Pomoc s mixem - Rock
Pomoc s mixem - Rock
Mam to stesti michat zase jednu kapelu a tohle je prvni kousek. uvitam jakekoliv nazory a pripominky ke zvuku, diky.
All I Want mix199
All I Want mix199
V zasade proc ne... je to citelny, neni to potichu atd... ale:
1) schazi mi vic tela a to asi ne primo pridavanim nejakejch frekvenci (i kdyz trochu asi jo), ale spis proste sou vsechny ty veci moc "jehlickovy" a chtely by vic sustainu nebo jak to rict
2) charakter, rocku nerozumim, ale ten charakter kterej to ma mi moc nesedi, je to takovy "kovovy" a ja bych to rad slysel vic "zemity"
ad1) mozna bys mel popremejslet o tom srovnani fazi jednotlivejch bubnu, treba to presne s timhle pomuze... i kdyz jim nejde vytykat to, ze by nehraly nebo byly rozmazany (naopak), tak mozna to, ze nemaj poreseny ty faze, tak diky tomu nemaj ten objem, kterej me teda schazi. Plus pak vic paralelni komprese by ty udery prodlouzilo.
ad2) s tim presne nevim co... asi de o to jak to bylo nahrany a jakym zpusobem eq, jaky kompresory pouzivas. Pride mi to cely hodne ve stredech s malou podporou zespod.
Jinak me prekvapuje jak americky umej nektery cesky rockovy kapely hrat (co teda umim posoudit). Je to sice uplne obycejny/skatulkovy a jak z "propagacniho videa pro UAD2 nebo podobnyho", ale to ze ty lidi umej tak presne trefit ten styl mi pride docela obdivuhodny at uz me to bavi nebo ne.
1) schazi mi vic tela a to asi ne primo pridavanim nejakejch frekvenci (i kdyz trochu asi jo), ale spis proste sou vsechny ty veci moc "jehlickovy" a chtely by vic sustainu nebo jak to rict
2) charakter, rocku nerozumim, ale ten charakter kterej to ma mi moc nesedi, je to takovy "kovovy" a ja bych to rad slysel vic "zemity"

ad1) mozna bys mel popremejslet o tom srovnani fazi jednotlivejch bubnu, treba to presne s timhle pomuze... i kdyz jim nejde vytykat to, ze by nehraly nebo byly rozmazany (naopak), tak mozna to, ze nemaj poreseny ty faze, tak diky tomu nemaj ten objem, kterej me teda schazi. Plus pak vic paralelni komprese by ty udery prodlouzilo.
ad2) s tim presne nevim co... asi de o to jak to bylo nahrany a jakym zpusobem eq, jaky kompresory pouzivas. Pride mi to cely hodne ve stredech s malou podporou zespod.
Jinak me prekvapuje jak americky umej nektery cesky rockovy kapely hrat (co teda umim posoudit). Je to sice uplne obycejny/skatulkovy a jak z "propagacniho videa pro UAD2 nebo podobnyho", ale to ze ty lidi umej tak presne trefit ten styl mi pride docela obdivuhodny at uz me to bavi nebo ne.
není to špatné, jen si myslím že je potřeba do té nahrávky dostat nějaký prostor - zřejmě na kytarách a hlavně zpěvu. asi taky pomoct trochu bubnům. kytary mají hezký zvuk.
co se týká produkčně tak si myslím že by tomu hodně pomohl nějaký vokál, nebo alespon lehký double . ten zpěvák není špatný ale jeho výraz je zatím maličko ustrašený a tím by se to hodně posunulo.
není to prostě cobain aby se to uneslo samo.
co se týká produkčně tak si myslím že by tomu hodně pomohl nějaký vokál, nebo alespon lehký double . ten zpěvák není špatný ale jeho výraz je zatím maličko ustrašený a tím by se to hodně posunulo.
není to prostě cobain aby se to uneslo samo.

-
Ahoj, ja jsem kytarista z ty kapely, o jejiz nahravce se tu diskutuje :-) Tak si dovolim prispet do konverzace...
Na tohle solo jsme do druhyho kanalu konce zapojili i bednu 4x12 Orange - vysledny zvuk je jejich pomer. Amorph tomu ve vysledku taky dost pomohl ;-)
Jinak diky za vsechny reakce. Amorph mi dnes poslal mix 202, kde je predelany zpev a basa, takze to vypada, ze se to hybe spravnym smerem.. Zatim ahoj! M.
Apec, na kterej jsem nahraval solo jde videt na tom YouTube videu, co sem hodil Amporph. Je to kytara Syrinx ceske vyroby, snimace Seymour Duncan SH-6 (bridge) a SH-2 (neck). Kvakadlo Jim Dunlop Cry Baby Wah. Preamp je kopie M/B Quad od Dusana Zemana z Hranic na Morave (v podstate Boogie Mark IIC+ a Mark III v jedny krabici). V dobe, kdy se tahle vec nahravala, jsem mel koncak M/B 2:20 (EL 84) v oprave, takze se tocilo pres konec 50/50 (6L6) opet z dilny D. Zemana, ktery mi pujcil kamarad. Bednu mi vyrabel kamarad tesar Jirka Tinka - je to 2x12 (Vintage 30), 18mm finska brezova preklizka a hroomada vrutu :o)Nevis, na jaky apecy nahravali? A pripadne jaky maji nastroje? Ten zvuk kytaru pri solu mi prijde dost slusnej.
Na tohle solo jsme do druhyho kanalu konce zapojili i bednu 4x12 Orange - vysledny zvuk je jejich pomer. Amorph tomu ve vysledku taky dost pomohl ;-)
Je to studio Aristone, patri nasemu zpevakovi. Ano, jsou to S3A.Co to je za studio? A to jsou Adam S3A tam u stropu?
Ona to prave 7.1 je :-) Je tam 5xS3A a vzadu 2xS1A (myslim) + 2xSub10. Mezi LCD a predni bedny se da spustit promitaci platno, takze je to do budoucna vybaveny i na michani filmu. Zatim jsme tam zkusebne koukali Star Wars Epizoda III a byl to masakr :o)tie repraky pri strope su trochu od veci ak to teda nie su 7.1
co se týká produkčně tak si myslím že by tomu hodně pomohl nějaký vokál, nebo alespon lehký double
Vokal je v planu... uz jsme si to rikali i sami. Dotocime ho a Amorph si ho pak importuje do projektu, uz jsme tak domluveni :-)v aranži by to uneslo nějaký vokál
Jinak diky za vsechny reakce. Amorph mi dnes poslal mix 202, kde je predelany zpev a basa, takze to vypada, ze se to hybe spravnym smerem.. Zatim ahoj! M.