Addictive Drums, EZ Drumer atd.

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 14 úno 2008 10:57

:))

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 14 úno 2008 11:26

Cyril: Jasne, na klavesach. No teda jen posledni rok a pul, co je mam. Pred tim jsem je klikal mysi;)

Tak ja to o vikendu zkusim nejak rozumne strukturovane sepsat a udelat obrazky, pripadne i nejaky zvukovy ukazky, co jak funguje. Ale berte to s rezervou, k vetsine tech veci jsem dosel metodou pokus omyl:)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 úno 2008 11:37

klikal mysi.... Vzdyt to musi byt na posrani !!! Mozna je to jednoduche pokud clovek zvlada naprosto dokonale teorii hry na konkretni nastroj, jinak si to nedovedu predstavit.

Udelej na ten tutorial ale zvlastni tema, tady je toho naprosta skoda, protoze to nikdo podle popisu nenajde, verim ze to bude hodne poucne.

Mozna by stalo z zvazeni udelat pro takoveto veci zvlastni kategorii kde by bylo vysvetleno jak na to, at se to tyka ruznych softu, pluginu a hlavne neustale ozehave tema jakou zvukovku do max 3000 -)) A MAZAT OT, tady to ale nevadi -)

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 14 úno 2008 11:59

nunu, neni to k posrani, kdyz mas rytmus v hlave, tak dostat to do sequenceru je dilem par minut, amorph mi da urcite zapravdu. spis je problem poresit bici ohledne zvuku, amorph nastinil par figlu, mam sice svuj postup, ale neco urcite zkusim, mozna delam tu chybu, ze reberbuju bici jako celek a ne sekce bubnu a cinelu zvlast...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 14 úno 2008 12:16

nooly: jo a ne. Sem tam si zahraju i na bici s kapelou, takze to co chci naklikat nejak v hlave mam, ale ono to je casto spis v rukach nez v hlave a tam ty klavesy oproti mysi hoodne pomuzou. Nevim, jestli treba pady by byly posun jeste k lepsimu, mam pocit ze mozna ani ne. Hral jsem parkrat na pady palickama a prislo mi to mozna horsi - jsem totiz zvyklej na normalni bici a na ty pady se mi pak hraje blbe. U klaves se mi to s realem neplete, je to proste trochu jinej system. Nicmene v podstate vzdycky jeste bici upravuju a dodelavam mysi, protoze tim zas muzu vymyslet groove, kterej bych bud nezahral, nebo by me na zivo ani nenapad. Sazet vsechno mysi k posrani je, pokud jses uz zvyklej na jiny cesty - taky bych se nerad vracel.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 14 úno 2008 12:19

A co se tyce vyberu zvukove karty, tak docela hezkej clanek je ted nove na Dreamface. Mozna by nebylo spatny dat na nej odkaz nekam do FAQ. http://www.dreamface.net/modules.php?na ... le&sid=244

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 úno 2008 13:58

Jo, uz mi to je jasne, klavesak a bicman v jednom, to je idealni kombinace na delani dobrych bicich linek... V tom pripade chapu i tu mys...

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 14 úno 2008 16:11

amorph, mirne OT, ale rozumim ti, ja bych to zase neumel zahrat na klavesy ani na nic jinyho, tak si to klikam (resp. vytukavam na klavesnici). nakonec bych stejne musel upravovat velocity pro vetsinu not, toze tohle bych uz na klavesach fakt nedal (respekt, jestli ty jo).

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 14 úno 2008 16:19

Amorphe, na zacatku tohoto tematu jsem nechapal, proc si to tak pracne cele delas sam. Tim ze, jsi bicman uz to chapu.
Ja k bicim zadny vztah nemam, neumim na ne hrat, takze za me pracuji smycky :-)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 úno 2008 16:34

Jenze kdyz chces neco kopirovat, tak ti smycky moc nepomuzou...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 14 úno 2008 16:37

Nerozumim, jak to myslis?
Co kopirovat?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 úno 2008 16:40

Kdyz nedelas svoji vlastni muziku ale potrebujes hrat veci znamnejsich kapel.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 14 úno 2008 16:43

Tak to je jasne.
Me nevadi, kdyz mi bude rytmus hrat lehce jinak, nez jsem puvodne planoval. Vyberu ze smycek tu nejlibivejsi pro dany song.

Samozrejme uznavam, ze to co dela Amorph je vyssi liga, ja jen tupe lepim hotove useky k sobe - sekvence, prechod, sekvence, prechod, refren

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 14 úno 2008 17:00

presne jak Fova, bici jsou pro me zahadou, do ktere ale nechci investovat cas. RMX nebo loops zatim plni svou funkci, jsem spokojeny + nemam cas jeste navic davat dohromady bici. Ale urcite prijde cas, kdy me to bude vic zajimat takze thx to Amorph za cool navod.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 14 úno 2008 17:03

U me asi ten cas neprijde :-) Chci se v muzice venovat jinym vecem a tohle mi vyhovuje.

Odpovědět