Pomoc s mixom "metal"

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Krtko

Re: Pomoc s mixom "metal"

Příspěvek od Krtko »

vypocujte novy mix http://bandzone.cz/0gramofmastering
konecne ma snare aspon nejaku formu a myslim ze uz teraz by maly byt panoramy ok, len je podstatne tichsi lebo som z mastru musel vyhodit limiter/maximizer lebo v tejto kombinacii to robilo neplechu..

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

super , lepsi se to !

Kazdopadne utahni na kopaku subbasovej ton. Ty ho mozna u sebe neslysis, ale je ho tam opravdu moc a ty muzice nic neprinasi, naopak vytvari dloujej rusivej basovej ton. Vem HPF- 60Hz a potom jak uz jsem psal 100-200 (najdi podle sluchu + 4dB zvedni tvrdej bass) ten kopak stale nezni tak aby si obhajil misto, protoze mu chybi basova rana. Kdyz bych ti nazorne mel popsat co tim myslim tak mu chybi jako kdyz si pesti budes jako kinglong busit do hrudniku je to hutnej basovej uder. Ted kopak zni jako by mel ulntra povolenou blanu a to neni ok. Na malejch bednach z nej proleze opet jen ta tecka a energie basu kopaku kterou smerujes do nejhlubsich basu u klasickejch poslechovej beden vubec nebude slysitelna. Krom toho jak pises ze jsi master udelal celej potisej - tak rucim za to, ze kdyz uriznes hlubokej subbass kterej tited fouka z kopaku, tak se ti uvolni amplituda, protoze subbasovy frekvence si z amplitudy ukrajujou vzdy nekvetsi kus. Takze kdyz tomu kopaku uriznes zespoda to co vubec nepotrebuje ziskas tim jednak citelnost kopaku, vetsi srozumitelnost pro basu a spodek kytar (protoze basy znej jen tehdy dobre kdyz jsou citelny a dodavaji kazdymu nastroji jen to co jim prirozene patri), no a pak v neposledni rade ziskas moznost udelat svuj master mnohem hlasitejsi. Jeste mi prislo ze ma kopak nejakej reverb. Ten bych bud vyhodil nebo dal jen nepatrne - a druha vec vzdy u bicich reverbu rezej pryc basy v HPF, klidne az po 150 Hz 300 Hz, pro bici nema bas v reberbech co delat, protoze to pak dela bahnitou mlhu.

Virbl compressor uz podporil, je to dobra cesta, moc to pomohlo. Nicmene ted mas u virblu nejakou tvrdou bouli v hlubsich stredobasech, tu kdyz potlacis tak compressor nebude zakousnutej do tohoto frekvencniho mista ale bude delat hranu attacku tak kde ji ted potrebujes a to je spis oblast stredu/vejsek - protoze takhle nema virbl lehkost. Co se compressoru tyce trosku bych attack vratil kousek do rychlejsi reakce, ted uz je ho moc a zni jako kdyz jsi mel vcera prepalenou tecku kopaku v prvnim nahledu michacky. Ted uz ti sice dela attack hodne spicatej tam kde mu to chybelo, ale tim ted virbl ztraci na prirozenosti protoze mu neudrzuje pevnou prvotni ranu a vse se soustreduje jen na ten kratouckej lupanec - takze attack trosku vrat a zrovna tak uber Treshold, protoze to virblu da moznost vic dejchat. Jeste mi prijde ze virbl ted zni hodne kratktej, ze se nestaci rozeznit, pokud na nem mas Gate nastav mu trosku delsi Release aby se o kousek otevrel. Takhle zni jako klikani a to pusobi ze je v kreci, clil neprirozene. Pokud mas sampl virblu slozenej ze dvou vrstev (blana nahore a strunik dole), tak bych trosku pridal vejsek struniku, virbl bude znit jasnej. Pokud to je jeden sampl tak pridej trosku vejsek u danyho samplu. Staci 1.5 - 2 dB, vyzkousej jak bude reagovat. Kazdopadne uz se to posunuje spravnym smerem.

Potom u kotlu, stale jsou trosku vzadu. Fajn ze maj vyraznejsi tecku attaku, ale tak jako virbl mi prijdou hodne kratky.

Krtko

Příspěvek od Krtko »

tak som sa tym kus pohral, ECSON: snazil som sa drzat tych cisiel co si pisal. na kopakoch by uz nemal byt subbas, rovnako aj z prechodov som ho vyhodil, rytmicak je dlhsi s mensim attackom a su v songu dorobene aj druhe gitary. myslim ze teraz by to uz mohlo byt takich 85% z toho ako chcem mat ten mix, akurat je dost plochy, neviem ci by som ho mal pumpovat este v mixe alebo sa to dotiahne az mastrom..? http://bandzone.cz/0gramofmastering

Krtko

Příspěvek od Krtko »

stala sa taka vec, ze mi padol windows a cely projekt sa mi stratil co mu som vlastne aj rad lebo som bol nespokojny s tym mixom a tak som mal dovod ho robit nanovo, je to myslim ze o dost lepsie ale uz sa neviem ako dalej pohnut a hlavne nemam zmysluplny odposluch takze vas poprosim o pomoc, co dalej, zmenit, prerobit.. btw, novy mix - iny song http://bandzone.cz/0gramofmastering

Krtko

Příspěvek od Krtko »

diki za pomoc najma ecsonovy a poprosim adminov/moderatorov zmazat temu, asi si tu nebudem pisat sam

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

proc smazat ? je tu napsano spousta informaci.

skoda jen ze tu neni vic postrehu od dalsich lidi. Kazdej nazor k veci je dobrej

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

dobrá téma, určite nemazat :idea:

Krtko

Příspěvek od Krtko »

sorry, ja som na zaklade ignoracie mojich otazok usudil ze tato tema tu nema zmysel. To je jedno, ja si to uz nejak namixujem aj keby som mal treti krat odznova nahrat :)

rastis

Příspěvek od rastis »

ak Ta zaujima ako to pocujem ja (mix uplne novy), tak kopak / rytmicak zneju najhorsie. rytmicak je dost vzadu za nastrojmi a malo mlati. ja by som robil nejake upravy s reverbom a kompresorom. kopak je nejaky tenky a tu spicku ma na moj vkus dost vysoko, niekde medzi 3-4 KHz, mne zneje prirodzenejsie nizsie, medzi 2-3 Khz. a este nieco s nim neni v poriadku, ale takto Ti nedokazem povedat co, ma nejaky kopec, kde nema mat a niekde mu zase nieco chyba... a tiez je v divnom priestore proti zvysku... v kazdom pripade verzia mix 3 a mix 4 je vyrazne vyrazne horsia, cize ides dobrym smerom :)

Krtko

Příspěvek od Krtko »

rastis: kopak nema byt ako zle v priestore kedze je v strede, tu spicku som kus dal nizsie (automaticky davam vysoku spicku lebo som nauceny z pocuvania mega zkompresorovanych tukavych americkych dvojkopakov) :) dal som tvrdsiu kompresiu aj viac basov do objemu na kopak - takisto aj rytmicak a celkovo som bicie dal dopredu a prechody viac napeckoval.. este rytmicak by asi mal ist viac dopredu, aj je, len limiter mi na konci robi kus bordel;
ku gitaram som primiesal dalsiu vrstvu trochu viac spinaveho zvuku vo vyssich stredoch/vyskach lebo mi znela jak keby z kanala hrala a z basy som vyhodil?/ubral tie subbasy.. necham si to kus ulezat v hlave a uvidim za par dni http://bandzone.cz/0gramofmastering

rastis

Příspěvek od rastis »

kopak som nemyslel v priestore L/R...

inak gitary zneli dobre. samozrejme ich este mozse skusat vselijako vylepsovat, to uz je vsetko otazka Tvojho vkusu...

inak take, ze o vsetko prist a zacat robotu odznova poznam. sice to strasne nasere a rozladi, ale vacsinou je to vo vysledku nakoniec lepsie :)

cacher

Příspěvek od cacher »

Chtel bych se taky zepatat na vase nazory na tenhle mix http://dl.dropbox.com/u/847314/Music.mi ... ar.new.mp3 . Mix je prohnanej jeste pres Ozone (multiband compressor, loudness maximizer), kdyztak sem muzu hodit i mix bez niceho na masteru. Je to cely nahravany ve zkusebne,takze akustika mistnosti ma k idealu daleko:( Urcite tam bude hodne chyb,ale prave by me zajimalo na co si priste dat pozor pri mixu (i nahravani). dikes

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

cacher: me se to libi. Hlavne dobra hudba a zda se, ze i nastroje, pak uz to jde samo;) Kdyby se v tom clovek chtel hrabat, tak by tam par detailu k doladeni nasel, ale to skoro na vsem. Hlavni je, ze na prvni poslech mi nic nevadi, dohromady to funguje a ma to koule. Kytary zni dobre. Vlastne jo, jedna vec mi trochu vadi - basa je obcas znatelne pod tonem. Mozna by stacilo lehce to dotahnout autotunem. Tech par detailu ke zvuku. Vokal ma asi moc roomu. Sice je tim jakoby vetsi, ale dostava se tim zaroven za zbytek skladby a podle me by mel byt spis v xichtu. Virbl ma nevyrovnanou dynamiku, nekdy uder pekne proleze, jindy se skoro celej schova za zbytek. Zkusil bych virblem sidechainovat vokal a kytary. Basa pusobi trochu "nafoukle" - chybi ji nejaka zasadni frekvencni plnost, ale nejsem schopnej presne rict kde. Cely to pusobi trochu splacle a hlavne bici by mohly o neco vic kopat. A mozna, ze tohle vsechno je zpusobeny tim ozonem. Kdyz mi posles suchej mix, tak rad vecer zkusim svoji verzi. Pripadne kdybys mi poslal i submixy - vokal, kytary, basa, kopak, virbl, zbytek bicich, tak by me docela lakalo s tim neco zkusit.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Mne trochu vadi zvuk hajtky, zni jaksi rozsypane, ale mozna je to tak schvalne. A nerekl bych, ze vokaly ustupuji do pozadi, naopak bych vypichl, ze pri tech vicehlasech mi zni trochu divne, ale priznam se, ze vubec netusim, proc.

Jinak asi nemam co dodat :) Jak jste to nahravali?

delay

Příspěvek od delay »

cacher: Dobrá pecka i styl a zahrani. Myslim, ze demo na tyhle urovni staci a pak spis hledejte vydavatele a kazdopadne dete do studia s dobrejma referencema...

Odpovědět