Názor na mix rock/metalové písně
Názor na mix rock/metalové písně
Ahoj,
dávám zde hlavu na praný? s písní mé bývalé kapely... Píse? jsem osobn? nazpíval,nahrál všechny kytarové party a taky zmixoval.
Nevím si rady se zvukem kytar, který mi p?ijde takový nedotažený a lehce rozplizlý... Je jakoby vytržený z kontextu. Nevím jestli je to aranží, zbyte?n? mnoha vrstvami, nebo jen mým špatným mixem a nezkušeností... Z aparátu Peavey 6505 se podle m? dá vyždímat více, bohužel zatím to asi nedokážu...
Dokáže m? n?kdo nakopnout správným sm?rem?
Nemám už asi zdravý odestup a rád bych se pohnul z mrtvého bodu....
K poslechu zde: Zde foto a report z nahrávání + zvukové ukázky:
http://hudebniforum.cz/clanky/clanek-re ... 39732.html
dávám zde hlavu na praný? s písní mé bývalé kapely... Píse? jsem osobn? nazpíval,nahrál všechny kytarové party a taky zmixoval.
Nevím si rady se zvukem kytar, který mi p?ijde takový nedotažený a lehce rozplizlý... Je jakoby vytržený z kontextu. Nevím jestli je to aranží, zbyte?n? mnoha vrstvami, nebo jen mým špatným mixem a nezkušeností... Z aparátu Peavey 6505 se podle m? dá vyždímat více, bohužel zatím to asi nedokážu...
Dokáže m? n?kdo nakopnout správným sm?rem?
Nemám už asi zdravý odestup a rád bych se pohnul z mrtvého bodu....
K poslechu zde: Zde foto a report z nahrávání + zvukové ukázky:
Re: Názor na mix rock/metalové písně
gitary maju zdravy zvuk. len ich treba vyekvalizovat. hraju strasne v stredoch, co je dobre, lebo je z coho rezat
treba to povychytavat na EQ. pocitovo sa moze zdat, ze ked ich zdola moc orezes, tak su tenke, ale naopak s basou zacnu fungovat. len aj ta basa sa musi k nim doriesit, a k nej kopak, atd... lebo toto vsetko tam nemas porobene, aj kez vuky same o sebe OK...

a inak musim pochvalit aj to, ako si schopny sam dat dokopy takuto vec, klobuk dole 

neviem aky je použite skreslenie ale znie staromodne ..trošku šušlavo.. a zrnito .. ja sam neviem tieto metalove zvuky dobre nastaviť . ale možno by som vyskušal nejake novšie krabičky s modernym zvukom ,.. distorton factory od digitechu .. možno grunge distortion, .. a to punkove solo pred koncom skladby ma nejak moc reverbu .. znie to fakt amatersky ..punkovo ..to solo.
na ten odkaz sa teraz neviem dostať ..
som im tam hovoril že mahagon sa použiva preto že je lacny a nie že ma dobry zvuk
Tento ban byl vydán na vaši IP adresu."
na ten odkaz sa teraz neviem dostať ..

"Byli jste trvale zabanováni na tomto fóru.Zde foto a report z nahrávání + zvukové ukázky:
Tento ban byl vydán na vaši IP adresu."

rastis:
Dík... Já jsem na ty kytary dal VST overdrive, ta středovost se tím asi ještě umocnila... Zkusím to z nich vyhodit... Na EQ jsou ořezány od 170 Hz dolů... Zkusím to ještě víc říznout. Jinak abych to uvedl na pravou míru, tak basu nahrával basák a bicí jsou VSTi.... Není to tedy celé moje...
Jazzym:
Část těla kytary jsem si nechal udělat z mahagonu právě kvůli hutnosti (basovosti) zvuku, které toto dřevo produkuje... Nikoliv kvůli ceně
Peavey 6505 je zrno a samý střed samo o sobě. Ten apec to má v sobě, proto jsem si ho kupoval.
Ad solo... Punk´s not dead
Asi pozůstatek z mládí...
Ad Hufo a banán: No jo no, zkus požádat, třeba Tě vemou zpátky, když se budeš chovat slušně
Dík... Já jsem na ty kytary dal VST overdrive, ta středovost se tím asi ještě umocnila... Zkusím to z nich vyhodit... Na EQ jsou ořezány od 170 Hz dolů... Zkusím to ještě víc říznout. Jinak abych to uvedl na pravou míru, tak basu nahrával basák a bicí jsou VSTi.... Není to tedy celé moje...
Jazzym:
Část těla kytary jsem si nechal udělat z mahagonu právě kvůli hutnosti (basovosti) zvuku, které toto dřevo produkuje... Nikoliv kvůli ceně

Peavey 6505 je zrno a samý střed samo o sobě. Ten apec to má v sobě, proto jsem si ho kupoval.
Ad solo... Punk´s not dead

Ad Hufo a banán: No jo no, zkus požádat, třeba Tě vemou zpátky, když se budeš chovat slušně

marylin - dnes je na YT vela videi how to eq guitars.. nie zeby to boli univerzalne navody, to sa ani neda. ale da sa tam vidiet, ze ako zasadnym vyrezavanim roznych frekvencii nakoniec zvuk chyti hovadske gule. vzdy je v zaklade stredova gula, ako mas aj ty a po vypreparovani z toho dokaze byt s ostatnymi nastrojmi slusne maso. a namyslim len orez dole. hocikde. si sprav uzke pasmo, najvacsi zdvih a jazdi s tym hore dole po frekvenciach. to co Ti bude najviac neprijemne, to mierne potlac na tom mieste a takto si tych vyrezov mozes porobit aj viac. a takisto sa neboj prudko rezat aj zhora. ze bude zniet gitara sama tupo nevadi, s cinelmi a hajtkami to bude OK...
marylin ma zosik, co je etalon moderneho metaloveho zvuku, zneje mu dobre, akurat to nema domixovane. a ty mu radis buster za 5 korun pre zaciatocnikov ? no to by si pomoholjazzym píše: .. ja sam neviem tieto metalove zvuky dobre nastaviť . ale možno by som vyskušal nejake novšie krabičky s modernym zvukom ,.. distorton factory od digitechu .. možno grunge distortion, ..

mne to přijde docela v pohodě. zkusil bych zmáčknout grupu kytar případně experimentovat s reverbem (lehounce) na grupě, aby to znělo trochu víc dohromady.
myslim že takovej tvořivej master by to mohl zachránit.
bicí sou jak z igelitu ale to k tomu asi patří. comp a EQ
myslim že takovej tvořivej master by to mohl zachránit.
bicí sou jak z igelitu ale to k tomu asi patří. comp a EQ
mohol si si dať spraviť celu z mahagonu a ušetril by simarylin píše:rastis:
Jazzym:
Část těla kytary jsem si nechal udělat z mahagonu právě kvůli hutnosti (basovosti) zvuku, které toto dřevo produkuje... Nikoliv kvůli ceně![]()

Mne je tu dobre , ja tam už nechciAd Hufo a banán: No jo no, zkus požádat, třeba Tě vemou zpátky, když se budeš chovat slušně

..rastis píše:marylin ma zosik, co je etalon moderneho metaloveho zvuku, zneje mu dobre, akurat to nema domixovane. a ty mu radis buster za 5 korun pre zaciatocnikov ? no to by si pomoholjazzym píše: .. .. distorton factory od digitechu .. možno grunge distortion, ..

pardon za OT ..ale tu sa to snad može

Jazzy: s tím o kytaře z casti souhlasím... Jen tak náhodou mám na mahagonovém základu top z žíhaného javoru a krk z javoru a ebenu na takové to projasnění
Ale dost OT o kytarách...
K těm krabičkám: Se zkreslením z krabiček jsem experimentoval, když jsem byl mladší a se špatnými aparáty... Z toho pramenily také špatné výsledky
Do metalu mi momentálně víc sedí pevný zvukový základ z lampy a k tomu max nějaký overdrive... Naučil jsem se mít rád jednoduchost...
Komasix: díky... S tím krátkým reverbem to zkusím...
Kluci dnes odpoledne na to sednu a pokusím se večer postnout novou verzi... Docela se mě pokouší nemoc a horečka, takže výsledek může být zajímavý

K těm krabičkám: Se zkreslením z krabiček jsem experimentoval, když jsem byl mladší a se špatnými aparáty... Z toho pramenily také špatné výsledky

Komasix: díky... S tím krátkým reverbem to zkusím...
Kluci dnes odpoledne na to sednu a pokusím se večer postnout novou verzi... Docela se mě pokouší nemoc a horečka, takže výsledek může být zajímavý

Naposledy upravil(a) marylin dne 28 bře 2014 10:36, celkem upraveno 1 x.
jazzym, zase si tam popisal kopec kravin v tom prispevku o gitarach. jednak sa na to nikto v tejto teme nepytal a jednak z jednej "obecnej polopravdy" si tu popisal celu teoriu, bohuzial nespravne. v skratke - je zjavne, ze si s mahagonom ako surovym drevom nikdy neprisiel do kontaktu a takisto je zjavne, ze si nikdy poriadnu gitaru z mahagonu nevlastnil. ak chces o tom debatovat, tak by bolo fajn nechat to odtialto oddelit do inej temy.
JJ, prosím držme se tématu... Případně to mohou moderátoři oddělit...
Tak sem dávám novou verzi mixu. Tentokráte jsem u kytar odstranil VST overdrive, od spodu jsou o?ezány asi na 250 hz, na t?ech místech jsem lehce utlumil frekvence, které se mi nelíbily a taky jsem ud?lal Hicut cca na 10 kHz... Na grupu jsem dal krátký reverb. Vyhrávku s flažolety v první refrénu jsem více zkomprimoval a lehce stáhl...
Basu jsem se snažil umístit frekven?n? nad kopák. Pak jsem taky lehce vytáhl asi 4 zp?v
Zvažoval jsem, že bych spole?n? zkomprimoval basu a kopák a taky kytaru a basu se spole?ným reverbem aby se to propojilo, ale nakonec jsem na to nešahal... Nevím, v tomto bych se pustil asi na tenký led...
Basu jsem se snažil umístit frekven?n? nad kopák. Pak jsem taky lehce vytáhl asi 4 zp?v

Zvažoval jsem, že bych spole?n? zkomprimoval basu a kopák a taky kytaru a basu se spole?ným reverbem aby se to propojilo, ale nakonec jsem na to nešahal... Nevím, v tomto bych se pustil asi na tenký led...
celkom to teraz reže .. teraz akurat crashe naokolo sa mi zdaju take .. poťa mimo .. bez razancie.
enem nevim jak to bolo ..to si na skreslenie z aparatu nahodil VST ..predtym ?
edit. btw. bodlo by mi keby som vobec nerozumel textu .. nielen refrenu
enem nevim jak to bolo ..to si na skreslenie z aparatu nahodil VST ..predtym ?
edit. btw. bodlo by mi keby som vobec nerozumel textu .. nielen refrenu

Ano, v první ukázce je na nahraném zvuku doprovodných kytar nahozený VST overdrive... V poslední ukázce již není.
Ad texty... Jsem si vědom, že je přiblblý.. Koresponduje s životním příběhem našeho druhého kytaristy
, a tak nám nezbývalo, než si z toho udělat prdel... Refrén je italsky.
Ad texty... Jsem si vědom, že je přiblblý.. Koresponduje s životním příběhem našeho druhého kytaristy