Zvuková karta pro nulovou latenci

Interní a externí zvuková rozhraní
Maikl.kom

Zvuková karta pro nulovou latenci

Příspěvek od Maikl.kom »

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jeslti by jste mi mohli poradit, mám FL studia 10 (+ pár VTS Nexus, Massive, Hypersonic apod.) a USB MIDI klávesy M-audio Oxygen 61 a můj PC je Core duo 3,1 Ghz, 4 Hb ram DDR3, 750 Gb HDD, Nvidia 8800 GT 512 Mb, Win 7 32 bit, integrovaná zvukovka. V minulosti jsem hrával na klávesy a když jeem stiskl klávesu, hned to vydávalo zvuk. Na PC jsem se musel seznámit s latencí, proto bych se tedy zeptal:
- Když si nastavím v ASIO4ALL Buffer na 64 samples ( 2 msc), tak si můžu cca 10 min. hrát hudbu jak chci, vše je OK a 100% a po stisku kláves jde z PC zvuk okamžitě jak jsem zvyklý z kláves, potom mi však začne praskat zvuk (klasika). Proto zvýším a hend snížím Buffer a je to zase ok. Chápu, že je to tou latencí a kdybych si ji dal na maximum co mi jde (2048), tak by to nepraskalo asi vůbec, ale zase když stiknu klávesu, za hodinu se ozve zvuk. ( s latencí 128 smaples mi taky taky začne praskat, ale při rychlém mačkání kláves už opoždění pociťuji). Jakou bych si teda měl koupit zvukovou kartu (nechci externí), abych si mohlo nastavit latenci na nejlépe 64 samples (2 msc) a hrát si bez praskání jak dlouho chci ?
Zkoušel jsem to tady najít, ale nenašel jsem to.
Naposledy upravil(a) Maikl.kom dne 03 říj 2012 21:27, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Re: Zvuková karta pro nulovou latenci

Příspěvek od Pytkin »

to nezavisi len od zvukovky , ale od celkovej situacie v pocitaci .. v principe kazda zvukovka s ASIO driverom by mala byt lepsia ako onboard zvukovka s ASIO4ALL ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Na to abys mel nejnizsi latency tj cca 3ms pri 64samplu buffer size
potrebujes vykonejsi pc abys na nem mohl skladat s vice nastroji.
Pokud to chces jen na spusteni jednoho vsti na projekt a jen hrat,
tak by to ten tvuj pc mohl ustat, se slozitejsim projektem ale nepocitej..
No a zvukovka treba ESI JULI@, nebo m-audio audiophile192 popr.
kdyz si priplatis tak interni R.M.E. coz uz je ale profi karta..

Maikl.kom

Příspěvek od Maikl.kom »

Jo, máte pravdu, teď jsem díval do FL studia a těch 64 smp je 2 ms a ne 0. Používat budu zvuků určitě z více VST. Jde mi o to, jakou by jste mi doporučili koupit zvukovku, aby byla ta latence co nejnižší. Jinak díky za rady

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Vzal bych také zřejmě něco od R.M.E. ( babyface, fireface,) http://www.rme-audio.de/en_index.php Kdyby to bylo jen pro Maca, doporučil bych Apogee.( one, duet 2, quartet) www.apogeedigital.com Jsou ale externí, interní moc neznám. Ale není se čeho bát :wink:.

Maikl.kom

Příspěvek od Maikl.kom »

No, nejsem žádný profesionál. Kdybych si pořídil třeba M-Audio Audiophile 2496 nebo ESI Juli, to bych větší rozdíl proti onboard zvukovce nepoznal ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja by som urcie odporucil nejaku internu zvukovku .. ta ma vzdy nizsiu latenciu , ako externa ..

Audiphile 2496 je dobry zaklad a kupis to za 5 korun na inzerat ..

Maikl.kom

Příspěvek od Maikl.kom »

Tak já bych teda šel asi do té M-audio nebo ESI JULI. Ješt by mě zajímalo, jestli můžu otravovat, je nějaký rozdíl (např. ohledně latence) mezi tou M-audio Audiphile 2496 a Esi Juli ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vacsi rozdiel moze byt v situacii v inom pocitaci .. to sa neda povedat dopredu .. musis to vyskusat ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Moje zkusenost osobni je ta, ze Esi Juli@ mela na XP min problemu a ruseni od zakladni desky nez Audiophile a taky dokazala jet na nizsi latency a ma dobry WDM routing uvnitr karty... mel jsem obe karty kdysi.. jeste na inzerat koupis M-Audio Delta 1010LT hodne levne.. vsecky ty karty jsou v rozmezi na inzerat kolem 1500 - 3000Kc a oproti onboard zvukovce je to 100x lepsi.. pro me to kdysi davno byl sok.
Kazdopadne pro tebe interni urco lepsi.. nepotrebujes vstupy.. vystupy.. a radu dalsich veci.. ale nutno podotknout, ze ty kvalitnejsi karty s lepsima prevodnikama se delaji jen externi.. ma to svuj duvod :))

biscuit

Příspěvek od biscuit »

myslis treba hdsp? ja bych nepausalizoval :twisted:

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

To nevim na koho to bylo, ale ja interni RME myslel hdsp, ktera snad
jako jedina je klasicka pci zvukovka od nich. Cenove byla
tusim za 7-8tis. takze jina cenova nez ty m-audia.
Neslysel jsem ji, ale tipuju, ze bude vyrazne lepsi zvukove
i pres to ze prevodniky ma uvnitr caseu a ne v ext. boxu.

Maikl.kom

Příspěvek od Maikl.kom »

Zkusim tu ESI Juli, díky za rady. Teprve se rozkoukávám a nemám s midi moc zkušeností. Latenci na 0 se mi asi nepodaří naladit, ale takaspoň co nejnižší, na těch 5-6 ms. No a ještě jsem se chtěl zeptat, když mi to teda praská, ve FL studiu mi to ukazuje CPU na 13 %, a RAM cca 300 MB, tak jak praksání má vliv na výkon PC ?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Já bych tomu ukazateli zase tolik nevěřil, navíc jestli hraješ ze sampleru, tak to může bejt rychlostí disku a ramky ne jen procesorem.
Samo ta zvukovka udělá hodně.. ale až tam budeš mít 20x VSTičko jako je třeba Nexus a nějaký efekty jako Waves, tak se s 3ms rozluč..
to by pak chtělo Core i7.

James L.

Příspěvek od James L. »

Maikl.kom píše:Zkusim tu ESI Juli, díky za rady. Teprve se rozkoukávám a nemám s midi moc zkušeností. Latenci na 0 se mi asi nepodaří naladit, ale takaspoň co nejnižší, na těch 5-6 ms. No a ještě jsem se chtěl zeptat, když mi to teda praská, ve FL studiu mi to ukazuje CPU na 13 %, a RAM cca 300 MB, tak jak praksání má vliv na výkon PC ?
Já se po letech k Julii zase vrátil. Používám jí už léta a ta zvukovka je vážně super.

Odpovědět