Apple Mac SE 1/40

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Apple Mac SE 1/40

Příspěvek od a.tom.x » 02 říj 2007 21:57

Tak jsem dneska koupil na eBay Apple Mac 1/40 :) Potřeboval bych zkušenou radu jak jde tenhle drobeček rozběhat.

1/ Je z Německa takže OS auf Deutsch. To bych rád změnil na English.
2/ Netuším jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými Mac OS.
3/ Umí to přečíst MS-DOS diskety ?
4/ Jaké paměti se do toho kupují (1Mb asi nebude úplně stačit)
5/ Jak velký HDD k tomu půjde exerně přes SCSI připojit?

+ další typům a radám se mez neklade

P.S. mám to jako editor k vintage samplerům

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 říj 2007 22:21

na zaciatok zisti cislo osx. to zistis v menu pod jabkom, pocitam, ze posledna ponuka. rozdiely su v ovladani classic os minimalne, v hw zalezitostiach a technologiach naopak podstatne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 říj 2007 22:37

mam pocit ze na tom pojde najviac MAC OS 6 alebo 7 .. vyssie tusim sli az na power macoch .. takisto s scsi to neni jednoduche .. je tam tusim ten taky apple podivny konektor .. pamate uz tiez moc nezozenies .. MSDOS diskety by to mohlo vediet ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 02 říj 2007 23:04

myslim, ze pamet koupim nekde na ebay to nebude problem, kabely k tomu vsechny jsou. OS zjistim az to pride pocitam tak za tyden z Nemecka by to tu melo byt
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 říj 2007 23:53

atomx : ja mam HD vnutri v classicu 500GB mam pocit ..

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 03 říj 2007 08:19

Obrázek

tak v Mactrackeru jsem zadnej SE 1/40 model nenasel - nejblizsi model byl SE/30 (viz obrazek) a u nej pisou nasledujici veci:

Macintosh SE/30

CPU
CPU: Motorola MC68030
CPU Speed: 16 MHz
FPU: 68882
Bus Speed: 16 MHz
Data Path: 32 bit (not 32 bit clean)
ROM: 256 kB
RAM Type: 30 pin SIMM
Minimum RAM Speed: 120 ns
Onboard RAM: 0 MB
RAM slots: 8
Maximum RAM: 32 MB
Level 1 Cache: 0.5 kB
Expansion Slots: 1 SE/30 PDS

Video
Monitor: 9" built-in
Max Resolution: 1 bit 512x342

Storage
Hard Drive: 40-80 MB
Floppy Drive: 1.4 MB SuperDrive

Input/Output
ADB: 2
Serial: 2
SCSI: DB-25
Audio Out: stereo 8 bit mini
Speaker: mono

Miscellaneous
Codename: Green Jade, Fafnir
Gestalt ID: 9
Power: 75 Watts
Dimensions: 13.6" H x 9.6" W x 10.9" D
Weight: 19.5 lbs.
Maximum OS: 7.5.5
Minimum OS: 6.0.3
Introduced: January 1989
Terminated: October 1990
Released in January of 1989, The SE/30 was essentially a IIx inside an SE case. The second floppy feature of the SE was no longer offered in the SE/30, in favor of a built-in hard drive. The machine sold for $4,369.
Ty OC bych asi nekde v archivu vyhrabal - kdyztak dej vedet, jestli je to ono - pripadne jiny oznaceni na dohledani.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 03 říj 2007 09:47

MS-DOS diskety to cte. Normalne 1,44ky.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 03 říj 2007 09:49

atome ked ta to prejde tak skus hento :)

http://www.rambling-footlights.de/image ... ubbel1.jpg
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 03 říj 2007 10:09

Nebo http://en.wikipedia.org/wiki/Macquarium :) O tom jsem uvazoval :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 03 říj 2007 10:29

Já raději vyzkouším tohle ;)

Obrázek

btw. 1/40 by mělo znamenat, že je v tom 1Mb RAM a 40 Mb HDD

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 03 říj 2007 10:41

fuu tak ja by som potom bral toto co je pod tym Macom! Legendarny Kurzweil K250!!!
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 03 říj 2007 10:51

... a proč myslíš. že si toho Maca kupuju ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 03 říj 2007 10:55

to si delas prdel? :) tak potom please stiahni mi K250 piano :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 03 říj 2007 11:10

Jak ho mám stáhnout je to ROM vzorek a zjevně více layer a multisampl, hraje po celé klávesnici. btw. už taky vím kde Kawai vysamploval voice do K4 ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 03 říj 2007 11:41

No haluz je v tom ze neexistuje ziaden nejaky set K250 napriklad na K2000, takisto K1000/1200 by celkom bodlo. Doma som aj otestoval Best Service Cult Sampler, no po Kurzweili ani chyru a inak celkom grcka, moc som si s tym nezahral.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět