Jakou zvukovou kartu cca do 5000

Interní a externí zvuková rozhraní
commander
Příspěvky: 51
Registrován: 27 bře 2007 23:44

Příspěvek od commander »

kexik píše:aaaa, kecam... audiphile usb od m-audia vie output level na linkovych vystupoch...
http://www.audiotek.cz/CZ/product.asp?I ... ory=680000
neviem ako je na tom s hrami, ale na pocuvanie by to riesilo vsetky poziadavky, mpatch odpada
tak to je supr. ciste teoreticky, neni lepsi vzit FireWire verzi?

Jestli je todle dostacujici karta (Na svetu hardware dopadla bidne a vyresi to cely mpatch, tak neni co resit. stejne bych mel mpatch na stole, takze takhle to bude v jedny krabici vsecho a "usetrim" bůra. S adamama to pak propojim unbalnanced jackem?

nathanael: nezavrhl, ale kdyby mi poslouzila dobre i ta m-audio, tak usetrim a mam o zarizeni min... Navic predpokladam (alespon jsem nenarazil na takove prispevky) ze nei problem s ovladacema ani ve hrach atd.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

firewire moze byt zdrojom problemov, ak nemas v kompe slusny fw radic. ak to chces len na prehravanie a latencia zvuku nehra rolu, urcite usb. isteze audiophile usb nie je zvukovo na urovni emu1212m (bacha na to m, mimochodom, znamena lepsie prevodniky, i ked neviem ci verzia bez m je este zohnatelna), a ak ti nevadi pci verzia a mas prachy na mpatch a ide ti o kvalitu, tak je myslim riesenie na svete...

commander
Příspěvky: 51
Registrován: 27 bře 2007 23:44

Příspěvek od commander »

kexik píše:firewire moze byt zdrojom problemov, ak nemas v kompe slusny fw radic. ak to chces len na prehravanie a latencia zvuku nehra rolu, urcite usb. isteze audiophile usb nie je zvukovo na urovni emu1212m (bacha na to m, mimochodom, znamena lepsie prevodniky, i ked neviem ci verzia bez m je este zohnatelna), a ak ti nevadi pci verzia a mas prachy na mpatch a ide ti o kvalitu, tak je myslim riesenie na svete...
mno prachy.. ja chtel dat 20k celkem, a ted jsem to "vyhodil" za ty adamy :(

na druhou stranu jestli to je opravdu slysitelny zlepseni (1212m vs audiophile), tak holt budu jeste dalsi mesic jist zrni. + pro audiophile jsem jeste predpokladal ovladace, ze by mohlo byt mene problemu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

no, pocutelny rozdiel... pride na to, ake mas tenke usi... ale ten rozdiel bude radovo nizsi ako medzi bednami
mozno by si si mal skusit zorganizovat zapozicanie oboch a rozhodnut sa usami, na tejto urovni sa tazko radi. urcite emu+mpatch je lepsie riesenie, ide o to, ci ti to stoji za tie prachy

commander
Příspěvky: 51
Registrován: 27 bře 2007 23:44

Příspěvek od commander »

prosim te nevis jeste kde koupit 1212m krome audiopro v praze? je to silene daleko a nestihnu jet tam i pro mpatch, a dneska mam deadline. holt jsem idiot a nechal to na posledni chvili :(

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

neviem, som slovak a zijem vo francuzsku...

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

ty vole a ja sem si vzdy myslel ze grenoble je ve svedsku a to sem maturoval ze zemepisu. Trochu me zmatly ty pruhy na vlajce, ale byl sem presvedcenej ze je to kousek od Helsinek. No jo, ja ty jizni staty moc neznam.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

hehe, no, je to skor kusok od svajciarska a ako sopliak som si myslel ze je to vo svajci... do zenevy dve hodky

Cyril
Příspěvky: 5765
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

LUPO: ty vole Helsinky jsou ve Finsku :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6625
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

Cyril: zkus si ten Lupuv prispevek precist jeste jednou a mysli ;)

commander
Příspěvky: 51
Registrován: 27 bře 2007 23:44

Příspěvek od commander »

sem vzal 1212m a mpatch. Dalsi mesic jim jenom ryzi a chleba. Jestli todle nebude hrat tak me fakt klepne. Zitra musim jeste pro kabely

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ryza je draha a nechutna. odporucam spagety a cesnak, z neho sa grga po klobase. ked som studoval, super variant :)

commander
Příspěvky: 51
Registrován: 27 bře 2007 23:44

Příspěvek od commander »

Takze bych se rad podelil o prvni dojmy a hlavne problemy.

Zezacatku to vubec nebasovalo, nastesti se to rozehrava a zacina basovat. Tedka uz to zacina dunet, mam to zatim polozeny na knizkach jelikoz nemam podstavec. Vibruje mi z toho celej stul, ale zaroven jsou ty bedny tak hluboky ze nevim jestli je vhodny vrtat do zdi a delat policky (treba z mramoru) a davat to na to, jelikoz by byly velky jak krava. Na co to postavit? potrebuju tak 15cm vys.

Horsi je to s Mpatch2 - zda se ze mi pousti do praveho vic nez do leveho (resp. utlumuje levej). Kdyz prohodim L a R od EMU, tak se nic nezmeni, stejne kdyz prohazuju cely kable repraku. Jedna dobra duse mi pujcila kabel 6.3mm - XLR, takze jsem to propojil naprimo a uz to hralo stejne. Kdyz to trosku vohulim, tak to uz nepoznam, ale kdyz jdu na nejmensi hlasitost (na Mpatchi pod -50 dB) tak L skoro nehraje a P hraje. Pokud utlumim bedny (-22dB) tak muzu dat vic na Mpatchi a uz to nejspis nedela. Nicmene mi to prijde divny, takze se radsi zeptam nez to pujdu reklamovat.

Nastaveni emu:
Obrázek
je tam vse ok? Winamp mam na max, a nevm jestli nevadi ze nahore u Peaku mi to leze do cervenejch hodnot - nedochazi nahodou k osekani? Kdyz to vyleze do cervenyho v main mixu tak uz je znatelne slyset degradace.

P.S.: Co me ale zklamalo, je sum adamu. Sedim od nich tak 60cm od kazdy bedny a pokud je ticho (noc) tak je slysim a dost osklivo. Ikdyz posloucham na minimalni hlasitost, a priblizim se, slysim sum. Je to normalni?
P.S2.: kabely EMU>Mpatch mi delali v prodance, Neutrik koncovky za kilo a 25kč/m. Mpatch > A7 jsou adam hall standard XLR microphone cable.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

adamy dufam maju vzadu trimer na citlivost... daj na minimum a tym sa aj na mpatchi dostanes do hodnot kde je subeh potasa lepsi (na zaciatku drahy s tym maju problemy vsetky lacnejsie potasy); a mozno sa aj znizi sum (ak ho sposobuje preamp, co nepredpokladam)...

commander
Příspěvky: 51
Registrován: 27 bře 2007 23:44

Příspěvek od commander »

kexik píše:adamy dufam maju vzadu trimer na citlivost... daj na minimum a tym sa aj na mpatchi dostanes do hodnot kde je subeh potasa lepsi (na zaciatku drahy s tym maju problemy vsetky lacnejsie potasy); a mozno sa aj znizi sum (ak ho sposobuje preamp, co nepredpokladam)...
Aha, takze to neni na reklamaci? Ja to teda tusil, proto jsem se radsi ptal..

Obrázek
2x room eq a tweeter level... To asi neni ono

Odpovědět