Náhrada za 1212m
Náhrada za 1212m
Zdravím,
prosím o radu v následující situaci:
Mám PC - 1212m > mPatch2 > Adam A7. To ruším a budu mít pouze notebook + dock. Problém je, že do doku můžu dát pouze a právě jednu jedinou 1xPCI-E kartu (half-lenght) - a 1212m má dvě, takže se mi nevejde.
Řešení jsou tedy dvě - buď nahradit EMU za nějakou jednoslotovou, a nebo koupit externí (USB, pokud by byla do FW tak bych musel do toho PCI-E slotu dát FW rozšiřující kartu /taky nechápu že dock nemá FW/ ). Pokud bych měl externí kartu, tak bych se mohl zbavit i mPatche, že?
Mám to pouze na poslech, nepotřebuji vůbec žádné nahrávání, nástroje, efekty, mirkofon mám USB.
Cenově bych to viděl "rozumně" tj. něco jako 1212m což bylo super cena/výkon. Externí zvukovky vidím dráž, ale pokud bych mohl prodat i mpatch tak by se to tak nějak vyrovnalo.
Předem děkuji za rady, do výrobků zvuku "nevidím" a tak si nechám rád poradit od zkušenějších.
prosím o radu v následující situaci:
Mám PC - 1212m > mPatch2 > Adam A7. To ruším a budu mít pouze notebook + dock. Problém je, že do doku můžu dát pouze a právě jednu jedinou 1xPCI-E kartu (half-lenght) - a 1212m má dvě, takže se mi nevejde.
Řešení jsou tedy dvě - buď nahradit EMU za nějakou jednoslotovou, a nebo koupit externí (USB, pokud by byla do FW tak bych musel do toho PCI-E slotu dát FW rozšiřující kartu /taky nechápu že dock nemá FW/ ). Pokud bych měl externí kartu, tak bych se mohl zbavit i mPatche, že?
Mám to pouze na poslech, nepotřebuji vůbec žádné nahrávání, nástroje, efekty, mirkofon mám USB.
Cenově bych to viděl "rozumně" tj. něco jako 1212m což bylo super cena/výkon. Externí zvukovky vidím dráž, ale pokud bych mohl prodat i mpatch tak by se to tak nějak vyrovnalo.
Předem děkuji za rady, do výrobků zvuku "nevidím" a tak si nechám rád poradit od zkušenějších.
Díky, jenom je tu detail (velkej), a to že jsem nenašel 1616M do PCI-Express. Mám pocit že 1212M se do PCI-E dělala, ale 1616M najít nemohu... Nechci mít PCMCIA verzi, protože to bude v doku a nechci to pořád vyndavat. Leda že bych koupil redukci PCI-E > PCMCIA, ale to mi přijde zase křečovité (a napadá mě že by to mohlo možná zase o něco degradovat signál?)BS píše:kup si e-mu 1616M. to budes mit +- to stejny co jsi mel, akorat to bude splnovat to co potrebujes, tj. pozadavek na mobilitu a externi umisteni mimo kompl.....
Co se týče mobility, o tu také nejde, bude to jenom doma, mnohem radši bych rád interní PCI-E kartu, ovšem už jsem se s externí smířil, pokud nejde.
Mohl by mi prosím někdo říct, jak je to s tím mpatchem, jestli ho budu moct vyhodit z řetězce?
Mno a poslední věc co mě napadá, jestli není 1616M trošku overkill pro mé účely - je dost drahá... Ty M-Audio nebrat?
Díky za trpělivost

Prosím zkus si to tedy přečíst ještě do třeticeBS píše:udelal bych to jednoduse, a nechal bych si 1212M, a ze zakladni desky bych vyhodil to co zabira misto te druhe karte... Jsem si ten tvuj prispevek blbe precetl a myslel jsem, ze bys chtel neco externiho..

(mám k dispozici DOCK station (ta věc kam se dává notebook) a ta má POUZE jeden PCI-Express slot. Proto potřebuji buď jednoslotovou PCI-E kartu, nebo externí USB/FireWire.
Nechci používat express slot, protože se bojím, že to bude kravit. Dokuju klidně několikrát denně, notebok je ve spánku nebo hibernaci, a hotswapovat to pořád?BS píše:ok. no kup si 1616M, a v notebooku preci budes mit Express card slot, a do ni zapojis onu 1616M. na tu PCI-E v doku bych se vykaslal.
Co se tyce M-Audio Firewire, tak ta ma myslim o neco horsi prevodniky, a myslim jsou s ni problemy pokud FW radic nema chip vyrobenej od Texas instruments.
FW Solo mozu byt rovnake problemy ako s hociktorou kartou. osobne som mal SOLO doma asi tyzden a sla ako vino, naopak som mal aj 1212m a jej ovladace boli nazaplakanie a robila kopec problemov, s cim so sa u PCI karty predtym nestretol...dokonca vdaka nie prilis vydarenemu ASIO mala horsie latencie ako externe zvukarneBS píše:ok. no kup si 1616M, a v notebooku preci budes mit Express card slot, a do ni zapojis onu 1616M. na tu PCI-E v doku bych se vykaslal.
Co se tyce M-Audio Firewire, tak ta ma myslim o neco horsi prevodniky, a myslim jsou s ni problemy pokud FW radic nema chip vyrobenej od Texas instruments.

Poshook: také si myslím, že rozdíl mezi řadou "m" a ne "m" pozná jen netopýr, navíc jistě jen na opravdu VELMI kvalitních monitorech (a při dost seriozním masteringu), jinak uslyší každý hov*o rozdíl...sám bych klidně 1212m (kterou mám) za 0404 USB vyměnil, kdybych potřeboval mobilitu...nehledě na to, že 0404 USB nabízí v podstatě ty samé vstupy a výstupy jako 1212m s microdockem - což je o dost dražší varianta...