Degradacia zvuku
Degradacia zvuku
Zdravím,
Prosím poradíte prečo mi lezie zlý zvuk zo všetkých zvukoviek mixov atd okrem Boss RC-505 MKII( čo nie je zvukovka ale v tomto prípade sa da pouzit ako mix/zvukovka ).
uvediem príklad:
pripojím Nord Stage 2 alebo dexibel VIVO SX-8 do zvukovej karty UR22 z nej sluchátka a zvuk je oproti priamemu odposluchu sploštený akoby zo suda.
keď dám miesto zvukovky malý mix tapco alebo iny -zvuk to iste- ako zo suda
https://kytary.sk/tapco-by-mackie-mix-120/HN095125/
https://www.basys.sk/behringer-eurorack ... mixer.html
ked to pripojím cez Boss RC-505 MKII zvuk je nádherný či už cez sluchátka (Beyerdynamic DT 990)alebo bedne( HS7 yamaha)
kedže ma už nebaví skúšať kupovať rôzne malé mixy z činy aby som zistil že majú rovnakú kvalitu ako tie "naše" cize zlu, potrebujem si ujasniť, či je rozdiel v tom že ten boss ma 32bitovu hlbku a mam sa zamerať na také.
napr.
https://www.muziker.sk/zoom-uac-232?gad ... gJRrfD_BwE
alebo robím niekde systematickú chybu..
Ďakujem!
Prosím poradíte prečo mi lezie zlý zvuk zo všetkých zvukoviek mixov atd okrem Boss RC-505 MKII( čo nie je zvukovka ale v tomto prípade sa da pouzit ako mix/zvukovka ).
uvediem príklad:
pripojím Nord Stage 2 alebo dexibel VIVO SX-8 do zvukovej karty UR22 z nej sluchátka a zvuk je oproti priamemu odposluchu sploštený akoby zo suda.
keď dám miesto zvukovky malý mix tapco alebo iny -zvuk to iste- ako zo suda
https://kytary.sk/tapco-by-mackie-mix-120/HN095125/
https://www.basys.sk/behringer-eurorack ... mixer.html
ked to pripojím cez Boss RC-505 MKII zvuk je nádherný či už cez sluchátka (Beyerdynamic DT 990)alebo bedne( HS7 yamaha)
kedže ma už nebaví skúšať kupovať rôzne malé mixy z činy aby som zistil že majú rovnakú kvalitu ako tie "naše" cize zlu, potrebujem si ujasniť, či je rozdiel v tom že ten boss ma 32bitovu hlbku a mam sa zamerať na také.
napr.
https://www.muziker.sk/zoom-uac-232?gad ... gJRrfD_BwE
alebo robím niekde systematickú chybu..
Ďakujem!
Re: Degradacia zvuku
To urcite nema nic s bitovym rozlisenim zvukovej karty.
Aj prastare 16-bitove zvukovky mali zvuk velmi obstojny. A UR22 je zarucene dostacujuca kvalita.
Zacal by som kotrolou zapojenia /ci z to niekde omylom nevyrabas mono/, potom by som skontroloval samotne kable, potom nastavenia zvukovky... (ak nepouzivas direct monitoring)
Aj prastare 16-bitove zvukovky mali zvuk velmi obstojny. A UR22 je zarucene dostacujuca kvalita.
Zacal by som kotrolou zapojenia /ci z to niekde omylom nevyrabas mono/, potom by som skontroloval samotne kable, potom nastavenia zvukovky... (ak nepouzivas direct monitoring)
Skúšal som zapojiť len jeden kanál robilo to všade to samé "sudové zlo" , očakával som že pokiaľ mám niekde protifazu a tlčú sa kanály takýmto pokusom to vylúčim, možno sa ale pletiem. Ďalej podozrievam už len uzemnenie alebo symetriu , mám nové káble -pri tom bosse to proste maka na parádu a inde ma to zabíja…. Keby som mal víc času sa pohrať s tým ale robota mi berie čas aj chuť(spúšťame 4 blok Mochovce nocomment)
Keď to na Bosse maká na parádu, problém je v kábloch. Všetko prekontrolovať prepísknutím. Fázy, zemnenia... uvidíš, že na tú chybu ľahko prídeš.
Len taká malá rada: na krátke vzdialenosti vôbec nie je potrebné riešiť symetrické káble u linkového signálu. Len si veľa ľudí takto komplikuje situáciu.
Len taká malá rada: na krátke vzdialenosti vôbec nie je potrebné riešiť symetrické káble u linkového signálu. Len si veľa ľudí takto komplikuje situáciu.
-
UR22 má direct monitoring jenom mono. To znamená, že když otočíš knob MIX doleva na input, tak ve sluchátkách nebo na monitorech uslyšíš jenom mono součet obou vstupních kanálů, nikoli stereo. Vyřešíš to tím, že budeš monitorovat přes DAW (knob doprava) a v DAW nastavíš "software monitoring". A nebo koupíš zvukovku, která umí stereo direct monitoring (např. Focusrite Scarlett a jiné)
geomystery: keď dám miesto zvukovky malý mix tapco alebo iny -zvuk to iste- ako zo suda... preto si myslím, že káble. Ale možno aj na tom mixe je mono výstup
-
Jo, to bude v kabelech. Ten RC505 má totiž unbalanced vstupy (proto to nedělá problémy), všechny ostatní zařízení jsou balanced. Jediné co tomu neodpovídá je, že píšeš, že to dělalo i u jednoho kanálu. Rozšroubuj konektory (pokud nejsou zalisované) a mrkni jestli sedí barvy a piny 1,2,3. Nebo kup nové kabely. I profi udělané kabely můžou být blbě napájené, je to holt lidská práce.
to je nejaké divné , miesto zvukovky si vymenil mixer oba analogove , hovoríš niečo o bitovej hllbke , najlepší je looper , nechceš skúšať dalšie činske mixy takže zvuk nieje úplne vedľa? keby bol evidentne "zo sudu" tak nehovoríš o kvalite.
od začiatku som mal pocit, že ide o hrable pohodene pre ZF
od začiatku som mal pocit, že ide o hrable pohodene pre ZF
ďakujem pani za názory, ale v kábloch to nebude, preverene na 120perc, dal som nove symetrické, a na tom bosslooper tam je to v pohode na všetkých kábloch,
ale aby to nebolo také jednoduché našiel som v skúšobni tchelicon perform vk a pozerám že to ma dva vstupy linkové, tak som to skúsil ako náhradu za zvukovku a div sa svete paráda, nie celkom ako ten looper ale úplne inde než všetko ostatne...
jammix, nehrám sa na profika preto tu prosím o radu ..nie celkom rozumiem to o hrabliach pre ZF...neboj nie som agent od boss , len sa snažím
co najpresnejšie a najstručnejšie popísať môj problém..
ale aby to nebolo také jednoduché našiel som v skúšobni tchelicon perform vk a pozerám že to ma dva vstupy linkové, tak som to skúsil ako náhradu za zvukovku a div sa svete paráda, nie celkom ako ten looper ale úplne inde než všetko ostatne...
jammix, nehrám sa na profika preto tu prosím o radu ..nie celkom rozumiem to o hrabliach pre ZF...neboj nie som agent od boss , len sa snažím
co najpresnejšie a najstručnejšie popísať môj problém..
V kábloch to fakt môže byť, lebo kábel sa zasúva do prístroja a v prístroji to môže byť zapojené inak, než očakáva kábel.
A k symetrike ešte raz... nemá zmysel na krátke vzdialenosti a často komplikuje situáciu...
Len v jednoduchosti... ak máš Jack 6,3mm a je zapojený nesymetricky v prístroji, t.j.: kostra a tretí pin - špička, tak keď tam pichneš symetrický kábel Jack 6,3mm, tak sa stane presne to o čom píšeš...
Ja preto zapájam nesymetrické vstupy a výstupy v prístrojoch tak, že spájam kostru s druhým pinom Jacku 6,3mm. Vtedy to už funguje poriadne.
Presne toto som už zažil aj pri XLR kontektoroch, že bola zapojená 1 ako kostra a 3 ako signál, ale 2 bola v lufte. Čo sa asi stane, keď tam zapojíš perfektný nový 120% symetrický kábel?
A k symetrike ešte raz... nemá zmysel na krátke vzdialenosti a často komplikuje situáciu...
Len v jednoduchosti... ak máš Jack 6,3mm a je zapojený nesymetricky v prístroji, t.j.: kostra a tretí pin - špička, tak keď tam pichneš symetrický kábel Jack 6,3mm, tak sa stane presne to o čom píšeš...
Ja preto zapájam nesymetrické vstupy a výstupy v prístrojoch tak, že spájam kostru s druhým pinom Jacku 6,3mm. Vtedy to už funguje poriadne.
Presne toto som už zažil aj pri XLR kontektoroch, že bola zapojená 1 ako kostra a 3 ako signál, ale 2 bola v lufte. Čo sa asi stane, keď tam zapojíš perfektný nový 120% symetrický kábel?
-
Jen pro doplnění: Ten tc helicon má taky unbalanced vstupy.
Tc helicon môže mať vnútri správne skratované piny 1 a 2 a vtedy tam môžeš zapojiť aj symetrický kábel aj nesymetrický a všetko bude fungovať tak, ako treba.
-
Moje doporučení: Zaplať někomu, kdo tomu rozumí, ať ti to na místě vyřeší. Nemáš základní zvukařské znalosti, takže bavit se tu s lidma kteří mají určitý vhled do audiotechniky moc nikam nepovede. Systematickou chybu děláš v přeceňování svých schopností. Buď studuj, nebo si najmi někoho, kdo studoval.
-
Přesně tak, a dost pravděpodobně i ten Boss.
Ďakujem pani za poskytnutý čas a rady ,
po dôkladnej analýze som zistil nasledovne:
1. mam tu 4 malé mixy (tapco,behringer a 2x cina aliexpres) ani jeden z nich nedokáže u NS2 alebo dexibelu "zahrať vyššie harmonické" čo sa prejavuje "sudovým zvukom" nech už sú použité akékoľvek káble a zapojenia. Je zaujímavé že na kurzweil(SP2) alebo roland(JV1080) to stačí...moje vysvetlenie je, že tie zvuky sú chudé oproti NS2 a Vivo...
2. boli tu chlapci čo zvučia desiatky rokov(Nitrania by určite poznali
) a tápali rovnako ako ja...preto som sa obrátil sem aby som ich potom trosku potrápil(keby sa to vyriešilo) keďže sa poznáme cez 40 rokov:))
3. mam tu 3 ks A/D-D/A prevodníkov na porovnanie (ur22, helicon, bosslooper) a popravde nech už je to čímkoľvek(najskôr že sa bijú kanály) ten ur22 steinberg je shit.
4.Keďže na tieto hračky je fakt malo času, rad by som hlavne hral a nie študoval "zvukarinu"
Predstava bola taká že pripojím dva tri nástroje do mixu plus tablet ( na bicie) a to cele bez bicích pošlem do cubase..
V skúšobni toto všetko nahradil ten looper, tam môžem nahrať akurát nejaké nápady na serióznu prácu to nestačí...
5. nejaké nápady na dobru zvukovku ..? mate skúsenosti s tým od Zoom uac232...vraj je tam jednoduchšia práca vďaka "plávajúcej desatinnej čiarke:))"
po dôkladnej analýze som zistil nasledovne:
1. mam tu 4 malé mixy (tapco,behringer a 2x cina aliexpres) ani jeden z nich nedokáže u NS2 alebo dexibelu "zahrať vyššie harmonické" čo sa prejavuje "sudovým zvukom" nech už sú použité akékoľvek káble a zapojenia. Je zaujímavé že na kurzweil(SP2) alebo roland(JV1080) to stačí...moje vysvetlenie je, že tie zvuky sú chudé oproti NS2 a Vivo...
2. boli tu chlapci čo zvučia desiatky rokov(Nitrania by určite poznali

3. mam tu 3 ks A/D-D/A prevodníkov na porovnanie (ur22, helicon, bosslooper) a popravde nech už je to čímkoľvek(najskôr že sa bijú kanály) ten ur22 steinberg je shit.
4.Keďže na tieto hračky je fakt malo času, rad by som hlavne hral a nie študoval "zvukarinu"
Predstava bola taká že pripojím dva tri nástroje do mixu plus tablet ( na bicie) a to cele bez bicích pošlem do cubase..
V skúšobni toto všetko nahradil ten looper, tam môžem nahrať akurát nejaké nápady na serióznu prácu to nestačí...
5. nejaké nápady na dobru zvukovku ..? mate skúsenosti s tým od Zoom uac232...vraj je tam jednoduchšia práca vďaka "plávajúcej desatinnej čiarke:))"