M-AUDIO Lightbridge

Interní a externí zvuková rozhraní
Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Liquid Sound » 28 črc 2009 10:08

Ahoj, chci se zeptat zda-li má někdo z Vás praktické zkušenosti s modelem od M-Audio Light bridge. Chtěl bych na to navěsit 2x Apogee AD16 a 2x DA16 a clockovat to z BigBenu. O co mi jde oředevším... Nepamatuju si už jak je to s asio ovladačema, nepoužívám je už drahnou dobu. Řeší si sama karta nějak skrze své dsp zátěž procesorů? Resp. bude rozdíl když budu mít enabled jenom dvě stopy ven, nebo všech 32 při poslechu skrze ní?

Je tahleta karta spolehlivá a nejsou s ní nějaký potíže na OSX?

Díky :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Tranzistor » 28 črc 2009 12:47

Kámoš tuhle kartu teď koupil. Přístí tejden mu ji jdu rozchodit i s M-Powered, nicméně mám obavy, že zátěž přes svoje DSP neřeší, no možná by to mohl vědět někdo z disk.cz Podle me klasická m-audio karta.... Neni moc velky HC k tomuhle pripojovat Apogee :lol:

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Liquid Sound » 28 črc 2009 14:49

Tranzistor píše:Kámoš tuhle kartu teď koupil. Přístí tejden mu ji jdu rozchodit i s M-Powered, nicméně mám obavy, že zátěž přes svoje DSP neřeší, no možná by to mohl vědět někdo z disk.cz Podle me klasická m-audio karta.... Neni moc velky HC k tomuhle pripojovat Apogee :lol:
Proč by to nemělo chodit? Resp. proč by to měl bejt hc? :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Liquid Sound » 28 črc 2009 15:07

Btw. jinak bych asi vlítnul do Presonus LightPipe, ale to taky nevim jak to s timhle má... CHci aby si to monitoringovej routing pokudmožno vyřešilo samo...
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od kexik » 28 črc 2009 15:08

liquid: jaky mas k tomu komp? ak macbook pro, kde je express card diera, zvazil by som mozno rme digiface. firewire na 32IO to ma desi

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Kermitak » 28 črc 2009 15:35

Jo, taky bych byl pro digiface, to pripojis uplne k cemukoliv a stabilita je temer jista, navic totalmix.

EDIT: blbost, ma to jen 3x ADAT, takze by to nestacilo

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od kexik » 28 črc 2009 15:40

Kermitak píše:Jo, taky bych byl pro digiface, to pripojis uplne k cemukoliv a stabilita je temer jista, navic totalmix.

EDIT: blbost, ma to jen 3x ADAT, takze by to nestacilo
kurva ja uz tiez neovladam malu nasobilku

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Liquid Sound » 28 črc 2009 16:04

A jsme u toho. 24 je málo. Potřebuju 32 io a pokudmožno 1394
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Liquid Sound » 28 črc 2009 16:05

kexik píše:liquid: jaky mas k tomu komp? ak macbook pro, kde je express card diera, zvazil by som mozno rme digiface. firewire na 32IO to ma desi
G5 Dual
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Milan » 28 črc 2009 20:00

M-Audio Lightbridge žádný DSP monitoring nemá. Je to nastaveno natvrdo 1:1 a monitorovat lze jedině přes ASIO aplikaci, třeba přes tohle: http://www.audiffex.com/EN/powerful-eff ... c-mac.html, ale každopádně tam bude nějaká latence a pokud budeš chtít monitorovat 32 kanálů s minimální latencí, bude tam určitě i nezanedbatelná zátěž CPU a v případě FireWire bych se bál i občasného podtečení bufferu, výpadků atd. Jedním slovem, tudy cesta asi nevede.
Presonus Lightpipe jsem netestoval, ale v popisu vlastností na webu se o direct monitoringu nic nepíše, takže to bude asi nemlich to samé. A jiné řešení 32ch na FireWire neznám. Já bych se v tomto příapdě na celé 1394 vyprdnul a nasadil něco spolehlivého, co bez problému obslouží takový počet kanálů. Ideálně RME HDSP RayDAT, tam není co řešit, navíc se monitoring dá ovládat jakýmkoliv kontrolerem, co umí Mackieho protokol, perfektně s tím fungují třeba Uliho BCF, BCR...A G5 Dual pokud vím už měl PCIexpress...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Pytkin » 28 črc 2009 22:07

LS : G5dual MAC PRO ? alebo notebook ? ak PRO , ma PCI sloty alebo uz PCIe ?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Pavel Vantuch » 29 črc 2009 07:00

Ono by asi bylo dobré vysvětlit pojem dual :wink:
Starší G5ky se 2 procesory měly sběrnici PCI-X.
Novější dualcore měly PCIe, ale to byla pouze poslední revize "Late 2005".

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Milan » 29 črc 2009 08:11

Tak pokud je to starší G5 bez PCIexpress, tak snad jediným možným řešením by mohla být karta PCI-424 od MOTU a k ní připojené 2xMOTU 2408mk3. To je celkem 48 kanálů po ADATu, což je víc než potřebuješ, ale jinak to asi nejde řešit.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Tranzistor » 29 črc 2009 10:45

Ja predpokladam, ze Liquidovi jde hlavne o to pouzit Apogee prevodniky, takze nepredpokladam, ze by sel do MOTU a pak chtel FW kartu, tedy asi k notasu, takze PCIe ho asi moc nevytrhne. Ted jde o otazku penez a jestli planuje pouzivat M-Powered. Pak by k Mackovskymu notebooku bylo asi nejlepsi tohle reseni:
http://www.apogeedigital.com/products/s ... mobile.php

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: M-AUDIO Lightbridge

Příspěvek od Liquid Sound » 29 črc 2009 11:08

Ne, nebude to notebook. Zapoměňte na motu a podobný nesmysly. :) Chci Firewire 4xADAT interface. Je ještě jinej než Presonus a ten Lightbridge?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Odpovědět