1) jestli nevyužíváš integrovanou zvukovku, zakaž ji v biosu (jestli ti hraje ze systémovýho reproduktoru, tak ji asi nevyužíváš)
2) ve windowsím nastavení zvuku si vyber jako výchozí zvukovku e-mu - to není e-mu asio, takže není možný, aby tady tudy hrál zvuk z jedný aplikace. jak můžeš vidět na přiloženým obrázku, běží mi dvě asio aplikace (aimp a reason, který se neperou, protože mám multiclient asio) a obě se ve windowsím nastavení zvuku neobjevují, protože tudy prostě nejdou. všechny ostatní, který jdou systémovou cestou se tady ale zobrazují, hrají najednou a všechny windows směruje do jednoho výstupu, stejného, do kterého směruje i asio driver, takže fyzicky pak hraje asio i windows cesta současně z jednoho (stereo) výstupu.
jediný co si dovedu představit, a byl by to teda ten scénář kterej popisuje oxyygen, je to, že po spuštění aplikace která aktivuje asio, dojde k tomu, že asio odpojí windowsí zvukovou cestu k výstupu a usurpuje si výstup jenom pro sebe. to ale poznáš naprosto jednoduše - spuštěnejch x "neasio" aplikací, který hrajou současně a následný spuštění asio aplikace, která zvuk odpojí. jestli se tohle děje, tak je ta e-mu bohužel muzeální neštěstí... ale mně se tomu prostě pořád nechce věřit