zvukove ukazky - hadajte z coho to je :)

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 15 čer 2007 16:00

ale coby, pozrite, ma to uplne jednoduchy priebeh
http://homepage.mac.com/synth_seal/html/ds_jp8080.html
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 15 čer 2007 16:14

hm zaujimave.. ked si porovnam tu supesaw ukazku z jp8080 co tam je, tak poslednych par sekund ked vytocili detune je to uplne podobny charakter ako ta moja "supersaw2.mp3" s tym, ze mi to moje z g2 pride subjektivne este pevnejsie v basoch a celkovo to znie prieraznejsie :-)

teraz to vyzeram ze som nejaky fanatik na supersawy ale ja praveze tento typ zvukov velmi malo pouzivam v hudbe :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 16 čer 2007 22:41

dendy: dobre myslel jsem to spis tak, ze kazdy nastroj ma svou barvu a JPcko je jemnejsi. Ten nord je proste hodne rezavy i Virus s unisonem je jemnejsi synteza. Rikals 7 pil tak to je Engine. Kdysi sem se rozhodoval, kdyz jsem kupoval drazsi VAcko cca rok a pul zpet jestli vzit za 20K Engine nebo Virus B pult za tu samou cenu. Tak jsem zvolil pult uz jen kvuli tomu, ze sem chtel mit proste doma nejakyho vira a mit knoby tzv. na stole :) Kazdopadne ten nord neni vubec spatnej je to proste pekne tvrdej synt.

Mas este toho Pulse - atmo.x rikal, ze je pulse hodne tvrdej synth. Muzes to srovnat s tim Nord Enginem ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 16 čer 2007 23:48

este mam ale uz ho coskoro vraciam..

takto, pulse... prvotne nadsenie bolo dost velke ... ale potom to nejak vyprchalo trosku.. pride mi ako dost velke obmedzenie ze ma len lowpass filter, tiez modulacne moznosti nie su nejake prevratne velke.. samozrejme par dobrych zvukov sa z toh odostat da a zvuk to ma fakt tucny ako prasa ...

ale za tu cenu po com ide to by som za neho asi nedal.. tak polovicu - prave koli tym okresanym moznostiam..

povodne som chcel pulse mat ako doplnok ku G2 ale uz si nemyslim ze by to bol nejaky posun pre mna ... nemozem si pomoct ale proste ako idealny doplnok ku G2 mi pride vajrus :-) oba syntny zastavaju opacne spektra charakteru zvuku (aj ked v mnohom sa prekryvaju) .. ked som mal doma Ccko pozicane od hawkensa tak musim povetat ze vajrus hral spolu s G2 uplne genialne - nadherne sa doplnali...

zistujem ze zrejme to, co ludom tu na ezone bezne vyhovuje na analogovych synthoch prave mne vobec nevyhovuje, proste fakt milujem zvuk kvalitnych VA-cok a pulse mi potvrdilo ze analogovy svet (aspon momentalne) nieje to prave orechove pre mna :)

btw. tu mam nahrate par nahodnych prepinani presetov a toceni na pulse:

http://files.dendy.sk

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 17 čer 2007 11:47

Poslouchal jsem to G2, mas pravdu - krasne by me to doplnilo virus.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 20 čer 2007 12:28

dendy: covece ten G2 engine je to totaly integrated ? Tzn. muzu to dat pres USBcko v cubase jako VST ke kopaku a udelat na tom basu s minimalni latecny a navěsit na to efekty jako to muzu udelat treba s HW VST co mam na powercore? Pac na dělani bas je HW dost nepohodlny pretacet to a strihat v audiostope a pak na to věšet efekty.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 20 čer 2007 12:35

nie neni... cez usb je len ten editor kde si editujes patche... potom to ma normalne midi in/trhu/out a zo sekvencera to ovladas klasicky .. zase je to pokrok oproti starym modularom na ktore si potreboval viac midi portov pretoze aj ovladaci software mol rieseny cez midi :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 20 čer 2007 12:45

dendy: aháá :) sakra.. to je skoda. Dnes je totiz bomba jak ty synthy sou integrovany ze si to v DAW smichas jako VSTcka s efektama a pritom ti to hrajou venku masinky. Tam je peknej prusvih to, ze ten nord nema zadny knoby. To by znamenalo filtrovat kontrolerem a nebo samozrejme automatizace v cubase na prislusny CC#.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 20 čer 2007 12:57

no ono sa stym celkom lako pracuje.. mam pusteny editor.. v cubase mam na midi stope na IN klavesy (s knobmi), OUT mam do G2 .. ked chcem niecim tocit, prepnem sa do G2 editora, potomcim knobom na kontroleri, klik na tocitko v editore ktore chcem tocit, a uz mam napamovane.. s5 do cubase a nahravame tocenie CC na kontroleri :)

jasne total integration by bola lepsie ale aj toto mi celkom staci, nevnimam to ako nejaku prekazku ...

btw. total int. ma zatial len Virus TI a SH201, nie ? alebo este nejake dalsie synthy ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 20 čer 2007 13:46

dendy: jasne s tim mapovanim CC je to super. Kdyz to takhle umi tak to jen mrknes a jedes.. a samotny zvuky muzes ladit jen pres editor a kontroler namapujes naladis ulozis preset. Na viru tak ladim a nemam zaplej cubase.
Zatim, co vim tak to SH201 / Virus TI / samozrejme vsecko na powercore, ale to je uz karta v PCI to se neda takhle brat. Mam pocit ze vsecky novy Rolandy by mohli byt Total integrated - napr. V-synth GT nebo mozna to JUNO G, ale to si nejsem jisty to jen hadam - rikam si proc ne kdyz to ma SH201 :))

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 22 čer 2007 11:44

poslouchal jsem celou ukazku to ho Pulse a hodne dobry-perfetni tlusty zvuk...
Pak jsem si pustil Vira... a to byl pekne tenky papir,ale virus je na neco jineho :wink:

Odpovědět