Viac programov naraz na 1 výstupe audiofire 2

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 bře 2009 09:38

nemo píše:Jo, to psal ze hraji, ale kazdy z jineho vystupu - jeden z audio, druhy z spdif, treti ze sluch. vystupu, coz je dost neprakticke.

Ja jsem byl jeste vecer rychle omrknout studio, jak to tam s tou AF12 vlastne je. Napsal jsem to v predchozim prispevku blbe.
Je to tak, ze spustim Nuendo, minimalizuji ho, otevru Wavelab, ten hraje (Release ASIO driver in bcg. je v Nuendu zaskrtnute), ale kdyz pak Wavelab minimalizuju a maximalizuju Nuendo, tak uz Nuendo nehraje, musi se ten Wavelab ukoncit.

Je to takhle otravne, ale da se s tim zit, stoji to za to nepohodli, Audiofire ma skvele prevodniky.

Jeste zkusim tu fintu s mme driverem pro Wavelab, co navrhoval kexik.
no jo .. tak to si treba kupit daku zvukovku s mixpultom a je po probleme .. z najlacnejsich EMU 1212 .. alebo m-audio audiophile .. a podobne .. tie vsetky maju HW mix a zmiesas si porty do kopy ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 bře 2009 09:40

delay píše:
Pytkin píše:ja nechapem , naco potrebujete viac ako 2 programy ..
Jestli jsi myslel těmi programy v obou případech DAW aplikace, tak to je asi blbost, ale DAW + multimedia je dost potřebný...
Představ si, že třeba děláš projekt v nějakém DAW a k tomu si chceš třeba pustit výukové video (třeba YouTube apod.), což se mě osobně mnohokrát hodí a je to daleko lepší a hlavně rychlejší než HELP nebo třeba manuál. Anebo děláš render do mp3 a chceš si ji poslechnout aniž by jsi musel zavírat projekt, kterej se třeba načítá minutu... Mě teda možnost mít multiWDM driver připadá hodně dobrá a sem rád, že mi zvukovka takhle funguje. E-MU ani ECHO to nezvládali.
OK .. Takze nejde to normalne .. skusim ako s mojim trojrocnym synom .. ratajme ..

DAW = 1
vyukove video = 1
1+1 = 2

kladiem otazku znova .. naco potrebujete aby hrali viac ako 2 programy ??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 bře 2009 09:41

pavlii píše:Mhm...neznám AF12, ale jen tak BTW obvykle jako default nastavení zvukárny je kopírování Main Out (většinou OUT 1/2) do S/PDIF a sluchátkového výstupu, takže mi není jasné, jak mohou 3 současně puštěné programy hrát každý z jednoho z výše jmenovaných výstupů... Přinde mi to jako technický nesmysl. Kdyžtak mě poučte ;-)

P.
ja myslim ze default je , ze kazdy port hra do svojeho vystupu .. ak nema zvukovka mix , tak ani nic ine vacisnou nevie .. ak ma mix , tak si mozes namiesat co kam chces ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 24 bře 2009 09:55

:)
Tak já nevim... Mám zaplý Fruity nebo Nuendo na ASIO a ikdyž mi zrovna nepřehrává žádnej zvuk, tak ASIO blokuje jakýkoli další zvuky ve WIN (toto je věc (limitace) zvukové karty). A když člověk nemá nebo nechce mít povolenou ještě onboard zvukovku tak si to video prostě se zvukem nepustí... Prozměnu já nechápu co na tom nechápeš :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 bře 2009 10:05

2Pytkin: nene, není to tak přesné - jsou zvukovky, které mají výstupy vyloženě zkopírované, jak jsem psal, pak jsou zvukovky, kde máš několik málo možností, kam co naroutovat no a pak jsou zvukovky typu "routuj cokoli-kamkoli" a tam platí to, co jsi psal ty.

P.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 24 bře 2009 10:24

ono audiofire ma mix, ale tam sa mixuju vstupy do vystupov. (ktorekolvek kamkolvek v akomkolvek pomere)...ale virtualne vystupy do realnych, to tam nieje. by bolo mozno tiez super.
(ale tiez mi to vacsinou nechyba. pustim daw a robim. jedine ked si dam renderovat nejaky dlhsi projekt, tak si predtym disablujem v DAW 1+2out, nech mi to unlockne, a nech si mozem pocas renderovania nieco pustit v mp3 playeri...)
jihad on riaa & soza.

Yradak
Příspěvky: 42
Registrován: 26 srp 2008 10:45

Příspěvek od Yradak » 24 bře 2009 10:59

Nehovoriac o tom, že na každý výstup potrebujem osobitné repráky, nehodlám si zvuk zo zvukovky za 5000 ku**iť nejakým mixom.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 24 bře 2009 11:09

Yradak: tak tomu nerozumiem. ved na SW mixovanie sa pouziva DAW.
neviem si predstavit naco by som potreboval v driveroch zvukovky mixovat skladby. a ked ti SW mixovanie nevyhovuje tak na to je mix (nielen behringer vyrabaju mixi. nemusis si nim kurvit zvuk)
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 bře 2009 13:18

delay píše::)
Tak já nevim... Mám zaplý Fruity nebo Nuendo na ASIO a ikdyž mi zrovna nepřehrává žádnej zvuk, tak ASIO blokuje jakýkoli další zvuky ve WIN (toto je věc (limitace) zvukové karty). A když člověk nemá nebo nechce mít povolenou ještě onboard zvukovku tak si to video prostě se zvukem nepustí... Prozměnu já nechápu co na tom nechápeš :)
ked si nuendo alebo fruity nastavis, aby pri minimizovani uvolnili pristup k audio zariadeniu, tak prehravat v inych programoch ide. nie ovsem s pouzitim asio drivera, ten je stale alokovany na nuendo, ale audio ako take funguje

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 bře 2009 13:20

este ma napada, kto mate onbord zvuknu s spdif vystupom (vsetky novsie), mozete si spravit spdif loopback medzi zvukovkami. pruser je ze potom profi zvukovka beha na hodinach z pc dosky co je obvykle nic moc. ale na skladanie to staci

Yradak
Příspěvky: 42
Registrován: 26 srp 2008 10:45

Příspěvek od Yradak » 24 bře 2009 15:15

Mám spustený Reason, k nemu skúšam VSTčka, občas si chcem pustiť mp3...jediná možnosť je Reason dať cez rewire do Cubase a Cubase zároveň využívať ako VST host...ach jo...audiofire asi poletí...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 bře 2009 18:33

na tvojom mieste by som vyhodil reason... bud v nom robis vsetko, alebo radsej nic. to je halt jeho zasadna nevyhoda

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix » 24 bře 2009 20:05

mne by třeba uplně stačilo kdyby existoval nějaký mp3 player který by se dal pověsit v Cubase třeba jako VST. Občas si potřebuju třeba jen porovnat víc audiomixdownu a musim kvuli tomu ukladat projekt a shazovat cubase.
Ano v T-Racks se dá pustit ale to je trochu komplikace.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 24 bře 2009 20:44

KOMASIX: a to nejde vyřešit tak, že dáš import audio souboru a budeš si pouštět "náhled" ??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 bře 2009 00:42

delay píše::)
Tak já nevim... Mám zaplý Fruity nebo Nuendo na ASIO a ikdyž mi zrovna nepřehrává žádnej zvuk, tak ASIO blokuje jakýkoli další zvuky ve WIN (toto je věc (limitace) zvukové karty). A když člověk nemá nebo nechce mít povolenou ještě onboard zvukovku tak si to video prostě se zvukem nepustí... Prozměnu já nechápu co na tom nechápeš :)
Ja sa pytam (kolky krat?) naco ich potrebujes viac ako 2 ?? a ty na to stale odpovedat nieco ine ..

k tvojmu problemu .. bud mas daku choru zvukovku , alebo to mas zle nastavene .. inak to nebude ..

Odpovědět