repete teda,
po rokoch(keď už som v rokoch) som zatúžil po vlastnom nahrávacom mini amatérskom skromnom atd.. "studiu"...
Pooprašoval som teda veci ktoré sa za tie roky nazbierali, niečo dokúpil nove a zapojil:
3x master key (nord satge 2, kurzweil sp88, studiologic s fatar TP40M-nevim aky typ uz)
to všetko do vstupov MIDI rozhrania esi M8U, a do výstupov zapojil vivo sx8 a roland JV1080.
M8U som prepojil cez USB na PC s nainštalovaním cubase, aby bolo možne mapovať a priradzovat midi kanály .
Z audio výstupov 4 nástrojov( 2x key plus 2x modul) do vstupov mixu(tapco,behringer atd. ) a z výstupu mixu do zvukovky UR22 a cez USB prepojil s PC (cubase)... nakoniec na výstup zvukovky pripojil monitory a sluchatka...
Po testovani som zistil ze zvuk je ako zo suda:
1.prve čo som vymenil boli káble -nič
2. pripojil som NS2 postupne napriamo bez UR22 do roznych mixov s roznymi kablami ..vsetko zle ..vyssie hramonicke to nedalo..u stareho rolandu a kurzweilu to nevadilo ale uz u vivo sp8 to bolo zle..tak som zistil že tie malé lacne analogove mixy su na úrovni 20e mixov z aliexpresu...
definitívne som odpojil zo systému mix a šiel iba na zvukovku ktorú som prehadzoval medzi nástrojmi..bolo zle..
4. pripojil som postupne napriamo na výstup nástrojov všetko čo som doma našiel ( tchelicon,bosslupper) a zvuk bol inde..lepši..
5. vyhodnotil som to akoze UR22 je shit..
kedže ste mi tu nevedli poradiť:) rovnako ako moji nitriansky profi-music-rovesníci skúšal som haluze..
odpojil som UR22 od cubase a pripojil napriamo na NS2 a misto zdroja napajania USB použil adapter, v nádeji, ze možno sa biju uzemnenia s PC, a týmto to vylucim..zvuk bol lepši, ale kedže som chcel skušat konverziu AD-DA a takto zapojene šiel zvukovy signal bypassom( pretoze sa neda hardverovo prepnut kartu do DAW monitor) cize direct monitoring ...nic svetaborneho som neotestoval iba ak sluchatkovy vystup z karty...a to je aj odpoved Pytkinovi preco som sa zdrahal to takto skusat...
6. pri opetovnom pripojovani UR22 do systemu cubase som si vsimol ze sa dupluju midi data tak som to všetko rozpojil, zvukovku hodil do krabice, PC dal deťom a čo sa dalo napojil midi napriamo bez M8U.
.... a teraz premýšľam, kde že som upratal v 94 ten Kawai q80..