Chci se dozvedet pravdu o MACu (bez prikras)

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
velvet

Příspěvek od velvet »

Pytkin píše:Oxxygen : po roku je OSX rovnako zasrany picovinami z internetu ako windows .. to je podla mna na stejno .. Mne sa trebars na druhej strizni dako prikokotil Final Cut .. Nainstaloval som Verziu 2.0 a furt pyta cislo .. pri kazdom spusteni .. bude to treba cele preinstalovat (sytem myslim) .. nech idu do hajzlu ..
Já mám vytvořený .dmg disk image fungujícího OSX a když mne něco s....ere, tak sytém přeinstaluju.
"Práce" na 10 min. s TechTool Pro

Taky mám jednu OSX partition "na blbosti", kde když mám nutkání zkoušet blbosti a internet apod., tak používám tento System disk

Potom je DAW System Disk vcelku v poho" a "nezasraty"

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

velvet : jo .. to robim vsetkym muzikantom .. dualne dva windowsi .. jeden s NODom , internetom , kokotincami .. druhy ma vypatu vsetku siet , optimalizovany na muziku .. a chodi to jak oci !

fagaras chalturscik

MAC OS

Příspěvek od fagaras chalturscik »

No asi jsem exot, ale od roku 2002 vlastnim ludru na 800 MHz - Apple Quicksilver, MAC OS X 10.3.9, na tom Adobe Design Colection + na to provozuju linux, a za 5 let se mi nestalo, aby mi zatuhnul komp. A kdyz, tak to byla jen ciste mechanicka zalezitost - spatnej disk nebo RAMka. Srovnavat XP a MAC OS X je mirne receno "odvazne"... i kdyz osobne citim, ze MAC OS X je jen o jeden krok vepredu pred XP.

A dovolim si tady tvrdit, ze APPLE je vic kompatibilni nez cely wokna, kterym se navic musi celej svet podrizovat... :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fagaras : naco to pises ? co tym sledujes ? ja mam rovnake skusenosti s windowsom ..

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Je to trochu OT, ale i tak.
Osobně si myslím, že je třeba se o každý systém starat, ať už je to A, B nebo C.
Člověk je tvor nevyspitatelný a zasekat jde cokoli. A pokud v tom mám bordel, tak se mi to vrátí jako bumerang.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

PV : presne tak .. preto je o tychto veciach uplne zbytocne hovorit ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

no ja po rokoch prace s Windows mam pocit ze by som mal velice rychlo kupit MAC a zacat robit tam.. po letmom vyskusani mam pocit ze je to system ktory konecne funguje.. stale nemozem pochopit co na novo zinstalovanom Win trva 10s ked otvara jeden tupy 100kb jpg obrazok :D som to schvalne skusal na MAC a tam mam pocit ze je vsetko svizne a reaguje hned

principialne mam rad windows a dobre sa mi v nich robi, nemam s tym problem.. ale ked som konecne zhliadol MAC OS tak sa mi hrozne pacili tie odozvy co som na Win prisam fakt za cely cas co s nimi robim nezazil..

inak som rozmyslal ze MAC mini by som pouzil ciste ako mozog pre hudobne studio, kde by bol z instalovany sequencer( Cubase ) a to by bolo vsjo, na nom vsetko pozapajane.. nechcem ho pouzivat na audio, na to mam DAW..
myslite ze by to nebol zly napad? neviem odhadnut vykon tejto masinky...

kexik

Příspěvek od kexik »

jpeg nema co otvarat masina 10s... ani ked to je pentium 90...
bud mas nieco na sracky, alebo mas nekvalitny antivirak (pocitam ze norton)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kexik píše:jpeg nema co otvarat masina 10s... ani ked to je pentium 90...
bud mas nieco na sracky, alebo mas nekvalitny antivirak (pocitam ze norton)
nikdy som antivirak nepouzival a nikdy som nemal virus :) a este ma dojima na win ked otvorim trebars Control Panel a cita ikonky 10 sekund :)
ale inak s win pracujem rad, nemam proti nim nic extra okrem tychto neduh

kexik

Příspěvek od kexik »

to tiez normalny windows nerobi... ani na mojom tablete s 400MHz pentiom III, 128MB RAM a 4200 rpm HDD... co to je za drek? predpokladam nejaky problem s radicom disku a systemovy disk v PIO mode... vtedy sa to tak chova

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

no je to sice Mac OT ale skus so Systweak ASO si precistit system. Dlho otvara subory napriklad tie novsie verzie ACDSee, ja preto pouzivam verziu 3, ale treba obcas znova preregistrovat asociacie suborov lebo sa napriklad biju s duplicitnymi ktore si alokuju ine programy napriklad Photoshop.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

nie ACDsee je problem ale ked kliknem na jpg ktory je asociovany na cokolvek tak kym si to vo "vnutri" win zariadi tak ACDsee sa otvori do 10s, niekdy to chalan zvladne aj do 3 sekund.. taketo nieco by som ocakaval hned po kliknuti.. ale je to kokotina samozrejme, moze to byt sposobovane HW ako hovori kexik... ale proste na MACu sa mi zda byt vsetko sviznejsie, to je len letmy pocit s pracou na MAC.. mozno aj tam sa to dodrbe za par mesiacov prace...

ale urcite je to lepsie ako vo WIN98 :D

onehalph

Příspěvek od onehalph »

vidim, ze se tady ta diskuze zase ubira do pekny flameovsky prdele :-(
Naposledy upravil(a) onehalph dne 07 lis 2007 10:37, celkem upraveno 1 x.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

EXCOM píše:nie ACDsee je problem ale ked kliknem na jpg ktory je asociovany na cokolvek tak kym si to vo "vnutri" win zariadi tak ACDsee sa otvori do 10s, niekdy to chalan zvladne aj do 3 sekund.. taketo nieco by som ocakaval hned po kliknuti.. ale je to kokotina samozrejme, moze to byt sposobovane HW ako hovori kexik... ale proste na MACu sa mi zda byt vsetko sviznejsie, to je len letmy pocit s pracou na MAC.. mozno aj tam sa to dodrbe za par mesiacov prace...

ale urcite je to lepsie ako vo WIN98 :D
ja bezim na OS X viac ako dva mesiace a mam dojem, ze je to svojou sviznostou na urovni WINXP. ziadne velke zmeny sa nekonaju. rozdiel je v stabilite aplikacii pod OS X. neviem, ci je to vecou OS X alebo aplikacii, ktore su na OS X napisane, ale z toho, co pouzivam, je vsetko stabilne, dokonca aj to, co na WINXP padalo ako hruska (Ableton Live + Amplitube2)
za obrovske MINUS OS X povazujem zalostnu softwarovu 3th party podporu v porovnani s WINXP.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Poshook: to jako chces rict, ze na nej nejsou programy?

Odpovědět