AES/EBU to SPDIF converter

Interní a externí zvuková rozhraní
nunu

Příspěvek od nunu »

Nema smysl zavesovat na jeden WC AD pokud pouzivas jen jeden kus, ale co kdyz potrebujes najednou nahravat z 8 ruznych AD ???

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

nunu píše:Nema smysl zavesovat na jeden WC AD pokud pouzivas jen jeden kus, ale co kdyz potrebujes najednou nahravat z 8 ruznych AD ???
Ano, ale to myslím není diskutovaný případ :wink:

fova

Příspěvek od fova »

Dekuji vsem. Myslim, ze mam dostatek informaci :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Fova : podla fotky back panelu hned bolo jasne , ze uvazujes nad Lavry Black od iva :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo .. jedna vec mi neni jasna .. prestudoval som manual od AD10 .. http://www.lavryengineering.com/white_p ... Manual.pdf

A jedna vec mi neni jasna .. ten BNC vzadu je len vstup Wclock ? alebo ked je prevodnik v mode INTERNAL, tak je to aj vystup wordclocku internych hodin ? V manuale sa o BNC pise len ako o vstupe .. Ak von nedava hodiny, tak je to trochu na hovno .. Ked uz je vnutri ten superhyper clock generator ..

nunu

Příspěvek od nunu »

superhyper clock generator - to tam urcite nebude...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo .. jedna vec mi neni jasna .. prestudoval som manual od AD10 .. http://www.lavryengineering.com/white_p ... Manual.pdf

A jedna vec mi neni jasna .. ten BNC vzadu je len vstup Wclock ? alebo ked je prevodnik v mode INTERNAL, tak je to aj vystup wordclocku internych hodin ? V manuale sa o BNC pise len ako o vstupe .. Ak von nedava hodiny, tak je to trochu na hovno .. Ked uz je vnutri ten superhyper clock generator ..
Nikdy jsem nepřipojoval clock přes BNC - vždycky stačí v DAW zadat zdroj clocku např. Digital nebo AES apod (indikuje digitální vstup do převodníku) a tím se stává převodník master clockem

nunu

Příspěvek od nunu »

muzes mi osvetlit jak se stava prevodnik masteclockem, toto nechapu, ale totalne...Jsem se nejak ztratil v tomto -)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : Jasne .. ale wclock je lepsi .. hlavne ked mas teda viacej zariadeni , potrebujes ich wclockom pospajat .. cize to AD10 nevie vysielat Wclock von ? to by mi vadilo ..

fova : potom to mozes v klude kupit .. Audiophile bude uplne v pohode ..

nunu

Příspěvek od nunu »

Audiofuj bude docela neadekvatni karta zase, sice nahraje, ale neuslysi co v tom vsechno je...

kexik

Příspěvek od kexik »

nunu píše:muzes mi osvetlit jak se stava prevodnik masteclockem, toto nechapu, ale totalne...Jsem se nejak ztratil v tomto -)
karta pouziva hodiny bud z vlastneho hodinoveho obvodu, alebo si zregeneruje hodinovy signal z spdif vstupu. v tom druhom pripade funguje ako slave a master je teda prevodnik. standardny modus operandi predsa...

opakujem ale, ze wordclock ma pevnu striedu, synchronizacia cez wc a spdif/aes kabel je porovnatelna len vtedy, ak cez ten spdif nejde signal (a na generovanie bitclocku z wc sa pouziva PLL, a nie delay line nasobicka). so signalom je jitter zarucene vacsi, kedze vstupny signal ma premenlivy obsah a fazovy komparator v PLL jednotke meria podstatne vacsie odchylky a teda aj vco hodin sa viac rozladuje.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nunu : jaj myslis kvoli vystupu .. no v principe hej .. i ked by mala hrat lepsie , ked bude clockovana z prevodnika ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : co je AES11 ? specialny signal posielany cez AES ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Sranda, právě na to koukám na svém (skoro už) novém DAD AX-24 převodníku: Je tam speciální vstup AES 11 a v ovladačích je to jeden z mnoha způsobů syncu. Co to ale přesně je, zatím netuším ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : no podla toho ako kexik pise , je to podla mna sepcialny signal .. trebars 01010101 ... aby mal rovnaku striedu nul a jednotiek .. alebo nieco take ..

Wclock generator co tu mam ma vystupy AES11 .. nikdy som sa tym nezaoberal , co tam presne ide .. pouzivam Wclock z neho .. AES11 vystupy nemama vobec pripojene ..

Odpovědět