SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od EXCOM » 03 úno 2010 13:29

abuse píše:je to ako dat si prezenicu (michana vajicka) oblozenu volskym okom a zabalenu v omelete
ty si vlastne definoval, co je to "dietna" hudba 8)

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od matucha » 03 úno 2010 14:04

kulinarsky analogie... hmmm... napada me hodne prikladu, kdy me bavi monokultury ;)

Strasne mam rad treba maliny, samotny... nechci na ne nic dalsiho (slehacku, cokoladu... atd).

Nekdy je super dat si samotny veci zvlast v mnoha chodech. Treba morsky potvory/skeble atd si vychutnam spis kazdy zvlast nez vsechny smichany.

Urcite vetsina hudby i jidel je o kombinovani vic elementu, nicmene ty jednoelementovy veci nejsou nijak menecenny. Jednoelementova skladba na albu vedle vsech tech michanic muze pusobit velmi osvezujicne, ne?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od peteness » 03 úno 2010 14:41

podle me track delany ciste na jednom jedinym analogu ma obrovskou vyhodu, ze to skoro vzdycky bude znit kompaktne. Analog se vzdycky pekne spoji bez velkych zasahu EQ atd. Je to nejrychlejsi, nejlevnejsi (diskutabilni :))a nejmin pracna cesta, jak se dostat k tlustemu kompaktniku zvuku, za cenu nakych omezeni.

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od matucha » 03 úno 2010 14:46

S tim ze je to malo pracny bych si dovolil nesouhlasit ;), treba clap delam asi 16 vrstvama atd.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od delay » 03 úno 2010 14:53

Proc uz to nehraje?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od peteness » 03 úno 2010 15:03

matucha píše:S tim ze je to malo pracny bych si dovolil nesouhlasit ;), treba clap delam asi 16 vrstvama atd.
V pohode, vim ze mas pravidelnou potrebu s necim nesouhlasit :wink:

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od matucha » 03 úno 2010 15:15

peteness píše:
matucha píše:S tim ze je to malo pracny bych si dovolil nesouhlasit ;), treba clap delam asi 16 vrstvama atd.
V pohode, vim ze mas pravidelnou potrebu s necim nesouhlasit :wink:
;-)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od biscuit » 03 úno 2010 16:00

matucha píše:clap asi 16 vrstvama
omg :shock:

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od MonkeyFighter » 03 úno 2010 16:36

taky cumim :shock: osobne sem nidky na nic nepouzil vic jak 3-4 a i ty 4 uz je pro me spis pokus omyl nez ze bych delal neco cilene, i kdyz je jasny ze dva oscilatory se daj dat na sebe asi vicekrat nez samply hotovyho bubnu...

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od matucha » 03 úno 2010 21:07

Tak ten klap je delanej z malyho kratouckyho lehce ofiltrovanyho "burstu" sumu, kterej je v tech 16 vrstvach pod sebou ruzne rozstrkanej, mam ho nekolik taktu bez opakovani jednotlivejch kousku. Kdyby tech vrstev bylo min, tak to nema dostatecnou hustotu. Samozrejme je skvely, ze kazdej kousicek hraje odnekud jinud ve stereu. Jak vy byste delali clap s analog syntakem?

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od MonkeyFighter » 04 úno 2010 00:59

jako zni fajn,ja este snerku syntetizovat nezkousel, zacal bych asi sumet a pak by se vydelo co z toho vypadne

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od delay » 04 úno 2010 07:41

Zni mi to moc dobre, goooood.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od kexik » 04 úno 2010 09:20

monkey: stiahni si zadara drumsynth a mrkni na par zvukov ako su vyrobene. ked mas potom realny analog ktory vie dane priebehy (aspon priblizne), zistis ako na to. dolezitejsie nez priebehy su frekvencie, a ich pomery+obalky plus samo pouzitie sumu

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od bassline » 04 úno 2010 09:55

davno znamy a dobry syntak na synth drums je MicroTonic od programatora ktory tiez vymyslel Malstrom v Reasone...

http://www.soniccharge.com/mtonic

Ale to uz sme asi offtopic :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od biscuit » 04 úno 2010 10:29

matucha píše:Jak vy byste delali clap s analog syntakem?
ja bych si asi pohraval s nasamplovanym sumem z potvory. hlavne bych zkusil pitch obalku, ta se dobre dela treba v battery..
taky bych asi okouknul presety ruznejch vsti a opisoval ;) urcite bych se kouknul treba na emulace minimooga, kterej je krasne prehlednej pro me.

Odpovědět