvuknou, ak nemas splitter, tak pomocou mixpultu alebo diboxu s dvomi vystupmi, a nahravat rovno aj suchy aj skresleny signal. dolezitejsie je nahrat cisty signal, pravdaze

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 15 kvě 2007 14:01

ale přeci neni problem celeh event posunout o danou latenci, nebo se mýlím? v cubase je na to takový jebátko v každý stopě

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 15 kvě 2007 14:02

Kexo,dik ... Pokud jsem to dobre cele pochopil, nahraje se treba 6 stop tech samych kytar.Pote se daji vzdy tri do sebe.cili vzniknou dve jako by ztrojene.Ty se pote daji do 1 stereo stopy.Ta se nasledne bude prohanet vsim moznym i nemoznym,je to tak ?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 15 kvě 2007 14:03

Predpokladam ze nejde o zpozdeni nahravky,ale o latenci nez se signal dostane zpet do multaku,aby to kytaristu nerozhazovalo....

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 15 kvě 2007 14:32

nunu: Co to máš za mulťák? Stojí za to, aby se s tím člověk takhle jebal (ve srovnání s pluginama)?
Nejlepší je splitnout signál ještě před mulťákem, jak píše kexik.
Jinak klasicky se nahrávají zboostrovaný doporovody nadvakrát to stejný a rozhodit do sterea. Nebo i čtyřikrát, ale to už je laborování, zkusit třeba maličko jinej zvuk a hlavně nahrát to hodně přesně (nedoporučuju). Pak si vytvoř v sonarovi subgroupu a pošli tam všechny ty kytary. Na tu subgroupu pak dej efekty.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 15 kvě 2007 14:40

Nejaky rockman a snad se mi podari pujcit GT8cku... Pruuuser je,ze ja se timto vlastne vubec nezaobiram,je to pro mne vsecko nove,ale potrebuju to nahazet do sampleru a prikrmit to k sekvenceru..At to proste slape,nehlede na to ze je nemozne vsecko uhrat.

Prave ze z toho softu mam docela strach,guitar rig je pro mne nepouzitelny,je to humus co z toho leze.Mozna kytarista to umi nastavit,ja ne.A ty presety se mi moc nelibi,ale urcite to zkusim,proto chci to cistou stopu...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 kvě 2007 14:46

nunu: ano pochopil si dobre, aj latenciu, aj zdvojenie. dalej viz vasek
je na tebe, ci ti taka latencia vadi. uz som zazil gitaristov takych aj onakych, nie kazdemu to vadilo. a zalezi samozrejme na hodnote, ak mas 2ms dnu, 2ms von a 2ms zasa dnu, tak 6ms sa da skusnut

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 15 kvě 2007 16:01

nunu: kdybys sledoval thready o kytarách, tak bys věděl, že Amplitube je na zkreslení daleko lepší než GR :-)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 15 kvě 2007 22:06

Nedalo mi to a znovu jsem zkusil GR na vylepsene lopate o nove struny,nic zasadnejsiho s ni delat nehodlam.Vysledek na ciste zvuky a to jenom na nektery by to snad jeste slo,ale ty zkreslene,lidi to je slabota...

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 15 kvě 2007 22:15

Najjednoduchsie je jackova "Y" redukcia z Datartu. Jeden signal do multaku (neslubuj si od neho vela), druhy cisty do PC, kde ho mozes osolit nejakou SW simulaciou, alebo kedykolvek v buducnosti poslat von do aparatu a naspat.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 15 kvě 2007 22:15

Ten cisty do PC samozrejme cez DiBox

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 15 kvě 2007 22:29

nunu píše:Nejaky rockman a snad se mi podari pujcit GT8cku... Pruuuser je,ze ja se timto vlastne vubec nezaobiram,je to pro mne vsecko nove,ale potrebuju to nahazet do sampleru a prikrmit to k sekvenceru..At to proste slape,nehlede na to ze je nemozne vsecko uhrat.

Prave ze z toho softu mam docela strach,guitar rig je pro mne nepouzitelny,je to humus co z toho leze.Mozna kytarista to umi nastavit,ja ne.A ty presety se mi moc nelibi,ale urcite to zkusim,proto chci to cistou stopu...
IMHO GT8 nebude o nic lepsia ako Guitar Rig.
a ak berieme do uvahy Amplitube tak urcite Amplitube 2. stara verzia nema s novou nic spolocne a zvukovo je to rozdiel 75 tried

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 15 kvě 2007 23:57

doprcic...Kluci tak to je teda hukot...Zkusil jsem s pomoci jednoho zdejsiho clena amplitube2 a jsem nadseny.To co leze i z te moji nic moc lopaty a z jeste horsich ruk se mi moc libi.Je to prvni vec kterou se nebojim oznacit jako pouzitelna.Jenom jsem projel par presetu a musim rict ze bych si vybral.Zvuk z toho zije svym zivotem,moc se mi to libi.GR se s tim neda moc srovnat.Zkusil jsem si jenom lehce par vybrnkavacek,na zkreslene je uz moc pozde,skoda ze zitra vstavam do prace a ze barak uz spi...Myslim ze budu mit co zkouset...

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 16 kvě 2007 10:15

nunu: no vidíš :-)
poshook: ani hovno :-)

Odpovědět