Undo/Redo pri mixu
Re: Undo/Redo pri mixu
Nemam teraz po ruke reaper, takze to neoverim, ale z logiky veci si myslim, ze nemusim, kedze sa mi stopa naklonuje aj s routingom. Overim a dam vediet.
Cize v reaperi mozes sidechainovat viac stopami naraz ?
-
- Profesionál
Pytkin: zalezi, jestli klicovaci signal nastavujes na ridici stope jako v cubase, nebo na klicovany primo v kompresoru (jako v jinych DAW). potom klonovani neni problem.
Preco v tom neni problem? Plugin mozes klucovat viacerymi stopami?
ano presne... kazda stopa ma 64 virtuLnych stop...ktorekolvek fyzicke stopy mozes naroutovat naprikad do virtualnej stopy 2 stopy X, a potom sidechain kompresoru na stope X povies ze sa ma sidechainovat podla audia na svojei virtualnej stope 2...Pytkin píše:Cize v reaperi mozes sidechainovat viac stopami naraz ?
Ano, prave prakticky overene. Ako pise Dendy, ked robim v reaperovi sidechain basy kopakom, tak na basu dam kompresor, nastavim mu, ze ma brat obalku z "virtualu" 3+4, urobim routing (kick 1+2)->(bass 3+4) a hotovo. Takze v momente, ked naklonujem kick, alebo bass, routing sa naklonuje tiez a vsetko funguje tak ako ma ( za podmienky, ze mam mute na povodnej stope, inak sa mi samozrejme signaly z originalu a klonu na 3+4 scitaju a kompresor bude tlacit inak ).
Ok.. Tak v reaperi to ide.. V cubende sa toto neda..