Degradacia zvuku

Interní a externí zvuková rozhraní
sadrokan

Re: Degradacia zvuku

Příspěvek od sadrokan »

precital som si to po sebe a fakt je to fakt chaoz..(sorry nevisím denne sa soc. sieťach tak mam v písaní mentálny hendikep), aj tak znalí veci porozumeli:)
repete teda,
po rokoch(keď už som v rokoch) som zatúžil po vlastnom nahrávacom mini amatérskom skromnom atd.. "studiu"...
Pooprašoval som teda veci ktoré sa za tie roky nazbierali, niečo dokúpil nove a zapojil:
3x master key (nord satge 2, kurzweil sp88, studiologic s fatar TP40M-nevim aky typ uz)
to všetko do vstupov MIDI rozhrania esi M8U, a do výstupov zapojil vivo sx8 a roland JV1080.
M8U som prepojil cez USB na PC s nainštalovaním cubase, aby bolo možne mapovať a priradzovat midi kanály .
Z audio výstupov 4 nástrojov( 2x key plus 2x modul) do vstupov mixu(tapco,behringer atd. ) a z výstupu mixu do zvukovky UR22 a cez USB prepojil s PC (cubase)... nakoniec na výstup zvukovky pripojil monitory a sluchatka...
Po testovani som zistil ze zvuk je ako zo suda:
1.prve čo som vymenil boli káble -nič
2. pripojil som NS2 postupne napriamo bez UR22 do roznych mixov s roznymi kablami ..vsetko zle ..vyssie hramonicke to nedalo..u stareho rolandu a kurzweilu to nevadilo ale uz u vivo sp8 to bolo zle..tak som zistil že tie malé lacne analogove mixy su na úrovni 20e mixov z aliexpresu...
definitívne som odpojil zo systému mix a šiel iba na zvukovku ktorú som prehadzoval medzi nástrojmi..bolo zle..
4. pripojil som postupne napriamo na výstup nástrojov všetko čo som doma našiel ( tchelicon,bosslupper) a zvuk bol inde..lepši..
5. vyhodnotil som to akoze UR22 je shit..
kedže ste mi tu nevedli poradiť:) rovnako ako moji nitriansky profi-music-rovesníci skúšal som haluze..
odpojil som UR22 od cubase a pripojil napriamo na NS2 a misto zdroja napajania USB použil adapter, v nádeji, ze možno sa biju uzemnenia s PC, a týmto to vylucim..zvuk bol lepši, ale kedže som chcel skušat konverziu AD-DA a takto zapojene šiel zvukovy signal bypassom( pretoze sa neda hardverovo prepnut kartu do DAW monitor) cize direct monitoring ...nic svetaborneho som neotestoval iba ak sluchatkovy vystup z karty...a to je aj odpoved Pytkinovi preco som sa zdrahal to takto skusat...
6. pri opetovnom pripojovani UR22 do systemu cubase som si vsimol ze sa dupluju midi data tak som to všetko rozpojil, zvukovku hodil do krabice, PC dal deťom a čo sa dalo napojil midi napriamo bez M8U.

.... a teraz premýšľam, kde že som upratal v 94 ten Kawai q80..:)

vasek

Příspěvek od vasek »

Tak je to trochu jasnější, hlavně ta pointa :)
Tak problém je asi v nastavení MIDI, ne? Buď na tom esi nebo v Cubase.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ved to je zakladna vec , ze si vypnes LOCAL OFF , ked robis zo sekvencerom (to si musel aj pri tej Q80) , alebo si v sekvenceri vypnes MIDI THRU .. Nemozes mat obe .. To vie aj male dieta .. Ktore ma uz dnes teda 40+, kedze v 80tych rokoch bolo male :)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Přesně, jak píše Pytkin.

P.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

sadrokan píše:
10 črc 2024 12:10

...kedže ste mi tu nevedli poradiť:) rovnako ako moji nitriansky profi-music-rovesníci...
Bodejť taky, když to nikdo neslyšel (viz jeden z mých starších příspěvků). Takže nikdo nemůže očekávat, že mu kdokoli poradí se zvukem takhle "na blind" bez ukázky.

Ale je to každého (tazatele) boj :-) tak snad se z toho poučíš pro příště.

P.

jammix

Příspěvek od jammix »

Tie tvoje pochody pri vysvetlovaní ..
6. pri opetovnom pripojovani UR22 do systemu cubase som si vsimol ze sa dupluju midi data tak som to všetko rozpojil, zvukovku hodil do krabice, PC dal deťom a čo sa dalo napojil midi napriamo bez M8U.

.... a teraz premýšľam, kde že som upratal v 94 ten Kawai q80..:)
Ten záver je, že to vzdávaš a nebudeš používať PC , zvukovku ani midi prepájač? :roll:
Ja v mojom záujme bezpečnosti dúfam , že v tých mochovciach len zastupuješ vlčiakov na parkovisku čo majú školenie na výbušniny. Alebo teda vo volnom čase chlastáš .. nič proti.
Ale zodpovednosť pri skúšaní karty zvukovky mixov je na minime ... pridáš k tomu povesť nitrianských zvukárov.. nitra je velké mesto a určite sú tam aj takí čo by sa nechceli k tebe priznať. :wink:
Ja ked hodnotím zvuk karty mixu tak si zapojím jeden nástroj ktorý dobre poznám a hrajkám si.
Local off .. stalo sa mi ..hned som vedel v čom je problem .. neviem čo si mam myslieť .. bez urážky myslím to v dobrom ..chceme sa všetci zabaviť. 8)

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Nord Stage i Dexibell je nutno pouštět pouze ve stereu. Pouze některé vzorky e-piana jsou v tom mono, jinak klavíry, synty s efekty, leslie orgle v mono modu lezou ven příšerně. Mám na to ve zkušebně i na stage malé stereo mixy Soundcraft Notepad - ty nemrví zvuk vůbec, na rozdíl od malých digital mixů nebo levných neznačkových, případně i Behringer apod šuntů, které skutečně degradují zvuk, třeba u Nordu Stage neakceptovatelně. Ze Soundcraftu si vezme zvukař stereo linku z master XLR a já do svýho monitoru z Auxu s nezávislou hlasitostí. Jedu tak Nord Stage s Roland XP30/UDO Super 6 ve stereu a k tomu už v mono Moog Subsequent 37 a nikdy jsem nebyl na podiu víc happy ;-)

vasek

Příspěvek od vasek »

Zfarkas: koukám, že prodáváš XP30, co se děje????? :shock: :shock:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Armagedon !

jackies

Příspěvek od jackies »

:D

Potkají se dva kamarádi.
- Jak se máš? Dlouho jsem tě neviděl
- Výborně, člověče, pořídil jsem si slona.
- Slona? Co s ním?
- To je ti báječná věc. O krmení se nemusím starat, spase mi trávník, takže ho mám jak golfový hřiště, umeje mi auto, děti si ním hrají. No fakt skvělý.
- To zní dobře. Na kolik přijde takovej slon?
- Tak většinou kolem třiceti tisíc, ale že jsi to ty, prodám ti ho za dvacet.
- Fajn, domluveno
Potkají se po pár týdnech
- Teda ty jsi mi dal! Trávník zdupanej, stromy olámaný, všude samý hovno, rozsednul mi auto, děti se ho bojej a manželka se chce rozvádět!
- Nehezky mluvíš o sloníkovi, takhle ho neprodáš...
muzikant

jammix

Příspěvek od jammix »

Kde zmizol JamesAI ? bol medzi mnou a farkasom .. 8)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Vyhozen. Náhradníků tu má i tak dost :-D

P.

Odpovědět