Viac programov naraz na 1 výstupe audiofire 2

Interní a externí zvuková rozhraní
Yradak
Příspěvky: 42
Registrován: 26 srp 2008 10:45

Viac programov naraz na 1 výstupe audiofire 2

Příspěvek od Yradak » 23 bře 2009 15:13

Nazdar. Vlastním zvukovku Audiofire 2 ktorá má 1 analógový výstup realizovaný klasicky 2x6,3 + 3,5 výstup na sluchátka a spdif. Problém je, že ak napríklad vo winampe priradím výstupné zariadenie "Audiofire 1-2" (alebo ASIO Audiofire) a potom spustím napr. Reason, ktorý tiež nastavím na identický výstup, víťazí program, ktorý bol spustený skor a ten spustený neskor vypíše, že výstupy sú obsadené a samozrejme z neho nejde žiadny zvuk. Možem mať spustené naraz nanajvýš 3 programy, a všetky musím namapovať na tie 3 rozne výstupy. Príde mi to celé ako hlúposť. Už to tu niekde bolo, može sa jednať o absenciu MultiWDM drivera, ASIO2 multiclient som už skúšal nefunguje. Neviete niekto, ako docieliť, aby z jedného výstupu hrali vpoho všetky programy naraz, ako napr. u debilného onboardu ? Drivery mám najnovšie, problém je identický vo Viste aj v XP.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 bře 2009 15:35

multiWDM je jedna vec .. ale asio ti ho aj tak obsadi a potom uz nepojde pouzit .. potrebujes viac ako 3 programy naraz ?

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 23 bře 2009 16:10

Audiofire to proste neumi, stejny problem mame s Audiofire 12. Jak je spustene Nuendo, nehraje Wavelab, nebo Mediaplayer apod..

Echoaudio drivery pro FireWire karty holt Multiclient ASIO neumi. :(

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 192
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Příspěvek od judik » 23 bře 2009 16:16

mam ji a take jsem neco podobneho resil. Resenim je rewire (Reason v Cubase) nebo VSTi instance v jinem programu - takto spoustim FL v Cubase... nebo pouzit i integrovanou zvukarnu (pokud ji mas) napr. na ten Winamp a soucasne jet pres asio ve Audiofire 2 pro ten program, kde ho potrebujes ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 bře 2009 16:31

Přesně tak - na Windowsácké věci (včetně přehrávačů) použít onboard zvukovku a Audiofire (v tomto případě) mít jen na DAW.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 bře 2009 17:12

ja nechapem , naco potrebujete viac ako 2 programy ..

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 23 bře 2009 18:02

Ne ze vic nez dva, ale dva jsou potreba bezne - standardni situace - kdyz mam otevrene Nuendo s projektem a ve Wavelabu chci mezitim neco merit / editovat / poslechnout apod. a jsem ted nuceny kvuli tomu ukoncovat Nuendo..

Poslech na bedny mam vyvedeny z vystupu Audiofire.
Kdybych ve Wavelabu nastavil jako aktivni driver onboard zvukovky, tak by jeji vystup sel z 3,5 mm konektoru na zakl. desce, coz je taky na pytel.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 bře 2009 20:05

wavelab v pohode pobezi na mme driver, aj ked ina aplikacia obsadi ASIO

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 23 bře 2009 21:08

to je sice fajn, ale jak pisu vyse, hlavni bedny jsou pripojene na vystupy z audiofire 12, pres ty asi mme driver hrat nebude, nebo ano?
(kdyz je zaroven spustene Nuendo pres ASIO Audiofire)
Naposledy upravil(a) nemo dne 23 bře 2009 21:10, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 bře 2009 21:09

Mhm....Při minimalizaci přece Cubase uvolňuje audio hardware, je-li takto nastaveno, pokud se nepletu ;-) takže nevidím problém.

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 bře 2009 21:14

nemo píše:to je sice fajn, ale jak pisu vyse, hlavni bedny jsou pripojene na vystupy z audiofire 12, pres ty asi mme driver hrat nebude, nebo ano?
(kdyz je zaroven spustene Nuendo pres ASIO Audiofire)
no podla mna prave bude. asio je obvykle len jedno ale mme driver je automaticky multiclient a audiofire imo mme driver ma. ma ho v podstate kazda karta

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 bře 2009 00:22

nemo : ale ved Yradak pise ze moze pustit 3 programy a vsetky hraju .. preto sa pytam , naco je potrebne pustit viac programov ako 2 ..

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 24 bře 2009 07:49

Jo, to psal ze hraji, ale kazdy z jineho vystupu - jeden z audio, druhy z spdif, treti ze sluch. vystupu, coz je dost neprakticke.

Ja jsem byl jeste vecer rychle omrknout studio, jak to tam s tou AF12 vlastne je. Napsal jsem to v predchozim prispevku blbe.
Je to tak, ze spustim Nuendo, minimalizuji ho, otevru Wavelab, ten hraje (Release ASIO driver in bcg. je v Nuendu zaskrtnute), ale kdyz pak Wavelab minimalizuju a maximalizuju Nuendo, tak uz Nuendo nehraje, musi se ten Wavelab ukoncit.

Je to takhle otravne, ale da se s tim zit, stoji to za to nepohodli, Audiofire ma skvele prevodniky.

Jeste zkusim tu fintu s mme driverem pro Wavelab, co navrhoval kexik.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 bře 2009 08:05

Mhm...neznám AF12, ale jen tak BTW obvykle jako default nastavení zvukárny je kopírování Main Out (většinou OUT 1/2) do S/PDIF a sluchátkového výstupu, takže mi není jasné, jak mohou 3 současně puštěné programy hrát každý z jednoho z výše jmenovaných výstupů... Přinde mi to jako technický nesmysl. Kdyžtak mě poučte ;-)

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 24 bře 2009 09:08

Pytkin píše:ja nechapem , naco potrebujete viac ako 2 programy ..
Jestli jsi myslel těmi programy v obou případech DAW aplikace, tak to je asi blbost, ale DAW + multimedia je dost potřebný...
Představ si, že třeba děláš projekt v nějakém DAW a k tomu si chceš třeba pustit výukové video (třeba YouTube apod.), což se mě osobně mnohokrát hodí a je to daleko lepší a hlavně rychlejší než HELP nebo třeba manuál. Anebo děláš render do mp3 a chceš si ji poslechnout aniž by jsi musel zavírat projekt, kterej se třeba načítá minutu... Mě teda možnost mít multiWDM driver připadá hodně dobrá a sem rád, že mi zvukovka takhle funguje. E-MU ani ECHO to nezvládali.

Odpovědět