Ahoj

Tak už jsi nějaké téma zvolil??
Jo jo, to, co popisuješ z Cubase, je samozřejmě naprosto obdobně i v Sonaru (jsem Sonarista

). Taky jsem si s tím ale příliš nehrál v tomhle smyslu kupř. generování MIDI (i když to taky nabízí). Vnímám to, jako určené pro ladění zpěvu, triggering bicích apod. Nicméně ani jedno z toho neprovozuju - perkusní MIDI stopy si generuju přímo, zpěv ladím Antaresem...
Ani polyfonní analýza not není nic tolik neřešitelného. Kupř. ten Celemony Melodyne Editor to zvládá zdá se velice slušně... (nicméně kdybys něco takového udělal a konkuroval cenou...

) Matematicky to jde určitě řadou způsobů, jeden z nich by mě hned napadl třeba iterativní filtrování pásem (kupř. s logaritmickým krokem, ve standardních stupnících...) strmým a úzkým filtrem a hledání nějakých identifikovatelných transientů v nich... Ba i vícenásobné souzvuky totožných tónů by se možná daly detekovat nějakou analýzou přítomnosti opakování ve fázových posuvech...

S tím by ti ale určitě musel pomoci někdo zkušenější - jak matematicky silnější, tak obeznámenější s reálně používanými a ověřenými technikami práce (z programátorského hlediska) s digitálním zvukem.
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.