Kabely na propojení zvukovky a mixpultu

Interní a externí zvuková rozhraní
Ethano
Příspěvky: 14
Registrován: 13 lis 2006 23:08

Kabely na propojení zvukovky a mixpultu

Příspěvek od Ethano » 11 pro 2006 15:59

Jen jeden menší dotaz:

Propojit zvukovku (E-MU 1212m) s mixpultem (SoundCraft Compact 4) přes sym. vstupy/výstupy těmito kabely (6 ks za 11€) je asi šílenost, nebo ne?
Nějaká alternativa za rozumnou cenu?

Díky

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 11 pro 2006 17:14

to sou klasicky patchbayovy kabely, sou kratky, kdyz budes mit mixak pul metru od zvukovky tak proc ne

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 pro 2006 06:19

Douporučuji symetrické kabely (nechat udělat).

Ethano
Příspěvky: 14
Registrován: 13 lis 2006 23:08

Příspěvek od Ethano » 12 pro 2006 14:24

delay píše:Douporučuji symetrické kabely (nechat udělat).
Takže stereo kabel ≠ symetrický kabel?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 pro 2006 14:38

ale ano...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 12 pro 2006 14:40

Ale jo, ty co jsi posilal jsou symetricke. Akorat by se tomu nemelo rikat stereo kabel, kdyz po tom jde jeden kanal.
BTW na kratkou vzdalenost je symetrie zbytecna, ale nicemu neublizi (vetsinou)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 13 pro 2006 06:05

Kermitak píše:BTW na kratkou vzdalenost je symetrie zbytecna, ale nicemu neublizi (vetsinou)
Čéče, já vždycky při nesym. zapojení mix---monitory slyším z vejškáče (pouze když dám ucho hodně blízko) různej humus. A symetrie tohle řeší.
Jinak já mám ty kabely dlouhý 3 m, ale proč šetřit, že?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 pro 2006 10:24

delay píše: Jinak já mám ty kabely dlouhý 3 m, ale proč šetřit, že?
sam si si odpovedal... nejde o geometricku vzdialenost ale o dlzku kabla. a ak ho mas este usporiadany na dlazke do uhladnych sluciek, tym horsie ;)
na 1m kabli sa nemoze ziadny humus naindukovat

Ethano
Příspěvky: 14
Registrován: 13 lis 2006 23:08

Příspěvek od Ethano » 13 pro 2006 12:43

OK, takže když ten kabel bude mít řekněme max. 1,5 m, nebude zvuk. kvalita u takhle levného kabelu nějak výrazně horší, než když použiju nějaký dražší, třeba s Neutrik konektory?
Nebo na takhle krátkou vzdálenost radši použít nějaký kvalitnější nesym. kabely, který se dají sehnat přece jen o něco líp a za lepší cenu, než symetrický?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 pro 2006 12:51

Ethano píše:OK, takže když ten kabel bude mít řekněme max. 1,5 m, nebude zvuk. kvalita u takhle levného kabelu nějak výrazně horší, než když použiju nějaký dražší, třeba s Neutrik konektory?
Nebo na takhle krátkou vzdálenost radši použít nějaký kvalitnější nesym. kabely, který se dají sehnat přece jen o něco líp a za lepší cenu, než symetrický?
to je velmi tazka otazka... vysledok totiz zavisi od konkretnych zariadeni, ktore ides prepojit. nejaku vyznamnu chybu ale neurobis ani v jednom pripade, vplyv kabla zas nie je tak podstatny

dell
Příspěvky: 10
Registrován: 21 led 2007 13:57

Příspěvek od dell » 21 led 2007 14:08

Existuje v propojení mix-externí zvukovka-notebook takzvaná dvojitá zem?. Mám mix Soudkraft Spirit 8, zvukovku M-audio Duo a notebook. Při zapojení mix-zvukovka je vše v pořádku. Při zapojení zvukovka-notebook je také vše v pořádku ale když propojím vše, ozívá se ve sluchátkách u zvukové karty digitální rušení. Karta nahrává přes jiné zdroje velice čistě. Jde tento problém vyřešit?.
Díky

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 21 led 2007 18:39

dell píše:Existuje v propojení mix-externí zvukovka-notebook takzvaná dvojitá zem?. Mám mix Soudkraft Spirit 8, zvukovku M-audio Duo a notebook. Při zapojení mix-zvukovka je vše v pořádku. Při zapojení zvukovka-notebook je také vše v pořádku ale když propojím vše, ozívá se ve sluchátkách u zvukové karty digitální rušení. Karta nahrává přes jiné zdroje velice čistě. Jde tento problém vyřešit?.
Díky
kamarat tento problem riesi tak, ze adapter notebooku zapaja do predlzovacky, ktora ma vybrate tie koliky so zemou. netusim ci je to zrovna bezpecne ale funguje to. (tiez ma podobnu zvukovku / m-audio quattro)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 21 led 2007 19:30

kamarat tento problem riesi tak, ze adapter notebooku zapaja do predlzovacky, ktora ma vybrate tie koliky so zemou. netusim ci je to zrovna bezpecne ale funguje to.

Mozna kamarad nebo nekdo z jeho pribuznych ci kamaradu vinou teto super prodluzovacky neni mezi zivyma...Kurna lidi,vzpamatujte se.Za to vas zavrou,je to podobne jako ukladna vrazda !!!

Takovet veci se resi budto kvalitnejsim zdrojem nebo porizenim oddelovaciho trafa.Nerikejte mi nikdo ze nemate par stovek na trafo...A navic verte tomu ze se vam zprijemni poslech,oddelovaci trafo dela divy.

V zadnem pripade neoddelavejte ochranny vodic z koliku,za nejaky cas zapomenete ze tam neni,pouzijete prodluzku a nekdo se zatrepe naposledy...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 21 led 2007 20:29

nunu: tak dik za info.
a inak on ma tie koliky vybrate na tej strane predlzovacky, do ktorej zapajas, takze neni sanca ze by si zabudol ze tam niesu, kedze si to pri zapajani vsimne urcite.

oddelovaci trafo - mas nejaky link napr na predlzovacku co oddelovacie tracu uz obsahuje a stoji par sto korun? alebo v ako si to myslel s tym oddelovacim trafom? alebo myslis oddelovacie trafo v audio ceste / pasivny dibox? (to by ale imho nebolo par sto korun ak to ma byt kvalitne)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 21 led 2007 22:33

Mel jsem na mysli klasicke oddelovaci trafo,cili 230/230. Udela jej kazda firma ktera vyrabi transformatory.Cena bude souviset z vykonem,nicmene na notebook a zvukarnu bude dostacovat 100VA.Tu prodluzovacku fakt zlikvidujte,je to zbytecny hazard.Muze se to krute vymstit.

Ja se potykal se stejnym problemem a vyresil jsem to k naproste spokojenosti prave oddelovacim trafem.

Jinak jakekoliv trafo v signalove ceste zvuku uskodi.Jde to lehce poznat pri kvaitnim analytickem aparatu,zvuk se rozmazne a neni tolik konkretni,ubydou jemne nuance.Nekdy to ale muze byt zadouci.Kazdopadne ma to i sve vyhody,proto se to stale pouziva.

Prodluzovacka s oddelovakem neexistuje,alespon o zadne takove nevim.

Odpovědět