Což bylo všem jasné a zřejmé už od začátku z předchozích jancikfilipových příspěvků.nixx píše:Jo, ale jsou to "sólo housle do rockového podkladu"![]()
Řeší přirozený zvuk houslí do mixu Jacksona.
Což bylo všem jasné a zřejmé už od začátku z předchozích jancikfilipových příspěvků.nixx píše:Jo, ale jsou to "sólo housle do rockového podkladu"![]()
Já jsem vycházel z původní otázkynixx píše:jancikfilip píše:(...) Su to solo husle, ktore idu do rockoveho podkladu (kde je basa, gitary elektricke, gitary akusticke, bici.... A mnodo dalsich veci) (...)Jo, ale jsou to "sólo housle do rockového podkladu"Ivo píše:Ale OP se ptá na nahrávání "solo houslí"![]()
jancikfilip píše:Ahoj, aky mikrofon by ste pouzili na nahravanie solo housli ve studiu?
Presne tak. Ze skromnych nazoru zakladatele tohoto tematu ale vyplyva, ze jejich rockova hudba je postavena obracene, z 99% na houslich, coz znamena prulom v teto koncepci:-))To co pise ivo je samozrejme fajn, hlavne pokud chces nahravat klasiku, soundtracky, samotny housle a tak. V rocku je to vsechno drobet jinak a at chces nebo nechces, i hodne navonenou nahravku by casto museli hodne zprznit, aby si do toho mixu sedla. Nesmis zapomenout, ze z 99% je ta hudba postavena na vsem jinym nez na tech houslich a tak se housle prizpusobujou zbytku a ne zbytek houslim.
Dal si málo vykřičníků mistřejancikfilip píše:A nech uz hram akykolvek druh hudby, myslim ze nie je nic zle ked pozadujem kvalitny zvuk!
Ano tak nějak podobně nahrávám housle pokud se jedná o doplněk od kapely . Jen je nahrávám nad levým ramenem a vždy ribbon (R122 nebo Sandhill)Stan píše:sorry Tom-e vim ze je to na Iva ale zrejme bude myslet X/Y. Jinak ja co jsem nahraval housle tak jsem pouzil jen jeden mic postaveny za houslistkou pozicne umisteny nad pravym ramenem. Vyska zhruba nad hlavou tak aby ji nevadil pri hrani smyccem nasmerovany cca na kobylku