Chci se dozvedet pravdu o MACu (bez prikras)

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 lis 2007 10:41

rychlost osx a xp je plne porovnatelna. co sa tyka stability, priserne je na tom office pre mac... to je vyslovene nocna mora. presny opak su vsetky adobe veci, tam je vsetko odladene na mac podstatne lepsie, mam pocit

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 07 lis 2007 11:31

Cyril: asi jo, Poshook uz to tady nejednou ventiloval - ovsem bez blizsiho vysvetleni, takze se na to nedalo reagovat a nebudu ani ted - rozhodne ten pocit nesdilim ... stejne jako Kexikuv nazor na MS Mac Office - ktery povazuju skutecne povedenejsi jak win verzi (samozrejme srovnavejme verze 2003-4, at jsme korektni) - naopak nocni mura je firma adobe, ktera dlouhodobe na apple prdi (a nebylo tomu tak vzdycky) - ale zaplatpanbuh stale jeste pro maca software dela

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2007 11:45

excom : neprepadaj marnym iluziam .. je to ako hovori poshook .. Inak mne sa na strizniach (OSX) dost dlho otvaraju softwary .. vzdy sa divim preco to tak dlho trva ..

MacMini nekupuj .. podla mna zvukovku treba mat v komputri .. a do mac mini nedas nic .. sice ty mas vsetko vonku .. ak si s tym spokojny , potom by to nemalo vadit.. potom by mac mini mohol byt dobra volba ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 lis 2007 11:55

Adobe sere, zda se mi, uplne na vsechny. Ale to je tema na jinej thread. Nicmene ty programy se serou tak, ze to je skoro na zalobu o uslej zisk :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 07 lis 2007 12:18

Poshook píše:
EXCOM píše:nie ACDsee je problem ale ked kliknem na jpg ktory je asociovany na cokolvek tak kym si to vo "vnutri" win zariadi tak ACDsee sa otvori do 10s, niekdy to chalan zvladne aj do 3 sekund.. taketo nieco by som ocakaval hned po kliknuti.. ale je to kokotina samozrejme, moze to byt sposobovane HW ako hovori kexik... ale proste na MACu sa mi zda byt vsetko sviznejsie, to je len letmy pocit s pracou na MAC.. mozno aj tam sa to dodrbe za par mesiacov prace...

ale urcite je to lepsie ako vo WIN98 :D
ja bezim na OS X viac ako dva mesiace a mam dojem, ze je to svojou sviznostou na urovni WINXP. ziadne velke zmeny sa nekonaju. rozdiel je v stabilite aplikacii pod OS X. neviem, ci je to vecou OS X alebo aplikacii, ktore su na OS X napisane, ale z toho, co pouzivam, je vsetko stabilne, dokonca aj to, co na WINXP padalo ako hruska (Ableton Live + Amplitube2)
za obrovske MINUS OS X povazujem zalostnu softwarovu 3th party podporu v porovnani s WINXP.
Já Tě podezřívám, že OSX provozuješ na nějakém pécé... Nebo máš Mac?!

A co se týče programů, tak Tě opět podezřívám, že máš na mysli [krk] programy ;)

Mně osobně nic z Win na Macu nechybí - myslím, že jsem si pro každou Win-vjec našel ekvivalent pro OSX

Ovšem zas tolik toho nepotřebuju... Stejně si ale myslim, že pro oba hlavní DAW systémy (Win a OSX) už existuje v podstatě všechno stejně (popř. nnne od stejný firmy...)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 lis 2007 12:27

onehalph: asi pri praci s office nepouzivas skripty a makra... to je ta cast, ktora je v office:mac totalne na p*cu. neviem ako to vyzera ked aj skripty niekto vyrobi na macu, ale situacia je taka ze ked treba narabat so suborom vyrobenym na pecku, ide o bohnice

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 07 lis 2007 12:39

kexik: tak to mas mozna pravdu - tuhle cast nevyuzivam - cili nejsem kompetentni se k ni vyjadrovat

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 07 lis 2007 12:40

Pytkin píše:excom : neprepadaj marnym iluziam .. je to ako hovori poshook .. Inak mne sa na strizniach (OSX) dost dlho otvaraju softwary .. vzdy sa divim preco to tak dlho trva ..
jo, kamarád mi vysvětloval, proč se na OSX můžou načítat programy o něco dýl než ve Windoze - bohužel nedokážu reprodukovat.
Důležitý je, že pak běží rychleji, nebo stejně, no ;)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 07 lis 2007 12:42

Cyril píše:Poshook: to jako chces rict, ze na nej nejsou programy?
ked to vezmem z pohladu audio aplikacii, tak je na tom podpora WINXP vyrazne lepsie. skus napriklad zohnat naozaj slusny spectral analyzer. na WINXP som pouzival SPAN od Voxengo, ale Voxengo je len pre WINXP, tak som hladal nieco podobne for free, ale marne. vsetky rozumne freeware spectral analyzery su len na WINXP (Voxengo SPAN, Blue CatsFreqAnalyst...atd.). tak som si spomenul, ze na jednom vybornom EQ bol aj slusny freq. analyzer a siel som hladat na kvraudio. nasiel som ho - Electri-Q za 99.99 dolacov, ale len na WINXP.
podobne je to napriklad s convolucnymi reverbami. na OS X existuju v podstate len dva - ultradrahy Altiverb a tiez dost masny Virsyn Reflect.
na WINXP ich je mrte aj v dobrych cenach ...


staci pozriet na KVRAUDIO. ak das vyhladat nejaky free, alebo lacny VST procesor, zo 100 vysledkov bude 95 na WinXP. na OS X budu bud uplne shity alebo za vela penazi.
to iste plati o roznych aplikaciach a utilitach. nedavno som tu riesil torrent clienta na OS X, ktory by pred zacatim stahovania ponukol moznost vyselektovat len tie subory, ktore chces stiahnut (napriklad konkretnu pesnicku z celeho albumu). tuto funkciu ponukaju snad vsetky torrent clienti na WINXP (dokonca aj obycajny Bitlord). bohuzial na OS X existuje len jeden jediny XTorrent, ktory je plateny. ostatnych cca 5 clientov je na urovni materskej skolky.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 07 lis 2007 12:47

Poshook píše:nedavno som tu riesil torrent clienta na OS X, ktory by pred zacatim stahovania ponukol moznost vyselektovat len tie subory, ktore chces stiahnut (napriklad konkretnu pesnicku z celeho albumu).
Že by na OS X nefungoval Azureus? To bych se divil. Jinak to, co píše umí i jednoduchej KDEčkovejk Ktorrent, kterej je určitě taky i ve verzi pro OS X.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 07 lis 2007 12:49

Ctirad píše:
Poshook píše:nedavno som tu riesil torrent clienta na OS X, ktory by pred zacatim stahovania ponukol moznost vyselektovat len tie subory, ktore chces stiahnut (napriklad konkretnu pesnicku z celeho albumu).
%u17de by na OS X nefungoval Azureus? To bych se divil. Jinak to, co pí%u161e umí i jednoduchej KDE%u10dkovejk Ktorrent, kterej je ur%u10dit%u11b taky i ve verzi pro OS X.
po skusenostiach s Azureusom na WINXP (hodne spomaloval system a bol nestabilny) som sa nim nezaoberal. KTorrent je aj na OS X s nasledovnym popisom ako ho na OS X nainstalovat (bez komentara):

How to compile

Compiling and installing from the source code goes as follows : (replacing X.Y by the correct version number)
tar -xvzf ktorrent-X.Y.tar.gz
cd ktorrent-X.Y
./configure
make
make install

If you want really fast compilation times, you should use ./configure --enable-final instead of ./configure


People on Mac OS X who have trouble compiling should try the following:
configure --prefix=/sw
sed -i -e 's/^whole_archive_flag_spec=.*/whole_archive_flag_spec=""/g;'
libtool
make
sudo make install

Thanks to Borre Gaup for bringing this to our attention. The problem is also explained here, other software might have the same problem.


Sorry, ale ja nemam paru, co v tomto postupe odo mna chcu.
Naposledy upravil(a) Poshook dne 07 lis 2007 12:57, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 07 lis 2007 12:50

Jinak mně MS office (2004?) běží pod OSX úplně v poho - rozhjodně mám radši MS office na Macu než v PC. Ovšem dělám vcelku běžný věci - nějaký excel jednoduchý tabulky a tak.

Jo Adobe?
Tak zkoušel jsem si pár dní Photoshop, Bridge, InDesign apod. a žádný problém. Všechno jelo jak asi mělo.

jen tak mimochodem - nemáte/nepracujete někdo s plnou verzí iShell?
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 lis 2007 12:57

Poshook: no v audiu je to asi horsi, resp. vyber je mensi, to je fakt. Ja to myslel tak obecne.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 07 lis 2007 13:01

Poshook píše:po skusenostiach s Azureusom na WINXP (hodne spomaloval system a bol nestabilny) som sa nim nezaoberal.
S Azureem jsem žádné problémy se stabilitou neměl. Spouští se o něco déle a žere o něco víc RAM, protože je v Javě, nicméně ani na notebooku s PIII s 512MB RAM jsme o jeho přítomnosti prakticky nevěděl. Teď používám právě ktorrent, protože umí všechno co potřebuju a líp mi zapadá do desktopu ;)
KTorrent je aj na OS X?
http://pdb.finkproject.org/pdb/package.php/ktorrent
Takže asi jo. Ale nevím, jak moc je to na OS X použitelné.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 lis 2007 13:08

poshook: chcu skompilovat zdrojak, no :)
v podstate napisanim hentoho rozbalis tar, presunies sa do adresara, ktory vznikol rozbalenim a skopilujes zdrojak podla instrukcii v subore install
asi by to slo cele urobit tak, ze hentie styri riadky si nakopirujes do novovytvoreneho applescriptu? so skriptami som nikdy na osx nerobil

Odpovědět