Hlasitost nahrávání u M-Audio FAST TRACK je hrozně nízká...

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Hlasitost nahrávání u M-Audio FAST TRACK je hrozně nízká...

Příspěvek od Ivan86 » 07 kvě 2007 17:16

Sehnal jsem si M-Audio Fast track USB. Vím, že to není bůh ví jaká karta, ale to není důležitý.

Nainstaloval jsem ji, zapojil do USB a pustil Adobe Audition 2. Všechno vypadá, že je v naprostým pořádku. Když dám nahrávat stopu tak ji to nahraje, ale hrozně potichu. A to mám aktivní baskytaru a mám to třeba puštěný naplno. V ovladačích a všech nastaveních je hlasitost nastavená na nejvíc. A stejně je to hrozně málo.
A i výstup ze sluchátek je docela dost potichu i když to dám na kartě na maximum.

Otázka: Je možný, že mám někde něco špatně. Nebo prostě tahle zvukovka nenahraje nic pořádně nahlas?

Přitom si myslím, že když dám aktivní nástroj naplno a úroveň vstupu taky tak bych to měl i přebudit. Ale ono velký kulový furt je to potichu. :?:

Uživatelský avatar
emptysound
Příspěvky: 181
Registrován: 13 dub 2007 10:07

Příspěvek od emptysound » 07 kvě 2007 17:47

Skus se podívat na zadní panel. Je tam takové tlačítko "guitar/line". Tak ho skus přepnout do polohy "guitar".

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 07 kvě 2007 18:00

zkus softwarovy mixer ve windows.

(start>settings>control panel>sounds&audio devices>audio>volume).

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 07 kvě 2007 19:44

emptysound píše:Skus se podívat na zadní panel. Je tam takové tlačítko "guitar/line". Tak ho skus přepnout do polohy "guitar".
Tak to jsem zkusil a rozdíl, žádnej...

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 07 kvě 2007 19:48

Brooklyn / juanita juarez píše:zkus softwarovy mixer ve windows.

(start>settings>control panel>sounds&audio devices>audio>volume).
Tajediný co tam je tak je položka "Wave In" a ta je taky naplno... A pořád stejný

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 kvě 2007 21:26

ivan : pises ze to je potichu .. ale to len potichu pocujes ? alebo sa to potichu aj nahra ? kde su peaky nahravky ? skus nahrat stereo , ci gitara neni v druhom kanale ..

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 08 kvě 2007 09:34

Pytkin píše:ivan : pises ze to je potichu .. ale to len potichu pocujes ? alebo sa to potichu aj nahra ? kde su peaky nahravky ? skus nahrat stereo , ci gitara neni v druhom kanale ..
no tak rozhodně je to potichu nahraný. Když jsem nahrával přes integrovanou zvukovku tak nahranej zvuk se v softu objevil jako pořádně hutnej vysokej "graf" nebo tak nějak bych to napsal. Ale tady se to prostě jenom tak táhne podél tý nulový čáry a je to hrozně nízký

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 08 kvě 2007 10:43

No prostě rozdíl je asi takovejhle.
Na horním obrázku je nahrávaná aktivní baskytara přes Fast track
Na dolním je nahrávaná pasivní baskytara přes line in na integrovaný zvukovce na boardu

Jedinej rozdíl byl v tom, že na ty pasívním base když jsem nahrával tak jsem si signál z kytary přemostil i do druhýho kanálu. Takže je to ve stereo v obou stejný. Teď ten kabel nemám tak to mám jenom v jedný straně.

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 kvě 2007 22:12

ivan : no .. vyzera to tak ze tvoja i ked aktivna basa neni schopna vybudit vstup zvukovky .. je to normalne .. potrebujes preamp ..

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 09 kvě 2007 11:49

No tak to vypadá tak, že to budu muset. Valit všechno linkou z komba. A ne přímo kabelem do zvukovky. Což mě trochu štve, ale co se dá dělat.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 09 kvě 2007 12:26

No mne to pride celkom normalne, ze ten vstup nevybudis viacej. Aj ja s gitarou cez dibox nespravim vacsie kopce, ale na SW simulacie aparatov to bohate staci. Uplne cistu a dalej SW modelingom neupravovanu gitaru nemam dovod niekde pouzit...

Uživatelský avatar
Ivan86
Příspěvky: 92
Registrován: 08 čer 2006 10:52

Příspěvek od Ivan86 » 09 kvě 2007 18:16

rastis píše:No mne to pride celkom normalne, ze ten vstup nevybudis viacej. Aj ja s gitarou cez dibox nespravim vacsie kopce, ale na SW simulacie aparatov to bohate staci. Uplne cistu a dalej SW modelingom neupravovanu gitaru nemam dovod niekde pouzit...
No když já chci nahrát víc nástojů a zpěvů pak si z toho udělat takový demo. A Když to budu míchat tak je lepší když to bude silnější protože mi přijde lepší nahranej zvuk ztišit než ho vytahovat nahoru.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 09 kvě 2007 18:30

No hej, ale neverim, ze tu basu chces pouzit cistu iba z nastroja, ci hej ? Pretoze bud by si mal na nu zavesit v kompe nejaky SW aparat (a vtedy Ti taka hlasitost staci, kedze SW aparat to este vytiahne) alebo by si ju mal nahravat z preampu (a vtedy ten vstup urcite vybudis) - to je bezny postup podla mna... Alebo mikrofonom od bedne, ale to uz je este dalsi iny priklad...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 kvě 2007 18:55

mam hodne sprostu podotazku, ci nemas v tej base vybitu baterku...?
inak to MUSI fungovat... skusil si nahravat do fast tracku nejaky linkovy signal, trebars vystup z cd? tam je to ok? trebars je karta kaput...

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 09 kvě 2007 19:57

Aktivita z nastroja nikdy nespravi to, co linka z CDplayera...

Odpovědět