Degradacia zvuku

Interní a externí zvuková rozhraní
jammix

Re: Degradacia zvuku

Příspěvek od jammix »

môže to byť vplyv radiácie ak považuješ steinberg UR za shit .. nahlás únik , nech zastavia to šialenstvo :D ...
UR44C má 6 vstupov mono.. vstavaný DSP mix a tiež fachčí na 32bit
https://www.muziker.sk/steinberg-ur44c

jammix

Příspěvek od jammix »

Ak by som mal brať vážne to čo hovoríš ...tak môže byť, že ten boss looper má trochu zdvihnuté výšky (air) .. aby to bolo pri live loopovaní viac čitateľné... rovnako aj ten TC. Alebo je tam už aj nejaký master kompresor.
Ale hovoriť o sudovom zvuku .. pri ostatných ... to je trochu prehnané nie? Všetci preto hľadajú chybu v zapojení.

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

To sa to teda zvrtlo... milióny ľudí na svete nerozoznajú v slepom posluchovom teste top zvukovku od priemernej zvukovky a tu sa dozvieme, že UR22 je shit... krásny deň za nami...:-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

OK, takze treba zacat od zaciatku - ake mas kable, odkial kam idu, ako mas nastavenu zvukovku,
Taka degradacia ako popisujes, je daleko za hranicou normalneho. UR22 toto urcite nerobi. Jedine, ze by bola odpalena.

" 5. nejaké nápady na dobru zvukovku ..? mate skúsenosti s tým od Zoom uac232...vraj je tam jednoduchšia práca vďaka "plávajúcej desatinnej čiarke:))"
"

Steinberg urcite robi lepsie zvukovky nez Zoom. Samozrejme, zalezi na cenovej kategorii.

Lahsia praca vdaka plavajucej desatinnej ciarke.... :lol: :lol: :lol: Tymto mozu vymyvat mozog jedine ludom, co netusia o IT a matike. Zabudni na to. Je to reklamny bullshit. Pre tvoje pouzitie urcite.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

geomystery píše:
06 črc 2024 08:52
Sanchez píše:
06 črc 2024 08:40
Tc helicon môže mať vnútri správne skratované piny 1 a 2 a vtedy tam môžeš zapojiť aj symetrický kábel aj nesymetrický a všetko bude fungovať tak, ako treba.
Přesně tak, a dost pravděpodobně i ten Boss.
Ještě jsem neviděl, aby byl rozdíl v kvalitě mezi hot signálem z TRS při uzemněném a neuzemněném cold pinu.

Ke kabelům: naopak symetrický kabel je zcela univerzální pro symetrický i nesymetrický port na přístroji. A nemyslím si, že bych "prohlédl", i kdyby mi top někdo uklázal :-D to bych spíš tvrdil, že je chyba v zapojení na straně přístroje.

Ale to berte jen jako vsuvku.

P.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

A pánové - opět: řešíte tu slovně poopis zvuku, to fakt myslíte vážně? :-) bez ukázky (dobrá vs špatná) je tady už druhá stránka úplně o ničem (včetně té části o symetrii vs nesymetrii).

P.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Nord, Dexibell a Kurzweil su kvalitne znacky, to ako keby si povedal, ze mam Mercedes-Benz, BMW a Audi, ale karoseria je z Trabantu, tak to kazi celkovy dojem alebo zvuk. Za 30 rokov praxe som mal raz taky domaci pospajkovany kabel z Amigy 1200 do magnetofonu, obcas tam bol taky nejaky plechovy zvuk, ked som ten 3,5 mm stereo jack otvoril, tak lavy a pravy kanal sa obcas dotkli, stacilo to poriadne odizolovat a uz to neblblo. Co sa tyka steinbergu mal som UR28M a maximalna spokojnost, vsetko tam islo paradne, ved ich vlastni Yamaha, tam musi byt poriadny testing pred releasnutim produktu.

A do kablov sa oplati investovat, ja som kupil cely set brutalnych kablov od Rolandu a d'Addario symetricke aj nesymetricke, podla typu nastroja, boli sice drahsie ale su profesionalne urobene a preziju snad aj atomovku.

sadrokan

Příspěvek od sadrokan »

v kábloch to nebolo...
to aka hanba by bola, keby si človek za 35 rokov hrania takúto vec nedokázal ošéfovat( tých káblov sa tu rôzne povaľuje cca 50...)
šiel som na to od začiatku ako tu niekto navrhol..spoločným menovateľom "dobre hrajúcich zvukoviek" v mojom prípade bolo samostatne napájanie zo zdroja a nie cez USB.
aby sa toto dalo otestovať bolo treba urobiť doležite úpravy v zapojení, ktoré bolo:
-3x master Key cez midi(esi M8U) do vivo sx8 ...zakaždým som musel spustiť komp a v cubase namapovat ktory kanal co ma hrat..takto to bolo zapojene -cize bez spustenia midi som nemohol skusat nič...

cele som to rozpojil a dal napriamo a ur22 šlo tým pádom krmit z adaptéra...
hralo to mono ale uuuplne inde než predtým...da sa povedať, že chyba "sudového zvuku " bola odstranena...
teraz, už len dobrať sa prečo to tak blblo..
myslím ze som na to prišiel len si chcem overiť či sa stým už niekto stretol..
dupľovali sa mi midi data a vytváralo to ten dunivý efekt...

PS: kedže teraz už mozem pocut UR22 v plnej paráde dovolím si len poznamenať, že ten bosslooper hra aj tak čistejšie,
" raz darmo 32bit je viac ako 24"...:))

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Nojo...na celé té věci je sranda teda jen v tom, že dublování MIDI dat nemůže být způsobeno absencí napájecího adaptéru :-) ale výzkum může vesele pokračovat.

Držím palce!

P.

sadrokan

Příspěvek od sadrokan »

pavlii: to samozrejme netvrdím, obraciaš kauzalitu, tvrdím že pokiaľ bol cely system zapojený cez cubase -na mapovanie kanalov- a tým pádom musela byt tiež namapovana karta ako I/O jednotka, tak sa dupľovali kanaly( samozrejme zlým nastavením). Dalo sa samozrejme odpojiť kartu od systému a testovat off line cubase, ale popravde ma to nenapadlo..prečo aj
kedže testujem konverziu A/D-D/A.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Jo - já jen, aby z toho spíš nevyčníval ten problém napájení :-) který v tom zřejmě nehrál vůbec žádnou roli. Jinak jen připomenu (ale není to o tom, že by se na to dalo přijít hned od začátku), že jakmile spadne podezření na MIDI, tak je tady docela fajn MIDI-OX, kde jsou vidět všechny ty datové toky. Tj. netřeba k tomu mít Cubase, tam je ten monitoring poněkud omezenější.

P.

jammix

Příspěvek od jammix »

rozumiete tomu zapojeniu testu ? ..mne na to nestačia moje vedomoskusenosti.
skusim si to ešte pozornejšie prečitať. .....
-3x master Key cez midi(esi M8U) do vivo sx8 ...zakaždým som musel spustiť komp a v cubase namapovat ktory kanal co ma hrat..takto to bolo zapojene -cize bez spustenia midi som nemohol skusat nič...

cele som to rozpojil a dal napriamo a ur22 šlo tým pádom krmit z adaptéra...
hralo to mono ale uuuplne inde než predtým...da sa povedať, že chyba "sudového zvuku " bola odstranena...
...nie stale nič 8)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

sadrokan píše:
09 črc 2024 09:49
...
to aka hanba by bola, keby si človek za 35 rokov hrania takúto vec nedokázal ošéfovat( tých káblov sa tu rôzne povaľuje cca 50...)
Moze sa to stat presne tak lahko, ako aj MIDI feedback. Aj po 35 rokoch hrania. :wink:

A tiez tomu finalnemu poppisu vobec nerozumiem. Mozno, keby si to bez bazne a hany objasnil nam ostatnym, tak prideme na kopu novych veci, ktore ti budu uzitocne... :P

vasek

Příspěvek od vasek »

Já jsem z tohoto vlákna nepochopil vůbec nic.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

proste sa mu duplovali midi data .. A niektore syntaky vydavaju potom podivne zvuky .. to je fakt ..

Nechapem ale preco si to neskusal bez zapojenej zvykovky (a midi) .. len syntak ->mixer -> sluchatka/bedne

Co sa tyka zvuku USB zvukoviek .. Rozhodne neni rozdiel v zvuku , ked su napajane adapterom a ked su najapane z USB !

co sa tyka zvukovky a looperu .. urcite rozdiel v zvuku neni 24 bit a 32 bit .. Jedine ze by si bol netopier .. Daj fotku , ci mas spicate usi !

Odpovědět