Díky moc za reakci, v podstatě bych souhlasil, nicméně jsme se posunuli dál. Dostal jsem nové stopy zpěvů. U písně, která tu byl dříve se to nakonec nepovedlo přehrát líp (proto si ji nehcám až nakonec), ale u ostatních vcelku ano, proto jsem začal dělat na nových skladbách a zároveň se celkem zásadně změnil mix, neboť původní vokál v pozadí nesl hodně room bicích.
Posílám k poslechu dvě nové verze skladeb, tetokrát pouze mix bez limitace (klasický mastering bude až nakonec), celkově jsme se domluvili na co nejvíce přirozeném zvuku nahrávky, i s chybami a bez zbytečných efektů (např. piano je na žádost skoro bez verbu a s plnou dynamikou bez komprese), což se mi líbí a práce mě baví.
Snad jediným výrazným bubákem pro mě zůstávají tomy a overheady, nicméně již při poslechu náběrové stopy je zřejmé, že to není uplně OK materiál.
One More Time v.22
Suzane v.24
Pomoc s mixem - Simply Mood
Re: Pomoc s mixem - Simply Mood
Ahoj. Celkově se to poslouchá příjemně, je to pěkná hudba a v této verzi by mi to klidně stačilo, abych si to pustil doma pro potěšení. Nic, co by uráželo..
Jestli něco postrádám, tak je to trochu hlubších frekvencí na base, a celkově tomu chybí teplý příjemný hebký zvuk. Ale ten tomu dle mě dodají šikovně schované room reverby. Možná bych na base zdůraznil někde trochu i středy, aby byla konkrétnější, ale nevím jak byla nahrána, takže to sežral pes..

Jestli něco postrádám, tak je to trochu hlubších frekvencí na base, a celkově tomu chybí teplý příjemný hebký zvuk. Ale ten tomu dle mě dodají šikovně schované room reverby. Možná bych na base zdůraznil někde trochu i středy, aby byla konkrétnější, ale nevím jak byla nahrána, takže to sežral pes..
Re: Pomoc s mixem - Simply Mood
Basa má HP někde kolem 36 Hz, takže se nedá říct že bych ji nějak škrtil (ale taky mi tam trochu chybí maso ve One More Time, když to tak poslouchám tady v práci), v nižších středech sem jí udělal pěknou bouli do plusu, čili myslím že konkrétní a středová je dost, je přeci středa
, nahraná byla linkou. Co se týče verbů, tak jsou skoro všude, byť jemně, ale při ON /OFF lze slyšet rozdíl, čili to není úplně DRY. Jinak souhlasím, že to nemá moc barvu, ale uplně si nejsem jistej, jeslti tohle právě není úkolem kapely při nahrávání...