M-AUDIO Lightbridge

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Pytkin »

Liquid Sound píše:Ne, nebude to notebook. Zapoměňte na motu a podobný nesmysly. :) Chci Firewire 4xADAT interface. Je ještě jinej než Presonus a ten Lightbridge?
preco si tam ale nedas kartu ?

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Milan »

Liquid Sound píše:Ne, nebude to notebook. Zapoměňte na motu a podobný nesmysly. :) Chci Firewire 4xADAT interface. Je ještě jinej než Presonus a ten Lightbridge?
Nic jinýho není. Uniká mi smysl lpění na firewire, když se jedná o desktopovou mašinu. Pokud jsou požadavky následující:
- 4x ADAT
- DSP monitoring

tak IMHO existují 2 (slovy dvě) řešení
- RME HDSP RayDAT (na PCIexpress)
- 2x MOTU 2408mk3 (na PCI /PCIexpress)

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Tranzistor »

No tak ja kdybych chtel na stolnim mackovy provozovat s Apogee X16 AD/DA 32 kanalu a nechcel ProToolsy, a mel nejakou tu kacku, tak bych sel do toho Symphony, to mi prijde jako nejlepsi reseni... No nic, pozadavky jsou jiny ;-) Take asi jenom to M-Audio nebo Presonus...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Pytkin »

no musim povedat , ze ja by som sa FW bal .. ono zavisi na co sa to bude pouzivat ..
ak na domace nahravanie , kde nevadi obcasny vypadok a dcerka na flautu zahra znova , tak by to mohlo byt v pohode .. Ak sa ale na tom bude nahravat trebars live vystupenie MADONY , tak by to bol dost trapas jej povedat po koncerte , ze to musi dat znova ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1080
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Liquid Sound »

Počítač je klientův. Je to jeho boj. Chce fw, bude mít fw. Tohle neřešim.

FW zvukovky jedou úplně v klidu. Léta používám 002 bez jakejchkoliv potíží s monitoringem 18ch io. O to nejde. Fw věřim. Otázka je, jak se to bude chovat při 32ch.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Tranzistor »

Liquid Sound píše:Počítač je klientův. Je to jeho boj. Chce fw, bude mít fw. Tohle neřešim.

FW zvukovky jedou úplně v klidu. Léta používám 002 bez jakejchkoliv potíží s monitoringem 18ch io. O to nejde. Fw věřim. Otázka je, jak se to bude chovat při 32ch.
Pristi tejden budu mit na instal Lightbridge. Muzu testnout na iMacku G5 v Logicu 8 tech 32 kanalu naprazdno. Nemam tolik I/O k dispozici, takze muzu akorat poznat sekani, vytuhy atp. Zase kdyz to zvladne tahle herka, tak pak uz slasicka stolni G5 s prstem v nose...

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Tranzistor »

Tak ted o tom tak premejslim, tak bych asi volil ten Presonus.... Protoze:

1/ je to plnej 1U rack, oproti M-audiu co je halfrack (ale na tomhle zas moc nezalezi)
2/ co jsem mel v ruce veci od presonusu, tak na me pusobili solidnim dojmem, dobre zpracovany, kovovy...
3/ a to mi prijde zasadni, presonus ma midi a WC na pevno na zadni desce, kdyzto Lighbridge to resi nejakej multikáblem a multi 9pin konektorem kde pohromade krome midi a WC jde i SPDIF. A to zrovna v pripade WC a synchrinizace ve me moc duvery nebudi
4/ ve finale mi prijde zvlastni, ze clovek co ma na to koupit 2x X16AD a 2x X16DA a BigBena resi tu zasadni vec a to jak to pripojit k MACku s DAW takovouhle levnou variantou... Ale jasne, zakaznik si to preje, tak proc mu nevyhovet :wink:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6625
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Kermitak »

DA16 != DA16X ;)

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Milan »

Tranzistor píše:ve finale mi prijde zvlastni, ze clovek co ma na to koupit 2x X16AD a 2x X16DA a BigBena resi tu zasadni vec a to jak to pripojit k MACku s DAW takovouhle levnou variantou... Ale jasne, zakaznik si to preje, tak proc mu nevyhovet :wink:
No jo, je to jako pěst na oko. S clockem to asi bude v obou případech taky všelijaké. Ale kdo chce kam....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Pytkin »

AD16/DA16 su tie starsie prevodniky ? Tam sa neda dat ta FW karta ? lebo to by vlastne asi bolo najcistejsie riesenie ..

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1080
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Liquid Sound »

Pytkin píše:AD16/DA16 su tie starsie prevodniky ? Tam sa neda dat ta FW karta ? lebo to by vlastne asi bolo najcistejsie riesenie ..
Nedá, to jsou jenom převodníky.
Milan píše:
Tranzistor píše:ve finale mi prijde zvlastni, ze clovek co ma na to koupit 2x X16AD a 2x X16DA a BigBena resi tu zasadni vec a to jak to pripojit k MACku s DAW takovouhle levnou variantou... Ale jasne, zakaznik si to preje, tak proc mu nevyhovet :wink:
No jo, je to jako pěst na oko. S clockem to asi bude v obou případech taky všelijaké. Ale kdo chce kam....
Nevim jak to myslíš. Všechno bude slave a masterclock bude Bigben.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Tranzistor »

Liquid Sound píše:
Pytkin píše:AD16/DA16 su tie starsie prevodniky ? Tam sa neda dat ta FW karta ? lebo to by vlastne asi bolo najcistejsie riesenie ..

Nedá, to jsou jenom převodníky.
No pockej, jestli se jedna o tyhle prevodniky (http://www.apogeedigital.com/products/x-series.php), tak samozrejme ze se tam FW X karta da dat (http://www.apogeedigital.com/products/x-cards.php). Je ovsem otazkou, jak by to zvladalo 32 kanalu I/O kdyby se na FW400 zaretezili zasebou...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6625
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Kermitak »

Jestli jsou to ty AD16 a DA16, tak tam se FW karta strcit neda, X je novejsi typ.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Tranzistor »

Aha, tak to pak jo, ty mi nejak unikli, naposled mam v hlave AD8000, i kdyz si je mozna trochu vybavuju, byli 1U a cely fialovy?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6625
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Kermitak »

Jo, presne tak.

Odpovědět