Hlavne - mate problemy s presluchovou hi-hat ?
Ja teda nemam zrovna velke skusenosti s tocenim bicich, ale vzdy si vyskusam zopar roznych poloh a potom s bubenikom spolocne rozhodneme, ktora zneje najlepsie. Aj ked vacsinou zneje najlepsie taka ta klasika, ako robia aj podiovi zvukari - zhora nad rafikom nasmerovane smerom do miesta uderu palicky.
Ale to zase az tak neriesim - poloha mikrofonu je vec vkusu a da sa to nejak najst.
Co ma zaujima, ako vyriesit presluch hi-hat. Neviem, ci je to iba skusenostami, ale vzdy mam v rytmicaku tolko hajtky, ze aj by stacilo a netrebalo by tocit hi-hat samostatne. Samozrejme ma ta hajtka hroznu farbu. Riesim to ako viem - samostatne odsnimanej hi-hat spravim na EQ tiez hroznu farbu, extremne ju stensim a dam extremne do strany, aby dokopy s tou rytmicakovou presluchovou spravila "normalny" celok. Vysledky su len velky kompromis. Samozrejme ak chcem robit nieco s hlasitostou rytmicaku, vzdy zase vytiahnem aj hajtku. Hajtka je skratka nepriatel

Mate niekto nejake tipy, ako na tieto problemy ? Inak pouzivam na rytmicak SM57.