SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od MonkeyFighter » 04 úno 2010 20:42

kexik:jj par veci mi doslo kdyz sem si hral s tr808,tam sem pochopil k cemu picth obalku,amp obalka je jasna...nicmene takovyhle brutal vrstveni by me nenapadlo..
biscuit: to bych skoro mozna radsi kroutil obalku na tom pro one, kdyz uz buben z analogovy masiny.)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od Fractal » 04 úno 2010 20:51

To s tim moc moznosti = nerozhodnost souhlasim, ted se chystam pouzivat pouze tri, ctyri hardwarove synthy, a mozna jeden dva vst instrumenty... mel jsem jich vzdycky hodne, ale uvedomil sem si ze je to zbytecne - proste hrajou dobre skoro vsecky a zkouseni novych akorat zdrzuje a kdyz je neco opravdu pecka co stoji za to koupit, tak se to dozvim na ezone :)

Stejne sem ve vysledku zjistil, ze treba i nektere veeste efekty pouzivam stale dokola, tak sem se omezil jenom na ty co opravdu vyuziju a pro ktere jsem schopen obetovat nejake ty kacky (a nemluvim o tom, ze 80% jich je free)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od peteness » 04 úno 2010 21:43

mne to zadani prijde zajimavy, ale trochu sebetryzna. Kopak je jasny, hajtka taky se da jednoduse nakroutit, ale clap - na to bych se asi vykaslal. Vim,co jsem zkousel vrstvit samply za ucelem vyroby snare/clap v MPC, tak v house se da hodne vyhrat s reverse hh - orezavat zacatek, konec atd. Jedna nebo dve z vrstev muzou byt ruzne pitchnuty kopaky. Na to je Akai vyborny - ty dva slidery.....Ale zkousel jsem a hodne se mi libilo (a k ciste analogovemu vytvoru by si to sedlo) prohnat normalni drum loopy (treba ruzne sestrihany ze zacatku/koncu extended tracku z beatportu) Distressorem a pak aby to nebylo tak plochy tak jeste trochu prikraslit Toftem (EQ) - spis nekde ubirat nez pridavat. A tim ten loop dostane zivot a silu (samo neco to i ztrati, uz to neni ten puvodni sampl)......tohle bych pouzil jako bici. Normalni loopy nebo samply by moc kontrastovaly, byly by moc tenky nebo by to proste bylo poznat pokud by se to jenom procesovalo s VST......ale nerikam, ze to bezne pouzivam.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od matucha » 04 úno 2010 23:02

Me tyhle vrstveni bavej... bezne zkousim co muzu ziskat 3 az 5 vrstvama "stejnyho" materialu pres sebe i s akustickejma vecma. Nekdy dam na nahodu, jindy zamerne do ty veci vnasim nepresnosti. Ma to pak svuj zivot.

16 vrstev na clap je sice relativne pracny, ale me se ten clap libi. Rozhodne mi ho vytvorit netrvalo dyl jak 10minut a to mi za to stoji ;). Nepotrebuju si tohle ulehcovat.

Napadlo me, ze by mozna mohla fungovat nejaka opakovana hodne kratka obalka, kde bych menil decay trochu chaoticky, treba by pak stacily treba jenom 3 vrstvy. Taky ozkousim.

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od Brenda Walsh » 05 úno 2010 07:47

Fractal píše:To s tim moc moznosti = nerozhodnost souhlasim, ted se chystam pouzivat pouze tri, ctyri hardwarove synthy, a mozna jeden dva vst instrumenty... mel jsem jich vzdycky hodne, ale uvedomil sem si ze je to zbytecne - proste hrajou dobre skoro vsecky a zkouseni novych akorat zdrzuje a kdyz je neco opravdu pecka co stoji za to koupit, tak se to dozvim na ezone :)

Stejne sem ve vysledku zjistil, ze treba i nektere veeste efekty pouzivam stale dokola, tak sem se omezil jenom na ty co opravdu vyuziju a pro ktere jsem schopen obetovat nejake ty kacky (a nemluvim o tom, ze 80% jich je free)
vidim to uplne stejně. Člověk se akorát dostane do takový mánie natahat co nejvíc softu a všechno vyzkoušet, zabere mu to plno času aniž by cokoliv pořádnýho složil ale pak stejně používá jen pár pluginů. U hardware to je jednodušší, pač mam jen pár kousků. Chystam se teď přeinstalovat systém, takže nekompromisňe vyházim většinu VST a necham si jen pár osvědčenejch.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od matucha » 18 kvě 2010 17:16

Nebyl moc cas na tom delat, ale neco se precejen za tu dobu zmenilo a dostal sem se tak do pulky ty skladby... samozrejme je to nesmichany a trochu upatlany a schazej tomu leckde dozvuky a samozrejme druha cast a .. a... a.... ale bavi me to moc.

http://soundcloud.com/zka4t/forum

dal sem na SC i dalsi skladbu, kterou mam rozdelanou, ta je hotovejsi, ale taky ji leccos schazi...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od EXCOM » 18 kvě 2010 17:24

matucha : fajnove 8)


Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od biscuit » 18 kvě 2010 17:56

pro me porad strasnej mazec, velkej palec nahoru. "jednoduchy", ale pospolity - proste track jak ma bejt. rad si koupim tvoji desku ;)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od matucha » 18 kvě 2010 18:16

tahle vec na ty desce bude vyjimkou... vic takovyho "techna" na ni neplanuju ;)

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od c9000 » 18 kvě 2010 19:13

Hezký,
Ta skladba s pianem má pro mě takovej známej charakter, ani nevím proč, ale přijde mi, že jsem už někde něco podobnýho slyšel. (ten hlavní motiv).
Forum , tam se mi líbí některý momenty ,jak se to tam vzájemně moduluje a ze začátku hraní s těma filtrama je pěkný. Ke konci mě pak výdycky praští do ucha ta stopka někde na 2:45, chápu že je to naschvál ale asi bych ji umistil jinak aby nepůsobila tak rušivě.
Jinkak velmi pěkný koreandr, tak bych ty hudební pochody pojmenoval ,kdybych hledal český slovo :wink:
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od matucha » 18 kvě 2010 19:22

forum je ke konci (v ty dire) rolativne este otevreny, stejne jako uplnej konec ty hlavni casti, tak opakuju jeden motiv, ale chtel bych to zakoncit necim jinym, co sem nestih udelat...

ta pianova "mar de invierno", to je takova soundtrackovina - takze to bude trochu podobny melodicky vzdycky necemu... ale snad to je produkcne svebytny.


diky za pripominky

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od Kermitak » 18 kvě 2010 20:05

Forum je super, moc se mi libi, jak to zije. Druha vec taky fajn (btw k tomu commentu - voice, definitely ;)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od Amorph » 18 kvě 2010 20:05

no uz to zacina byt i hudebne pro me zajimavy. I kdyz porad trochu prazdny a asi mi tam i chybej trochu vic nejaky "wet" zvuky nebo delsi prostory v reverbu. Jak tam jsou hlavne delaye, tak to na me pusobi jeste malinko plose, ale jinak fajn;)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: SCI Pro One - jedinej zdroj zvuku pro skladbu

Příspěvek od biscuit » 18 kvě 2010 20:37

matucha píše:tahle vec na ty desce bude vyjimkou... vic takovyho "techna" na ni neplanuju ;)
ale to mne vubec neva prece ;) poslouchal jsem i ostatni veci a znam samozrejme i tvoje stary veci. na poslech mam prave z abstraktnich veci nejradsi takovou lounge/downtempo hudbu jakou delas.. navic se moc tesim jak to bude hrat. doufam, ze bude flac download k dispozici ;)

Odpovědět