Viac programov naraz na 1 výstupe audiofire 2

Interní a externí zvuková rozhraní
Yradak

Viac programov naraz na 1 výstupe audiofire 2

Příspěvek od Yradak »

Nazdar. Vlastním zvukovku Audiofire 2 ktorá má 1 analógový výstup realizovaný klasicky 2x6,3 + 3,5 výstup na sluchátka a spdif. Problém je, že ak napríklad vo winampe priradím výstupné zariadenie "Audiofire 1-2" (alebo ASIO Audiofire) a potom spustím napr. Reason, ktorý tiež nastavím na identický výstup, víťazí program, ktorý bol spustený skor a ten spustený neskor vypíše, že výstupy sú obsadené a samozrejme z neho nejde žiadny zvuk. Možem mať spustené naraz nanajvýš 3 programy, a všetky musím namapovať na tie 3 rozne výstupy. Príde mi to celé ako hlúposť. Už to tu niekde bolo, može sa jednať o absenciu MultiWDM drivera, ASIO2 multiclient som už skúšal nefunguje. Neviete niekto, ako docieliť, aby z jedného výstupu hrali vpoho všetky programy naraz, ako napr. u debilného onboardu ? Drivery mám najnovšie, problém je identický vo Viste aj v XP.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

multiWDM je jedna vec .. ale asio ti ho aj tak obsadi a potom uz nepojde pouzit .. potrebujes viac ako 3 programy naraz ?

nemo

Příspěvek od nemo »

Audiofire to proste neumi, stejny problem mame s Audiofire 12. Jak je spustene Nuendo, nehraje Wavelab, nebo Mediaplayer apod..

Echoaudio drivery pro FireWire karty holt Multiclient ASIO neumi. :(

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

mam ji a take jsem neco podobneho resil. Resenim je rewire (Reason v Cubase) nebo VSTi instance v jinem programu - takto spoustim FL v Cubase... nebo pouzit i integrovanou zvukarnu (pokud ji mas) napr. na ten Winamp a soucasne jet pres asio ve Audiofire 2 pro ten program, kde ho potrebujes ...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak - na Windowsácké věci (včetně přehrávačů) použít onboard zvukovku a Audiofire (v tomto případě) mít jen na DAW.

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja nechapem , naco potrebujete viac ako 2 programy ..

nemo

Příspěvek od nemo »

Ne ze vic nez dva, ale dva jsou potreba bezne - standardni situace - kdyz mam otevrene Nuendo s projektem a ve Wavelabu chci mezitim neco merit / editovat / poslechnout apod. a jsem ted nuceny kvuli tomu ukoncovat Nuendo..

Poslech na bedny mam vyvedeny z vystupu Audiofire.
Kdybych ve Wavelabu nastavil jako aktivni driver onboard zvukovky, tak by jeji vystup sel z 3,5 mm konektoru na zakl. desce, coz je taky na pytel.

kexik

Příspěvek od kexik »

wavelab v pohode pobezi na mme driver, aj ked ina aplikacia obsadi ASIO

nemo

Příspěvek od nemo »

to je sice fajn, ale jak pisu vyse, hlavni bedny jsou pripojene na vystupy z audiofire 12, pres ty asi mme driver hrat nebude, nebo ano?
(kdyz je zaroven spustene Nuendo pres ASIO Audiofire)
Naposledy upravil(a) nemo dne 23 bře 2009 21:10, celkem upraveno 1 x.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mhm....Při minimalizaci přece Cubase uvolňuje audio hardware, je-li takto nastaveno, pokud se nepletu ;-) takže nevidím problém.

P.

kexik

Příspěvek od kexik »

nemo píše:to je sice fajn, ale jak pisu vyse, hlavni bedny jsou pripojene na vystupy z audiofire 12, pres ty asi mme driver hrat nebude, nebo ano?
(kdyz je zaroven spustene Nuendo pres ASIO Audiofire)
no podla mna prave bude. asio je obvykle len jedno ale mme driver je automaticky multiclient a audiofire imo mme driver ma. ma ho v podstate kazda karta

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nemo : ale ved Yradak pise ze moze pustit 3 programy a vsetky hraju .. preto sa pytam , naco je potrebne pustit viac programov ako 2 ..

nemo

Příspěvek od nemo »

Jo, to psal ze hraji, ale kazdy z jineho vystupu - jeden z audio, druhy z spdif, treti ze sluch. vystupu, coz je dost neprakticke.

Ja jsem byl jeste vecer rychle omrknout studio, jak to tam s tou AF12 vlastne je. Napsal jsem to v predchozim prispevku blbe.
Je to tak, ze spustim Nuendo, minimalizuji ho, otevru Wavelab, ten hraje (Release ASIO driver in bcg. je v Nuendu zaskrtnute), ale kdyz pak Wavelab minimalizuju a maximalizuju Nuendo, tak uz Nuendo nehraje, musi se ten Wavelab ukoncit.

Je to takhle otravne, ale da se s tim zit, stoji to za to nepohodli, Audiofire ma skvele prevodniky.

Jeste zkusim tu fintu s mme driverem pro Wavelab, co navrhoval kexik.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mhm...neznám AF12, ale jen tak BTW obvykle jako default nastavení zvukárny je kopírování Main Out (většinou OUT 1/2) do S/PDIF a sluchátkového výstupu, takže mi není jasné, jak mohou 3 současně puštěné programy hrát každý z jednoho z výše jmenovaných výstupů... Přinde mi to jako technický nesmysl. Kdyžtak mě poučte ;-)

P.

delay

Příspěvek od delay »

Pytkin píše:ja nechapem , naco potrebujete viac ako 2 programy ..
Jestli jsi myslel těmi programy v obou případech DAW aplikace, tak to je asi blbost, ale DAW + multimedia je dost potřebný...
Představ si, že třeba děláš projekt v nějakém DAW a k tomu si chceš třeba pustit výukové video (třeba YouTube apod.), což se mě osobně mnohokrát hodí a je to daleko lepší a hlavně rychlejší než HELP nebo třeba manuál. Anebo děláš render do mp3 a chceš si ji poslechnout aniž by jsi musel zavírat projekt, kterej se třeba načítá minutu... Mě teda možnost mít multiWDM driver připadá hodně dobrá a sem rád, že mi zvukovka takhle funguje. E-MU ani ECHO to nezvládali.

Odpovědět