Moc díky za postřehy, vystihli jste přesně ty věci, který mi dělají při tomhle mixu největší problémy.

Hajtka je bohužel hodně nalezlá v OH, bubeník ji bral fest, měl ji trošičku pootevřenou, takže hodně syčí. Už při nahrávání se mi vybavila jedna rada z knížky V. Vlachého, který varoval, že hajtku je potřeba ve studiu hrát jemněji než při běžným hraní. Ale nechtěl jsem se bicmenovi montovat do řemesla. Budu to muset nějak vykoumat. Bohužel, když dám pryč tu close-mic stopu, tak je to akorát, jenže je hajtka hodně rozmazaná a nelokalizovaná.
Virbl je 12" Yamaha, Manu Katché junior set, ten juglovej zvuk se mi líbí, ale je fakt, že jsem tam asi zbytečně zvýraznil 2-3k pásmo. Mám pět různých verzí bicích s třemi virbly, tenhle mi přišel ze všech nejlepší. My hrajeme spíš do funku, reggae, ten hip hop je jen takové krycí označení.

Na basu i kick mám hozenej HP na 47Hz, ale nevím, jaká je v tom pluginu strmost. Asi dost malá. Každopádně uberu, jsem rád, že to Hammond zmínil. I když, neporadil by si s tímhle lépe spíš mastering?
Ten hlas myslíte zvednout v refrénu (tam se fakt topí), anebo i ve slokách (tam přijde mi OK)?? Přidat kompresi vyzkouším, ale nerad bych to úplně zploštěl, není jí tam už tak zrovna málo.
Jinak, já bych se rád zvukově přiblížil zhruba něčemu na tento způsob (snad jednou....):