Undo/Redo pri mixu

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 led 2013 12:35

pavlii píše:Mhm - tak mě napadá: co si ukládat nastavení VST Mixeru, ha? 8)

Ale nepokryje to dynamické změny...

P.
dobrej napad, tohle nejak zautomatizovat (akorat nevim, jak se to bude chovat; jestli takovy reload prechoziho stavu ma snahu odebrat z savli vsechny inserty a znovu je pridat, tim padem se smazou automatizacni krivky [?] musim vyzkouset...)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Amorph » 04 led 2013 12:38

dobrej napad, tohle nejak zautomatizovat (akorat nevim, jak se to bude chovat; jestli takovy reload prechoziho stavu ma snahu odebrat z savli vsechny inserty a znovu je pridat, tim padem se smazou automatizacni krivky [?] musim vyzkouset...)
No a u vetsich mixu to taky trva nechutne dlouho pripadne to obcas umi zamrznout nebo shodit cbs. Plus ten mix musi byt kanalove kompatibilni, plus v nekterych pripadech neprenastavi sendy. Proste cubase;)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 led 2013 12:42

jasne, takze to nema smysl.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Ondra P. » 04 led 2013 13:01

obávám se že by musel steinberg komplet překopat celej systém, jinak by to tam dávno bylo. Prostě by například volume automatizace musela být nezávislá na faderu, jinak by se to při nakreslené automatizaci pralo ( co pohyb automatizace to ulozeni pod undo) ...
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 04 led 2013 13:01, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od pavlii » 04 led 2013 13:01

Tak o kanálové kompatibilitě se asi nemusíme bavit (pracujeme v jednom projektu; pokud by se přidala stopa apod., tak mi přijde smysluplnější to už uložit jako novou verzi projektu) a uložit se dá buď samostatná šavle nebo vybrané šavle. Akorát mám v 7.0.1 asi bug, páč ve Function menu nemám Save/Load položky (takže jen cituju z manuálu) :-(

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 led 2013 13:22

ekeaze píše:obávám se že by musel steinberg komplet překopat celej systém, jinak by to tam dávno bylo. Prostě by například volume automatizace musela být nezávislá na faderu, jinak by se to při nakreslené automatizaci pralo ( co pohyb automatizace to ulozeni pod undo) ...
stacilo by proste do historie akci pridat savle a pohyby parametru pluginu. kdyby to prebila automatizacni krivka, tak se nic nedeje, takhle to funguje i ted (kdyz zmenis volume kanalu, kde existuje jeho automatizacni krivka, tak ta ma taky prednost a 'prebije' rucni prenastaveni).

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od dusanmsk » 04 led 2013 13:27

Amorph píše:Kdyz chci porovnavat rychle nastaveni pluginu, tak pokud to jde, tak si ho jednoduse zkopiruju a pak davam bypass na jedne nebo druhe instanci. Nekdy to je ale problem, kdyz treba neni misto ve slotech za faderem a podobne.

Nepoznam klobasu, ale neni jednoduchsie si tu stopu naklonovat, klon poladit a potom striedat mute na stope? Ja to takto v Reaperovi robim vcelku casto, akurat obcas pri vyzsej zatazi to prepnutie mute chvilu trva, alebo to lupne. Co sa tyka debaty ohladne historie, ukladam do doho isteho suboru, relativne casto a nasledne to verzujem git-om alebo mercurialom. Pride mi to pohodlnejsie ako mat 60+ suborov, mozem si v case robit poznamky typu "teraz sa mi to paci", alebo "uberam sa divnym smerom" a v buducnosti sa podla poznamok vratit. Druhou moznostou je v reaper-ovi zapnut undo historiu na vsetko, to si potom pamata kazdy prd, dokonca aj poradie selectovania stop, ale vysledny projekt mava stovky mega a v historii su tisice zaznamov, takze navrat je potom o kus neprehladnejsi ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2013 14:03

ked naklonujes stopu , naklonujes aj efekty .. uz ti nemusi stacit vykon ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Amorph » 04 led 2013 14:28

jak pise Pytkin, plus nekdy mas treba nekam hozenej sidechain a uz to pak musis resit slozitejs atd.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od dusanmsk » 04 led 2013 23:52

Aha, to ma nenapadlo. No, vdaka bohu za reaper, klonuje sa aj s komplet i/o a mutovane tracky nezeru cpu :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2013 00:01

dusanmsk : a sidechain ako obides ?

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od dusanmsk » 05 led 2013 00:06

Neviem ci presne rozumiem otazke. Sidechain aplikujem na klonovanej stope, alebo klonovana stopa sidechainuje ine stopy? Aj ked tak nad tym rozmyslam, neni v tom rozdiel, ked sa mi naklonuje stopa s komplet routingom, nie?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od dendy » 05 led 2013 00:07

mna to nikdy nenapadlo robit takto zlozito (klonovat stopy a neviem co este)... proste pred kazdou vacsou zmenou som si ulozil projekt pod novym menom "prjXXXX" - a mal som tak totalnu historiu zmien :-) obcas sa clovek, ked zajde do slepej ulicky, chce rollbacknut aj par dni dozadu... vtedy je to na nezaplatenie - a to ziadne undo nezvladne

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od dusanmsk » 05 led 2013 00:09

To hej, bez debaty. Ja ale narazam na A/B porovnanie nazivo, ked chcem pocut stopu pred a po tom co som ju totalne dokurvil :)
A btw - reaper zvladne undo do prveho kliknutia do projektu. Akurat bude mat ten projekt stovky mega, ked to takto nastavis :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2013 00:45

dusanmsk : no stopa sidechainuje inu .. ked spravis jej klon , tak musis aj zmenit ten sidechain na tej ovlivnovanej stope ..

Odpovědět