Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na to?
Re: Střih stop akust. bicích, zarovnání do rytmu ... jak na
Pak si udělej jen markery na kopáku a wrapni basu a je to 

Pro budoucnost se pak naskýtá otázka, jestli by nepřineslo větší úspěch dávat klik jen bicmenovi, případně točit i basu až po bicích (ale je možná jednodušší, když to dovolí počet vstupů, sject bicí + basu než aby si bicmen připravil nějaké MP3 podklady, do kterých pojede). Celé se to - teoreticky - zjednodušší; bicák do kliku a všechno ostatní podle bicáka.
P.
P.
Já to dělám tak že pokud se nahrávaá postupně mám ve studiu V_drums tak nahraju s bubeníkem základní bicí stopu a udělám tempotrack (nedávno jsem nahrával skladbu kde se střídalo 5 temp) pak podle tohohle klicku nahraju rychlý referenční tracky , basa, kytara někdy i se zpěvem (kvůli dynamice skladby) podle něj se pak nahrává. Klick většinou jen pro bubeníka.
nepises o tom .. pises ze by to mal zvukar editovat .. ja hovorim ze by to nemal editovat .. zvukar by mal mixovat .. a muzikant by to mal tak nahrat , aby to nebolo treba editovat ..pavlii píše:No však to píšu taky - ale když už přijde na věc, tak by měl umět zvukař pracovat s editací a ne aby to za něj dělala DAWPytkin píše:zvukarske dovednosti ? nemal by to muzikant skor poriadne nahrat ? ja teda som moc zaciatocnikov nenahraval .. ale u serioznych muzikantov je jednoduchsie a rychlejsie chyby znova nahrat , nez ich editovat v zazname ..pavlii píše:Ale kdež - copak v tom hledáme vědu?nic proti audio kvantizaci, ale přece nemůžeme nechat vymřít úplně všechny zvukařské dovednosti, no ne?
P.
P.
To by bylo nejideálnější ale střihu a editaci se asi nikdy nevyhneš. Teda pokud nenahráváš filharmonii 

Jsem si jistý, že některé záležitosti střihu DAW prostě nikdy nezvládne - a to především vkus, cit, hudební sluch, vystihnout situaci, atd. Prostě naprogramovat život nejde.pavlii píše:No však to píšu taky - ale když už přijde na věc, tak by měl umět zvukař pracovat s editací a ne aby to za něj dělala DAWPytkin píše:zvukarske dovednosti ? nemal by to muzikant skor poriadne nahrat ? ja teda som moc zaciatocnikov nenahraval .. ale u serioznych muzikantov je jednoduchsie a rychlejsie chyby znova nahrat , nez ich editovat v zazname ..pavlii píše:Ale kdež - copak v tom hledáme vědu?nic proti audio kvantizaci, ale přece nemůžeme nechat vymřít úplně všechny zvukařské dovednosti, no ne?
P.
P.
Pytkine, jsi idealista.P: "Nepises o tom .. pises ze by to mal zvukar editovat .. ja hovorim ze by to nemal editovat .. zvukar by mal mixovat .. a muzikant by to mal tak nahrat , aby to nebolo treba editovat .."

Dyť tohle jsem psal už na první nebo druhý stráncepavlii píše:Pro budoucnost se pak naskýtá otázka, jestli by nepřineslo větší úspěch dávat klik jen bicmenovi, případně točit i basu až po bicích (ale je možná jednodušší, když to dovolí počet vstupů, sject bicí + basu než aby si bicmen připravil nějaké MP3 podklady, do kterých pojede). Celé se to - teoreticky - zjednodušší; bicák do kliku a všechno ostatní podle bicáka.
P.

Jo - ten post jsem nějak přehlíd v zápalu psaní 
P.

P.
Ehh...máš pravdu. Ale bohužel nepíšu všecko, co si myslím, páč některé věci běru jako přirozenost a automatiku - sorryPytkin píše:nepises o tom .. pises ze by to mal zvukar editovat .. ja hovorim ze by to nemal editovat .. zvukar by mal mixovat .. a muzikant by to mal tak nahrat , aby to nebolo treba editovat ..

P.
tak ja uz som dlho ziadnu kapelu nenahraval .. posledne nahravky som robil na magnetofonovy pas .. ale v zivote sme nestrihali bubny .. vzdy to budenik nahral tak ze sme boli spokojny .. nemyslim ze dnes by uz neboli dobry bubenici .. A ked som nahraval gitary s durom burianom alebo henrym tothom , tak to vzdy bolo rychlejsie nahrat znova , nez editovat .. ja myslim ze dnes sa stale najdu este muzikanti , co vedia hrat ..Fillippos píše:Pytkine, jsi idealista.P: "Nepises o tom .. pises ze by to mal zvukar editovat .. ja hovorim ze by to nemal editovat .. zvukar by mal mixovat .. a muzikant by to mal tak nahrat , aby to nebolo treba editovat .."Ani luxusní muzikant nepodá na desku 100%ní výkon bez chybiček. Slovo střih tu je od doby, kdy vzniklo slovo záznam a je třeba ho ovládat.
pavlii : jasne.. ked to myslis , ako si napisal , tak je to naporadku 

Tak to určitě najdou. Jen jaksi nezabloudí tak lehce a často do (některých) domácích studií uživatelů Audiozone..Pytkin píše:tak ja uz som dlho ziadnu kapelu nenahraval .. posledne nahravky som robil na magnetofonovy pas .. ale v zivote sme nestrihali bubny .. vzdy to budenik nahral tak ze sme boli spokojny .. nemyslim ze dnes by uz neboli dobry bubenici .. A ked som nahraval gitary s durom burianom alebo henrym tothom , tak to vzdy bolo rychlejsie nahrat znova , nez editovat .. ja myslim ze dnes sa stale najdu este muzikanti , co vedia hrat ..Fillippos píše:Pytkine, jsi idealista.P: "Nepises o tom .. pises ze by to mal zvukar editovat .. ja hovorim ze by to nemal editovat .. zvukar by mal mixovat .. a muzikant by to mal tak nahrat , aby to nebolo treba editovat .."Ani luxusní muzikant nepodá na desku 100%ní výkon bez chybiček. Slovo střih tu je od doby, kdy vzniklo slovo záznam a je třeba ho ovládat.
Rozhodně je lepší to nahrát znova, pokud to jde.
- Malcomfort
Podle stylu IMHO, už vidím jak kopíruješ Brutal Death Metal ...rastis píše:pokial je to standardna bezna pesnicka, kde sa dokolecka viacej razy opakuju veci a situacie, tak je casto lepsie a rychlejsie najst dobre zahrate kusky a "napatternovat" z nich celu skladbu...

OT otázka, štvou vás nepřesní bubeníci?

Mě osobně štvou. Ale je to asi hlavně z toho důvodu, že vím, že by mi tu práci nikdo nezaplatil (prostě malé rozpočty). Ale svým způsobem se do toho snažím z výše uvedeného důvodu kecat, pokud mi to přijde neudržitelné. Řekl bych, že při svém přístupu (koníček) mám trochu právo hrát si na případnou "primadonu"
aspoň nekazím ceny těm, co se nahráváním fakt živí.
P.

P.