vocal, mono?
"Tucnejsi" stereo dostanes, kdyz nahrajes ten part dvakrat.mono je dost ploche.. to stereo mi pripada tucnejsi
Drobne rozdily ve frazovani a vysce tonu udelaji tu hutnost..
Dve identicke stopy ti neudelaji bud nic nebo kdyz je casove posunes, tak zpusobi fazove problemy. Nejlepsi je nahrat to proste dvakrat.
To su predsa samozrejme veci,ja s tym nemam potrebu experimentovat.Hovorim len o subjektivnom neprijemnom pocite pri nezmyselnom "naklonovani" mono partov pod seba.Ked sa s tym nahodou potykam,tak je to len preto,ze to niektory muzikant pozaduje,lebo pre mnohych silnejsie=lepsie.Nedavno som prisiel do jedneho nemenovaneho studia v BB,kde mali roztocenu cimbalovku a husle zneli ako pilka,lebo primas presvedcil zvukara,aby mu naklonoval 4 tracky pod seba,lebo aj v Blave to tak robili...Ten zvuk bol proste neprijemny a dalo to dost namahy presvedcit ich o zbytocnosti tohoto vrstvenia.Asi som sa nevyjadril najspravnejsie,ked som napisal slovicko "fazovat".Uzavrime to tym,ze zdvojovat mechanicky tracky nema zmysel.
ale naopak, ma, len to ma specialne dovody. bezne sa stopa namnozi, ROZNE spracuje (napriklad sa jedna kopia vyzenie z DAW do outboardu atd) a potom sa tie procesovane klony v roznom pomere miesaju (pripadne miesaju cez crossover, cize jeden klon sa hipassne, druhy lowpassne). vola sa to celkom oficialne multing. ale nema zmysel dat tu istu stopu do L a do P, to je proste stale MONO, o tom tu bola rec. ten primas najskor nevedel co robi a zvukar ho mal poslat doprdele