AES/EBU to SPDIF converter

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 14 kvě 2008 11:11

Prave jsem to obvolal a v Plzni ani v jednech hudebnich potrebach nemaji hotove SPDIF kabely.
Musel bych si ho objednat pres Internet, ale nechce se mi na nej cekat a navic si nejsem jisty, ze to bude lepsi reseni, nez to, co mam koupene.

Abychom to uzavreli, myslite si tedy, ze ten koupeny koaxial lze na to pouzit bez problemu?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 kvě 2008 11:14

Bohuzel ano, srandu si nedelam, mam to odzkousene a nejen ja. Ale to tady asi nepatri. Nic to nemeni na tom, ze je to nejlepsi dostupne vedeni signalu.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 kvě 2008 11:21

fova píše:Prave jsem to obvolal a v Plzni ani v jednech hudebnich potrebach nemaji hotove SPDIF kabely.
Musel bych si ho objednat pres Internet, ale nechce se mi na nej cekat a navic si nejsem jisty, ze to bude lepsi reseni, nez to, co mam koupene.

Abychom to uzavreli, myslite si tedy, ze ten koupeny koaxial lze na to pouzit bez problemu?
Na AP to stejne nepoznas. Pokud ti nevadi ohebnost, neres to...Ale je to neco jako koupit si ferari a jezdit na protektorech. TV kabel je primarne urceny na TV rozvody. Kazdopadne koax na 50 ohmech v delce 2m docela slysitelne ovlivnoval zvuk ...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 14 kvě 2008 11:29

nunu píše: Kazdopadne koax na 50 ohmech v delce 2m docela slysitelne ovlivnoval zvuk ...
A ted tu o Budulínkovi :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 kvě 2008 11:30

Pytkin píše:nunu : nerob .. myslis ze 50ohm/75ohm budes pocut rozdiel pri 1m kabli ?
nebude... leda ze je bud budic alebo vstupny obvod SHIT, co pri lavrym nepredpokladam, v audiofilke je bezny CS8xxx obvod, ktory precita vsetko aj z tkanicky od bot
zly kabel sposobuje skreslenie nabeznych hran, ale TV kabel je SPICKOVE RIESENIE, a neohybny je koli PE dielektriku, ktore je NAJLEPSIE, a je urceny na signaly do 5GHz. takze tie hrany uz nejak vyzeraju

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 14 kvě 2008 11:39

Pytkin píše:fova : riesis hluposti .. tienenie je odjakziva zem .. v kazdom kabli .. ked mas RCA konektor , mas zem a signal .. kde chcez zobrat este signal na tienenie ?
:oops:

Uz je mi to jasne. Napsal jsem nesmysl.
Dalsi signal tam neni.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 14 kvě 2008 11:43

nunu píše: Na AP to stejne nepoznas. Pokud ti nevadi ohebnost, neres to...Ale je to neco jako koupit si ferari a jezdit na protektorech. TV kabel je primarne urceny na TV rozvody. Kazdopadne koax na 50 ohmech v delce 2m docela slysitelne ovlivnoval zvuk ...
Ja si ten hotovy SPDIF kabel klidne koupim, ale slo mi o to, jestli to neni zbytecne.
Treba mi to vubec nic lepsiho neprinese a vyhodim za nej 200Kc. Ma ten kupovany uvnitr lepsi stineni nebo v cem je lepsi?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 kvě 2008 11:51

zbytecne, ja to vedel, ale nedalo mi to :D Propojte si to treba dratama k michacce, mne to je fuk -))) Samozrejme ze to precte, precte do dokonce i spravne, jenom hodiny se budou vic nebo mene rozjizdet, coz slyset lze, nic vic, nic min.

To ze to neslysi Ivo kdyz ma vse zavesene na WC je otazka jina, ale nema cenu to resit. Kdo bude ctit, tak si urcite najde na netu pomerne dost cennych informaci.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 kvě 2008 11:54

ivo to nema zavesene na wc, ako nam nedavno povedal...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 14 kvě 2008 11:57

Zavěšené na WC to opravdu nemám ... :) Ale odlišoval bych prostě od sebe technické, objektivní, měřitelné a dokázané zákonitosti od subjektivních, empiricky nedoložitelných posluchačských dojmů ... Mysl je neuvěřitelně tvořivá (včetně úpravy smyslových vjemů) ...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 kvě 2008 12:20

Nemel jsi lynxe zaveseneho na clock Lavryho ??? Fakt ne ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2008 13:23

nunu : nie cez WC .. len zaves na vstup .. LAvry AD10 nema wclock vystup ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 kvě 2008 13:23

mal, inak to ani nejde... ale lynx sa syncoval cez aes

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 14 kvě 2008 13:39

nunu píše:Nemel jsi lynxe zaveseneho na clock Lavryho ??? Fakt ne ?
Jasně ... jenom mě ted trochu rozesmála ta představa mít to "zavěšené na WC" :wink:

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 14 kvě 2008 13:46

nunu píše:Kdo bude ctit, tak si urcite najde na netu pomerne dost cennych informaci.
Muzes me nasmerovat?

Uz jsem hledal a nasel jsem jen diskuze podobneho razeni jako tady, kdy kazdy tvrdil neco jineho.

Pred chvili jsem o tom take mluvil s jednim elektrotechnikem, ktery mi rekl, ze koax je uplne v pohode. :wink:

Rad se necham poucit, ale potrebuji pro to nejake objektivni duvody.

Odpovědět