firewire vs. pci latencia
Re: firewire vs. pci latencia
kelley: sir je znamy tym ze robi dropouty, on neni vhodny na realtime (beztak pridava latenciu jak krava). pri renderi ale dropout mat nebudes, cize treba nechat spocitat stopu s cistym dozvukom a pracovat s nou ako s audiom...
Ak by niekto v buducnosti riesil podobny problem, mozem odporucit tento FW/PCIe radic http://www.alza.sk/firewire-radic-kouwe ... d68592.htm#
Odkedy som ho nahodil, ziadne dropouty, je to absolutne stabilne a s bufferom sa da ist pomerne nizko, takze aj latencia sa da dosiahnut dost dobra (mam XP 64 bit, takze neviem, ako sa to zachova vo Win7). O nieco horsie sa chova integrovany radic na doske Assus PK5Q Se Plus, kde sa ale da ist iba po 96 samplov, potom to uz zacne blbnut. Problematicka bola moja predosla doska Intel DP43TF, kde to blblo stale, bez ohladu na nastavenia.
Odkedy som ho nahodil, ziadne dropouty, je to absolutne stabilne a s bufferom sa da ist pomerne nizko, takze aj latencia sa da dosiahnut dost dobra (mam XP 64 bit, takze neviem, ako sa to zachova vo Win7). O nieco horsie sa chova integrovany radic na doske Assus PK5Q Se Plus, kde sa ale da ist iba po 96 samplov, potom to uz zacne blbnut. Problematicka bola moja predosla doska Intel DP43TF, kde to blblo stale, bez ohladu na nastavenia.
-
Rakevnikovic
Zdravím, po přečtění tohoto téatu a ostatních témat mám jednu otázku. Chci si pořídit notebook a budu do něj chtít v budoucnu zapojovat zvukovku s firewire. Proto výběr ntb filtruju na modely s vestavěným firewire portem. Ovšem tento problém lze řešit, jak jsem se už 100x dočetl, pomocí express card a podle mnohých není mezi tím rozdíl, zdali používám integrovaný nebo express card řadič. Takže má otázka zní, mám raději směřovat nákup ntb s integrovaným FW nebo v klidu koupit jakýkoliv jiný a dodatečně pořídit express card? (předběžně mám vybráno: DELL Latitude E5520 N11.E5520.005)
-
Liquid Sound
- Profesionál
Rozhodně neber 1394a tj. mini FW, je to nespolehlivá konstrukční zrůdnost. Osobně bych vybíral integrovaný řešení, otázkou je co tam bude za chipset tj. jestli se to dozvíš a můžeš to ovlivnit výběrem jinýho stroje. FW Express card je v pohodě, funfuje to taky, ale je to akorát další věc na zapomenutí nebo ztracení.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
no nie je to asi uplne presne, ale pre taku velmi hrubu predstavu by to malo stacit: ked si na alze das filtrovat notebooky podla parametrov tak s firewire ich ukazuje 28, s esata 98 a s expresscard 156. a s lankou 905
Nejnižších latencí dosahují USB zvukovky od RME. Dokonce lepších než jejich FireWire zvukovky. Uplně nejlíp na tom je UCX, kde se hlavám z RME podařilo snížit i vnitřní hardwarovou latenci zvukovky na skoro čtvrtinové hodnoty oproti jiným i RME zvukovkám, Vyzkoušeno v praxi.
Necetl jsem vsechny posty, tak sorry, jestli neco opakuju, ale ona se necha poladit i latence FireWire radice. Karty od Steinberg maji jako soucast ovladace i nastaveni bufferu FireWire radice. Zkousel jsem v praxi a funguje to, ale kdyz se to priskrti na minimalni hodnoty, tak pri vetsim poctu realtine kanalu uz to nestiha. Ale da se v idealnim pripade dostat na neuveritelny hodnoty pod 1ms softwarove latence. Teda pokud meraky v Cubase a spol nelzou.
Ano - Focusrite karty to měly a možná i stále mají také.
P.
P.