Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od Pytkin » 19 pro 2010 20:11

Yamaha poriesi zaroven aj daw controller, globalny monitoring a Routing. Urcite to neni zle riesenie.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od carloff » 19 pro 2010 20:51

No ja prave specialne u tech digitalnich mixu si myslim ze v okamziku kdy koupis tak ztracis tak 30% ceny hned a okamzite. za dva roky i vic jak 50%...analog prodas vetsinou velmi dobre...navic o kvalite tech preampu a prevodniku nejsem zas tak presvedcen...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

dejwatko
Příspěvky: 21
Registrován: 07 pro 2010 14:05

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od dejwatko » 19 pro 2010 21:57

Ja jsem si tu Yamahu vybral uz z toho duvodu,ze by se mi hodila i na zvuceni live akci,k tomu mam navic pressonus 8 kanal,takze by to slo i dobre rozsirit.ty prevodniky urcite nebudou stejna liga,jako Lavry,nebo SSL,ale kvalita si myslim,ze spatna taky nebude,uvidim...myslel jsem si,ze tlustej preamp by mohl byt prave thermionik,samozrejme BAE by byla parada,ale koupit ho a pak jeste resit prevodniky...to by me pritelkyne umlatila :-DNavic,kdyz prave resim i live zvuceni,ktery obcas taky delam a mohl bych si tim ten mix relativne brzo splatit,tak to asi vyzkousim touhle cestou.BG dvoukanal mam taky,jen jsem ho nemel kam zapojit,pze to lavry je jen dvoukanal,kterej vyzral thermionik :-) a tahat BG pres pressonus asi nema moc vyznam,nevim...takze jsem ho chtel ted prodat...

mit vybaveni jako Ty,Borisi,je samozrejme sen,ale musim asi zacit trosku pomaleji,abych mel jeste co jist :-)kazdopadne,jsou to zajimavy produkty a ja Ti moc dekuju,ze o nich vim,mam to schovany v zalozkach a jeste si to poradne prozkoumam,ale finance nato mit zatim asi nebudu,aspon budu treba vic natacet u Tebe,kdyz budu chtit opravdovou kvalitu :-)

s tou Yamahou nekdo mate zkusenosti?jaky ty prevodniky jsou?jestli je to vpohode?a eventualne trochu priblizit zvuk,jak to bere?jak az moc se to lisi po prevodu?Mozna to resim az moc,jsem porad prece jen zacatecnik:-)ale znate to,zacatecnici rypaji nejvic,pze je vsechno hrozne zajima :-)Takze se omlouvam,ale kdyz uz je to forum,tak sem nekdo psat musi :-))

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od carloff » 19 pro 2010 22:17

No kdyz budes chtit vic natacet u mne, tak si tu Ymahu klidne kup :D
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od Magion » 20 pro 2010 09:57

nebo místo yamahy Allen Heath ZED R16 ?
máš 16x preamp, AD DA, supr analogové eq, a velký routovací možnosti do i z DAW.
Chybí meterbridge, ale to by sis už mohl pohlídat v DAW

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od syncro » 20 pro 2010 10:27

Řídil bych se Ecsonovo radou, Yamaha odvede spoustu práce. Na overheady bych za málo peněz zvážil hodně muziky v podobě stereopáru Oktava MK012. Chybí mi v tom tvém výčtu mikrofonů nějaký room mic, resp. něco, co dokáže sejmout celý kit...

Jen můj názor, Saša

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od matucha » 20 pro 2010 11:58

Aha, tu yamahu nebudes kupovat z druhy ruky vyhodne? Tak to bych potom vubec nedaval... podle me jich musi byt hodne nevyuzitejch a skoro neprodejnejch v ruznejch studiich po evrope. Takze kdyz reknes ze chces, tak ti je musej vnutit a este ti zaplatit ;). Prehanim, ale rozhodne se po nich porozhlidni. V dobe, kdy ten pult byl novej, tak to este byla celkem i varianta na michani, dneska vetsina instituci, co to kdysi koupila urcite presla na michani v pocitaci a...

no vsak uvidis

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od carloff » 20 pro 2010 12:10

ja bych osobne do digitalniho pultu do studia v zadnem pripade nesel.... nazivo je to ovsem asi jina vec...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od Pytkin » 20 pro 2010 12:30

no .. ak clovek nema v pocitaci RME s total mixom , tak digi pult je super vec ako digitalny ruter , mixer sluchatok a DAW controler .. Je to velmi pohodlne ..

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od carloff » 20 pro 2010 13:35

To uz ma snad kazda karta....
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od Pytkin » 20 pro 2010 14:06

carloff : neviem .. nemam moc skusenosti s inymi kartami .. musim ale povedat , ze sme DM2000 pouzivali aj s RME kartami a je to pohodlnejsie ..

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od carloff » 20 pro 2010 14:37

to asi jo
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od Magion » 20 pro 2010 16:06

osobně bych tedy do Yamahy nešel. má super možnosti, ale když porovnám zvuk 01v co znám a R16, tak to je velkej rozdíl. Navíc R16 můžeš s klidem použít ve studiu i na míchání. Můžeš si i před nahráváním zvuk základně upravit na EQ co je na mixu a ty eq jsou fakt parádní (má i Q). Preampy jsou taky velmi povedené. Co se kvality zvuku při nabírání týče, tak R16 je dle mýho rozhodně výš než Yamaha. Yamaha má zase všechny výhody digitálu a celkové stadnartní Yamaha kvality...Jde o to co je pro tebe důležitější a co víc oceníš...

dejwatko
Příspěvky: 21
Registrován: 07 pro 2010 14:05

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od dejwatko » 21 pro 2010 12:45

Borisi,ten Rooster by se dal podle Tebe pokladat za tlustej preamp? jinak jsem se dival na ty BAE a je to fakt dost velka castka za jakoukoli cast,jen jsem se dival,mozna bych dal kolem sta tisic dokupy,na BEA 8CM,kde jsou prave,aspon jsem to tak pochopil,kombinace ruznych preampu,jak jsi otom psal a k tomu bych koupil treba SSL XLogic Alpha-Link MADI AX ? byla by to cesta? k tomu ten thermionik,to by bylo dobrych 10 kanalu a zbytek zatim pres pressonus-8kanal,nez bych poridil dalsi dobrej preamp...nebo jsem to zase nedomyslel? :-)

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Nahrávání bicích,hardware,mikrofony...atd...

Příspěvek od carloff » 21 pro 2010 16:20

No ten Thermionic je super ale zas uplne tlustej neni, ale zatim by byl asi ok--hlavne ma EQ tak se s tim da neco delat....To BAE 8CM je jen sasi do kterych strkas moduly 1073 nebo 84, a muzes to pak pouzit jako mix..kdyz si koupis alespon dvoukanal BAE 1073MP je to 40 k nejakych tusim,/2000 dolaru/
pak 2x 4 kanal sytek ( 700 dolaru jeden) a zbyde ti pres 30 000 na prevodnik...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Odpovědět