A kam davas ty mikrofony? Ja kdyz na to misto, kde vetsinou beru MS, dam XY par, tak mi to taky pada ke strane a to v zavislosti na konkretnim umisteni i docela hodne. Jeden mikrofon miri vpodstate na diru nebo na pravou ruku a dostava maximum basu a maximum akustickyho vykonu toho natroje. Druhej mikrofon smeruje cca na levou ruku na hmatniku, dostava jenom pazvuky strun a rezonanci krku/hmatniku. Pokud to takto nevyrovnane bere XY par, neni duvod, proc by to mel MS par brat zasadne jinak. Pokud je to nahravka nastroje do mixu s dalsimi nastroji, tak to nevadi, rozhodnu se, na ktery strane chci kytaru mit a doladim sirku sterea a presnou pozici manipulaci s obema kanaly.skeld píše:No kdyby to bylo jen trochu, tak bych to neřešil, ale takhle mi to přijde takový nepřirozený, koukal jsem jinak že se u M/S spíš doporučuje mít na středu nějakou tužku než velkomembránu, tak to možná časem zkusím znovu s tužkou a nějakou jinou osmičkou.radek_p píše:nevim, jestli dobre chapu "pada na jednu stranu" ale me prijde normalni, ze akusticka kytara nahrana MS nikdy nesedi presne ve stredu ale je vic v jednom kanalu. Mikrofony mivam nekde v te standardni poloze pred 15. prazcem a tim padem osma bere min od hmatniku a vic od tela
Chtel jsem rict, ze kdyz pada XY, tak neni duvod aby MS nepadalo, a ze je teda asi vsechno vporadku.
Jinak pokud jsou pochybnosti o routovani MS, doporucuju nejaky free MS encoderu/decoderu, napr. voxengo.Nahraju stereo stopu, v levym kanalu mam M, v pravy S mikrofon, na tuhle stereo stopu hodim voxengo MSED a ma zaruku, a nemusim prmejslet nad prehazovanim fazi atd...